Од кај логикава дека само Fan Favorites убиваат ? До сеа еден лик не умрел а да „не заслужил“, да не би можел да претпоставиш. ОК, Дрого можда е до некаде исклучок. Ама сите други има перфектно добра позадина зошто биле убиени.
*
Нед Старк - човек кој не лажи, не сака да прави компромиси, застанува против секој во King's Landing, на секој му ја „мати водата“... Да не го убиеше Џофри, ќе го убиеше некој друг.
*
Џофри - cmon

не мора ни објаснување
*
Роб Старк - Ја базираш цело кампања на чесност, а на крај го прекршуваш својот збор пошо повеќе му станувал на една него ли на друга типка ( која шо ја нема ни видено ). Премногу самоуверен против arguably најдобриот тактичар на војно поле во последните 100 години.
*
Кет Старк - ОК за неа не очекував but she was annoying anyway.
*
Оберин - против Планината. Човек легенда, кому сите му се плашат, никој нема доволно храброст да излезе 1 против 1 знаејќи дека нема никаква шанса да го победи. Човек кој и покрај големината кажуваат дека е и ненормално брз. И вие очекувавте дека против таков човек, кој што никој не успеал ни блиску до пораз да го доведи, Оберин да тепа ?

Зошто ?! Пошто се бори за човек кој што е фан фејворит ? Fuck Logic
Потенцијални да умрат :
Тиријон - Duuh
Серсеи / Тајвин - премногу непријатели си створија, а и немаат веќе злато.
Бејлиш - покажува слабост према Санса, башка и некако наеднаш почна да собира „титули“ нешто што беше нетипично за него претходно ( Харенхол, Лорд на Ривер-ран, „татко“ на лордот на Вејл - исто ко самиот да е лорд )....премногу внимание привлекува, за жал....
Калиси - ок, нејзината приказна е барем константна, цело време се бори за „правда“..ама некако прераснува во сурова наместо праведна. Тој начин може да функционира во Есос, ама во Вестерос тешко.
Марџ - има ваљда уште од приказната нејзина, but sooner or later