Game of Thrones

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Зошто типот што го бришеше копјето со крпчето имаше ракавици додека го правеше тоа?

^ ^ ^ Реторичко прашање :).

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
пффф Џејсон вака глави пукаше во "Петок 13ти" :)

Иначе "Ред Вајпер" е име на отровна зимја, најнорамално имаше отров на копјето, толкав човек како Планината нема шанси да падне од 3 никакви убоди, баша и оклоп носеше.

И зошто го осудија Тирион на смрт, кога нерешено заврши дуелот?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Самиот прекар е доволен, барем да се сомневаш. Не е ко прекарот на Питер Бејлиш неговиот, туку е буквален.

- Познато е дека учел за Maester и дека студирал отрови.
- По смртта на Џофри беше потенциран како еден од можните убијци заради неговото искуство со отровот.
- Тоа со реченицата на The Hound го поврзуваш откако ќе ја изгледаш епизодата нормално.

Јас не реков дека знам дека употребил отров или дека сум сигурен во тоа, туку дека така мислам, затоа што така ме наводуваат работите.
Не, не рече така. Прочитај што си напишал пак.

Кучето рече дека отровот е женско оружје. Мене Оберин ич не ми личи на жена. Стварно не знам од каде заклучокот. Тоа дека си го заклучил пошто си хц фан, може да ср фалиш у маало :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
пффф Џејсон вака глави пукаше во "Петок 13ти" :)

Иначе "Ред Вајпер" е име на отровна зимја, најнорамално имаше отров на копјето, толкав човек како Планината нема шанси да падне од 3 никакви убоди, баша и оклоп носеше.

И зошто го осудија Тирион на смрт, кога нерешено заврши дуелот?
Му ги пресече лигаментите на десната нога, над стапалото и му зари копје во стомакот. Може го викаат планина, ама и он е човек.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи за џабе беа муабетите цело време дека има прекар Вајпер, дека учел за отрови, убивал со отрови, брат му на Планината спомна за отровот сцена пред тоа? Не ме зафркавајте, само од ова се гледа дека имало отров. УСТВАРИ ШТО Е БИТНО, МРТОВ Е!

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Врти-сучи, колку и да ни здодевно од такви клише краеви на филмови и серии каде добриот,миленикот на публиката победува , сепак кога станува збор за GOT фалат такви моменти. И јас се сложувам со еден од членовите кој имаше пишано дека нема добри и лоши во оваа серија, бидејќи сите имаат една иста цел, а тоа е освојување на тронот. Како и да е , секој од нас посакува да остане ликот кој е миленик на публиката и тој да биде оној кој една битка конечно ќе ја добие. Вака добиваме приказ како Ланистер се најјаки у Вестерос, а Tywin плаче за парите на Tyrell, сакам John,Bran или White Walkers да им го срушат тоа King's Landing и да ги протераат Ланистер како што биле протерани Таргеријан. Инаку топ епизода, возбудлива, но фалат моментите на истерување на правдата на видела, my opinion...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не, не рече така. Прочитај што си напишал пак.

Кучето рече дека отровот е женско оружје. Мене Оберин ич не ми личи на жена. Стварно не знам од каде заклучокот. Тоа дека си го заклучил пошто си хц фан, може да ср фалиш у маало :)

Еве шо пишав:

Сепак тоа што го сакаше Оберин на некој начин го сакавме и најголемиот дел од нас. :)

Прво да биде скинат The Mountain, не заради некоја желба за одмазда каква што имаше Оберин заради сестра му, ние не сме го виделе тој момент, туку заради тоа што Планината го правеше у серијава. Сепак тој, односно негово дело, rape and murdering the Riverlands го натера Нед Старк кога беше Hand of the King да побара Gregor да биде убиен заради неговите злодела, и со тој акт ја почна војната.

Второ, она побитното што го сакаше Оберин и што и ние го сакавме, Тајвин да биде ставен конечно во незавидна ситуација, да биде обвинет дека он го нарачал убиството на Ellia, индиректно со тоа да му се влоши политичката состојба и Ланистерс да го почнат падот.

Али Оберин најверојатно успеа да го направи само првото, да ја одмазди сестра му со убивање на Планината, но не и второто, да го стави Тајвин како директен кривец за тоа, аналогно и Ланистерс. Мислам дека сепак Планината ќе подлегне на отровот (нели копјето на Оберин е обложено со отров, не за џабе беше Red Viper)*** и дека тоа ќе биде мала утеха за шокот кој го доживеавме. Секако голема утеха би било евентуално спасување на Тирион.

*** Тука пак епизодата вриеше со оние „најавувачки“ реплики кои мислиш дека се безвеза ставени.

Пример, никој друг туку братот на The Mountain, кучето на Арја и кажа како тоа отровот е женско оружје (Red Viper) а правите момци се борат со челик (The Mountain).
После тоа и реликата на Тирион кон Оберин: Можеш барем шлем да облечеш...

Епизодава беше епска, може да се стави во кругот на Rains of Castamere, каде што последниот чин заради неговата јачина ги потисна во втор план останатите дешавки, кои беа големи и преважни за идниот тек на серијалот.

11/10.
Оберин не личи на жена, ама сосема случајно Кучето, братот на неговиот противник во борбата говори за отров и како се борат жестоките големи момци каков што случајно е брат му???

Значи јас си изнесов теорија, која ми беше само тероија, не ни знаев дали е точна или не, ама вие со цитирањето ми ја потврдивте.

Точно е дека во епизодава, освен реченицата на Hound и бришењето на копјето немаше друга индикација, ама во сезонава имаше 7 епизоди во кои се збореше за Оберин.

А да, после тоа и го гледав интервјуто (кое е поставено на HBO) каде што и продуцентот ја потврди теоријата.

Иначе никој у маало не глеа GoT. :(

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Значи за џабе беа муабетите цело време дека има прекар Вајпер, дека учел за отрови, убивал со отрови, брат му на Планината спомна за отровот сцена пред тоа? Не ме зафркавајте, само од ова се гледа дека имало отров. УСТВАРИ ШТО Е БИТНО, МРТОВ Е!
Може за нешто друго ќе испадне дека е битна поврзаноста на Оберин со отрови. Значи океј, има отров на копјето, не викам не, ама може уште нешто ќе испадне дека е дело на Оберин. Веќе има некои теории за тоа.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
кај мене сеуште не сум нашол некој од валандово а да ја гледа серијава. :(

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ауу колку напната епизода, ме препоти, цело време си мислев дека Tyrion ќе ја лапне бубачката!

Крајот :D

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Аууу после паузава од две недели скроз заборајв дека веќе е излезена новата...одма симињам :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom