Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не ме интересира дали постои или не. И да постои, и да не постои, јас не верувам во него.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Не се секирај ќе дојде ден кога ќе те заинтересира,од кај знаеш
А ти демек знаеш. Или си тука да ни кажеш...

Немам ништо против ниту една вера ама ме вади од такт кога секогаш се вади ебаната карта на заплашување. "Ќе видиме на Судниот Ден" "Немој после касно да ти биде" "На време преобрати се и прифати го Исус" бла бла бла... Едноставно кур ме боли.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Зависи,а ако излезе и дека Баба Јага постои...
Ќе и бидеш топ за snack :pipi:
Ја пошто сум малце покрупен за Курбан ќе ме чуваат:pos2:
Можда...

@submitter

А ти чиј шпиун си?

На МПЦ, СПЦ или таа на Вранишковски?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не се секирај ќе дојде ден кога ќе те заинтересира,од кај знаеш
Не, нема.
Доколку постои, ќе горам во пеколот, нема да прескокнувам облачиња и ќе бидам лишена од свирење на харфа. Но битно ќе го живеам животот на мој начин.

Ако не постои, јас сум во предност, повторно.

Г

Господ

Гостин
Тие на Вранишковски се феминизирани љубители на мека травестија и носат женски гаќи овој од МПЦ ќе да е.

@Johny У еден дел од Автостоперски Водич низ Галаксијата има еден чика што има мачор и мачорот си го вика Господ.

@Aurora Што ќе ти е рај харфи геј музика у пекол само метал пуштаме башка секоја вечер guitar battles shred на кило.

J

Johnny Stulic

Гостин
Тие на Вранишковски се феминизирани љубители на мека травестија и носат женски гаќи овој од МПЦ ќе да е.

@Johny У еден дел од Автостоперски Водич низ Галаксијата има еден чика што има мачор и мачорот си го вика Господ.
.
Да таму има и рипки кој се пуштаат во уше како преведувачи не зборуваме за фикција, кликни на линкот ова е вистинско искуство од Инзаги член на форумот.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
А ти демек знаеш. Или си тука да ни кажеш...

Немам ништо против ниту една вера ама ме вади од такт кога секогаш се вади ебаната карта на заплашување. "Ќе видиме на Судниот Ден" "Немој после касно да ти биде" "На време преобрати се и прифати го Исус" бла бла бла... Едноставно кур ме боли.
море и ти :eek:ftopic:.Најди си друго место да ги искажеш своите фрустрации тука темата е друго нешто

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Да таму има и рипки кој се пуштаат во уше како преведувачи не зборуваме за фикција, кликни на линкот ова е вистинско искуство од Инзаги член на форумот.
Ја имам слушнато дека баш во тој дел, западна Македонија има многу тревки, сеуште неоткриени, психотропни супстанции...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Не, нема.
Доколку постои, ќе горам во пеколот, нема да прескокнувам облачиња и ќе бидам лишена од свирење на харфа. Но битно ќе го живеам животот на мој начин.

Ако не постои, јас сум во предност, повторно.
Не би рекол дека си во предност.Знаеш зошто?Затоа што овоземскиот живот трае просечно 60 години,ако веруваш во Бог а на крај излезе дека нема Бог не губиш ништо освен 60 години,но ако не веруваш а на крај излезе дека има Бог,е тогаш си се зезнал не за 60 години туку за цела вечност.

Наравоучение:Како и да е болје ти е да веруваш

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не би рекол дека си во предност.Знаеш зошто?Затоа што овоземскиот живот трае просечно 60 години,ако веруваш во Бог а на крај излезе дека нема Бог не губиш ништо освен 60 години,но ако не веруваш а на крај излезе дека има Бог,е тогаш си се зезнал не за 60 години туку за цела вечност.

Ко прво, не си у право.
Ко второ, освен тоа што не си во право, ни ти, ни било кој член на форумов не можете да ме разубедувате дали да верувам или не. Затоа што мислам дека ова ти се разјасни, ќе пробам да ти објаснам зошто не си во право.

Во овој, овоземски живот, долг во просек 60 години, можам да стекнам големо знаење, па да го живеам животот како што јас сакам, да правам се што ќе ми дојде на памет и да уживам во тоа, да стекнам пријатели, да направам кариера и да оформам семејство. И повторно, да уживам во сето тоа. Ако јас го поминам животот на мој начин и умрам среќна, исто ми се фаќа дали ќе горам во пеколот или ќе ме јадат црви.

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18

Тоа е опортунизам бе, ако веруваш само за да се спасиш, нема тука верувам ако има, ако нема ондак ништо. ако веруваш тогаш не сумњаш, мислам дека најисправно е да се помириш со фактот дека незнаеш дали има или нема, односно да си агностик.

Kajgana Shop

На врв Bottom