Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Две раце што работат прават многу повеќе од две раце што се молат..

Не викам дека бог не постои, али не викам ни дека постои.. Али па ако ми гори мене куќата, сигурно нема да клекнам на колена и да се молам да ми ја изгасне..

не. не викам за физичка работа. мислев на некоја психичка, за да постигнеш некој внатрешен мир. ко шо би рекол God.Hate.US.All на некој му е доволно само да мисли дека постои бог за да се чуствува подобро. не мора да бидиш фанатик и да се молиш дур ти гори куќата :smir:

не. не викам за физичка работа. мислев на некоја психичка, за да постигнеш некој внатрешен мир. ко шо би рекол God.Hate.US.All на некој му е доволно само да мисли дека постои бог за да се чуствува подобро. не мора да бидиш фанатик и да се молиш дур ти гори куќата :smir:

Тука си у право, ако на некој начин ти помага верувањето во господ ок.. Али ме иритираат фаци шо идат у црква секој ден, палат свеќа и се молат на господ да им падне едно бинго.. А не ни уплатил -.-

Епа и Windows е еден али има и 98 и 2000 и XP па после беше Vista па сеа е 7цата....Некои уште останаа на 2000, некои на XP па и на Vista. Што како му одговара нему најдобро.

А шо е со мек и со дос? (:

Домородците во прашумите од Јужна Америка немаат никогаш видено ниту искусено или осознаено стаклена чаша, значи стаклената чаша не постои или сепак не :icon_lol:.

Домородците во прашумите од Јужна Америка немаат никогаш видено ниту искусено или осознаено стаклена чаша, значи стаклената чаша не постои или сепак не :icon_lol:.
А кој го има видено Господ ?

Бог не постои туку луѓето создале поим за бог кој барира од време цивилизација и култура. Да постоеше бог ќе имаше една вера а мноштвото религии се доказ дека тоа се човечки производи како уметноста архитектурата...

Бог постои онолку колку што веруваш у него. И сите други чуда и митови.

Верувам во господ што знае да танцува!
- Ниче.
Го има само во умот на верниците, никаде друго.

Бог постои како апарат за преплашување на малодушните.
Останатиот дел од народот ги викаат атеисти.

Тоа ќе да е.Гледам Бог почнал у јавност да се појавува после 2010 години потпишува баскети и фотографии па и со карминче им се потпишува на момите на цицки.А ние пошто не си го сакаме не ни дава цедеа со Библија кај што он самиот е наратор.Гледам и ќе се кандидирал за градонаќалник на Шутка пошто сегашниов е со основно а овој на Бетезда 4 завршил Боговски факултет отсек Планети населени со куп дебилни хуманоиди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom