Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.097
Поени од реакции
30.154
Бог постои како апарат за преплашување на малодушните.
Останатиот дел од народот ги викаат атеисти.
Како изгледа тој апарат? На копче е или? ЕДНО не ми е јасно-на темава РЕЛИГИЈА има повеќе атеисти отколку верници. Истите тие шо јадат ''чоколатца'' дека не постои Бог, кога им е најтешко си спомнуваат Господе поможи.

Г

Господ

Гостин
Како ќе докажеш дека во моите најтешки мигови сум барал помош од виша сила и како ќе ти докажам дека не сум го правел тоа:smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Како изгледа тој апарат? На копче е или? ЕДНО не ми е јасно-на темава РЕЛИГИЈА има повеќе атеисти отколку верници. Истите тие шо јадат ''чоколатца'' дека не постои Бог, кога им е најтешко си спомнуваат Господе поможи.
Еј, ме проби. :smir:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
covekot i site zivotni i rastenija i celoto sozdanie svedoci za boga , svet svet svet e gospoda savaot amin

Член од
14 септември 2007
Мислења
118
Поени од реакции
5
Верник сум...и слава славам и све со сите нишани....ама па....кај бе Господ и такви чуда.Да имаше Господ до сега ќе не средеше нас Македонциве....и све душманиве капут а?...или сеа ќе излезе : Не Господ ги сака сите....малце безвеза...ама ајде....сепак мислам дека и ова е еден вид мистерија :toe:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
тешко е да се објасни, а тешко е и да се демантира неговото постоење... ја сум 50-50 по ова прашање...

од една страна зашто би не создал, а потоа би чекал да види кој се добри а кој лоши па добрите со него да си ги земе... па нели он ја глеа иднината, значи предвреме би знаел кој го прифаќа него.

а па од друга страна, кој би бил креаторот?светот, универзумот севкупно е една комплексна работа, неможе туку така да се створи со бинг-бенг,црни дупки,честички,mother nature и што ти знам друго...

колку и да си паметен и интелегентен секогаш ќе имаш поделени мислења... бар ја дур сум жив ова прашање сеуште ќе биде мистерија :wink:

Г

Господ

Гостин
А која е таа финта или само верници ја знаат?
Се учи при молитва или причеста или нешто трето бидејки навистина не можам да сватам како ти би знаела дека јас сум барал божја помош.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се вели подфорум религија, а темава си има содветен наслов.

Тоа што има повеќе атеисти не значи ништо. Значи само дека верниците се откажале од дебатирање :icon_lol:. Може треба да ги викнеш тоа другарите да помогнат малце, некој баланс да направиме, а?

Патем, да не ги заборавивте гностиците и агностиците на форумов?

Не е се црно-бело, атеисти-верници.

Домородците во прашумите од Јужна Америка немаат никогаш видено ниту искусено или осознаено стаклена чаша, значи стаклената чаша не постои или сепак не :icon_lol:.
Замисли ти да беше еден таков домородец?

Немаше да знаеш дека постои Господ, бидејќи не си бил изложен на такви учења од рани години. Ќе веруваше во Чумбакуа или Бумба :wink:.

Бог постои како апарат за преплашување на малодушните.
Останатиот дел од народот ги викаат атеисти.
Ти во кој табор припаѓаш?

По коментаров тешко да си кај било кој од нив, и во двата е потребно малку интелигенција во формирање на мислења.

Јас верувам во постоење на Бог (Универзална свест). Дали за Бог е важно да се верува во него? Сигурна сум дека тој подеднакво ги сака и атеистите и верниците, па нели тој ги создал сите. Значи и атеистите се негово дело, а можеби и ги создал заради рамнотежата на нештата. Нај важно е да се постапува чесно во животот -колку е тоа можно и сакајте се бе деца и љубовта ја создал Тој.
Од каде тогаш таа Универзална Свест ја карактеризираш со пол?

Гледам по теми ја користиш ознаката 'тој'.

Г

Господ

Гостин
Јас,абе атеистите не ме прифаќаат а верниците ме сакаат ама кај нив нејќам.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Mozebi si primetil ili ne no, site veri pomalku ili poveke se megusebno mnogu slicni.
:uvo:

Имаш монотеистички религии и политеистички.

Плус, ако беа толку слични религиите, од каде толку несогласувања и конфликти меѓу верниците?

Се чини само атеистите имаат најдено НЗС во нивните ставови. И повеќе или помалку се согласуваат со агностиците, многу повеќе него верниците со атеистите, гностиците, агностиците, па и со сите други останати вери.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
све што е екстремно негирање или прифаќање нечини, тоа ти е исто ко да си припадник на демократите или републиканците, али ова е на глобално ниво...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Стани Јеховин Сведок, верувај ми, тие сите ги сакаат! :vozbud:

Атеист, верник, скиентолог, јебига, сатанист биди! Ќе те сакаат! И тоа нема да те остават на мира додека не им се придужиш!

Г

Господ

Гостин
Ми велат џаинист сум бил...а не се декларирам како таков.
Може нигде не ми е местото:toe:

Стани Јеховин Сведок, верувај ми, тие сите ги сакаат! :vozbud:

Атеист, верник, скиентолог, јебига, сатанист биди! Ќе те сакаат! И тоа нема да те остават на мира додека не им се придужиш!
Не бе тие демнат луѓе по улици:nesum:
Плус пола членови им завршуваат со харикири

Kajgana Shop

На врв Bottom