Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Илумиус, треба да го побарам краткион документарец, го постирав и претходно овде, едни од најбројните вакви типци доаѓаат баш од Исланд кога се работи за strongman натпревари. Конкуренцијата е голема зошто наводно во Исланд има многу вакви мажи (а само одреден број на спортисти можат да го претставуваат Исланд на даден ваков натпревар). Баш ко да имаат викингшки гени овие, сите се вакви ко Планинава овде.

Инаку, колку и да ми е харизматичен и сексапилен Паскал , истото важи и за Bjornsson кој освен тоа, IRL ми е ко големо мече, особено кога е насмеан, така да он би бил мој пик ако бирам :D

Ја мислам дека Тирион нема да умре. Проста причина, иако умираат многу јаки ликови, Тирион има преголема фан база. Мислам дека Мартин не би се коцкал со тоа, може лесно да изгуби популарност серијалот и ко за некои други серии да викаат "откако отиде тој, веќе не е тоа тоа", иако тие серии немале ни приближно таква гледаност ко GoT (Oh that 70s show, Two and a half men први ми паднаа на памет, а има и други).

Добро, не свати до сега дека серијава се базира на книга, и дека во глобала ја следи книгата, иако има некои забегувања ?? Не дека откривам нешто од книгата, ама за оваа серија не можеш да кажеш дека се водат од моменталната гледаност. Да бидам искрен, баш тие мали забегувања поради гледаноста се најслабиот дел во серијалот.

Али ај да го баталиме и тоа, самиот лик носи бајаги тежина од серијата на рамењата. Без него, веќе нема да има таква поделеност на добри и лоши луѓе у серијата

Чекај, каде ти до сега виде поделеност на добри и лоши ?? Во ГОТ серијалот нема такво нешто, има само точка на гледање од одредена страна. Никој не е ултимативно лош или ултимативно добар, се зависи од точката на гледање.

а и нема да има што да гледаме во King's Landing, што досега испадна највозбудливо место во серијата.

Како центар на власта во Вестерос, Кралевата Лука секогаш ќе биде интересно место каде што ќе се одвиваат најголемите интриги.

Цела сезона фокусот е на тоа, друго ништо не се дешава таму, па со неговата смрт би било само Тајвин како си ги прерачуна парите што ги нема, Серсеи како се мивка со Марџори, и Томен како е манипулиран од тие околу него, пошто Станис уште не собрал снага за втор напад, а ја ќе ја упознаам Ема Вотсон пред Денерис да се мавне од тоа местото преку морето.

Сети се на што беше фокусот во првата сезона, што во втората, што во третата, а што во четвртава сезона, па ќе сватиш дека ништо не сваќаш (исто како и јас :D )

А исто така и не гледам како Тирион би умрел така просто, во стилот "ти умре шампионот, ајде ти ја сечеме главата". Нед више умре со beheading, да му се деси истото на Тирион (пошто нели Џејми рече тоа е казната) ми е многу... просто не штима некако. Се навикнав на смртта на битните ликови, али сметам дека засега во оваа ситуација и до овој момент на настаните, Тирион сеуште е недопирлив. Можеби во иднина ќе се направи мал простор, али сега никако.

Внимавај, ГОТ не учи на две-три работи. Прво сите се смртни, второ нема добри и нема лоши и трето во играта на престолите или седнуваш на престолот или умираш.

Пу мајката ме разочара дуелов ептен,како се одвиваше дуелов се испорадував демек конечно ќе умре планината,ама ипак Мартин дид ит агајн!
Него да прашам нешто дечки,што ако умрат двајцата сега,не избрза малце вампирот со одлуката,или небитно,важно е кој прв ќе умре? o_O

Што се деси со Гендри ќе сака некој да ме потсети?
tumblr_mo77j4MfwF1qg4gkko5_250.gif

Исланѓанецов што го глуми Грегор бил трет на натпревар за најсилен човек на светот. Којзнае како изгледа првиот :eek: имаат на Инстаграм слика кај што искачаат од море со Паскал, овој да скокне ласта цунами ќе има.

Шамар да замавнит и да те промашит, дирек на пулмологија.

Ја мислам дека Тирион нема да умре. Проста причина, иако умираат многу јаки ликови, Тирион има преголема фан база. Мислам дека Мартин не би се коцкал со тоа, може лесно да изгуби популарност серијалот и ко за некои други серии да викаат "откако отиде тој, веќе не е тоа тоа", иако тие серии немале ни приближно таква гледаност ко GoT (Oh that 70s show, Two and a half men први ми паднаа на памет, а има и други). Али ај да го баталиме и тоа, самиот лик носи бајаги тежина од серијата на рамењата. Без него, веќе нема да има таква поделеност на добри и лоши луѓе у серијата, а и нема да има што да гледаме во King's Landing, што досега испадна највозбудливо место во серијата. Цела сезона фокусот е на тоа, друго ништо не се дешава таму, па со неговата смрт би било само Тајвин како си ги прерачуна парите што ги нема, Серсеи како се мивка со Марџори, и Томен како е манипулиран од тие околу него, пошто Станис уште не собрал снага за втор напад, а ја ќе ја упознаам Ема Вотсон пред Денерис да се мавне од тоа местото преку морето.

А исто така и не гледам како Тирион би умрел така просто, во стилот "ти умре шампионот, ајде ти ја сечеме главата". Нед више умре со beheading, да му се деси истото на Тирион (пошто нели Џејми рече тоа е казната) ми е многу... просто не штима некако. Се навикнав на смртта на битните ликови, али сметам дека засега во оваа ситуација и до овој момент на настаните, Тирион сеуште е недопирлив. Можеби во иднина ќе се направи мал простор, али сега никако.

Оф-топик...

Овој пољак е мислам, така ? Ги имам порано гледано на спортскиве канали какви биволи се само ццц...како за бенч користат коли, влечат камиони па дури и ако не се лажам и авиони влечат :eek:
Страшни се...ма да овој планинава некако мила фаца ми има :icon_mrgr::icon_mrgr:

Добро мене прекарот Viper ме асоцира на тоа дека е многу агилен што се и покажа во битката.
tumblr_n6k7xfpXRw1tcbfwfo1_500.gif

Колку беше само емотивна сцената кога постојано ги извикуваше зборовите за неговата сестра дури и заборавив дека се работи за животот и смртта на Тирион. Сега не верувам дека Мартин ќе го убие и него па поради тоа претпоставувам дека битката ќе се рачуна како да заврши нерешено.

Каква глума :cuc:
tumblr_n6k9ckC2yy1t1vk6eo1_250.gif

Последно уредено:
Оберин Мартел е новиот Иниго Монтоја, ако не сконтавте од тоа што го повторуваше за време на борбата со Планината :D. Small tribute from the producers :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom