Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
По што можеше да се заклучи дека Оберин го намачкал копјето со отров?
Самиот прекар е доволен, барем да се сомневаш. Не е ко прекарот на Питер Бејлиш неговиот, туку е буквален.

- Познато е дека учел за Maester и дека студирал отрови.
- По смртта на Џофри беше потенциран како еден од можните убијци заради неговото искуство со отровот.
- Тоа со реченицата на The Hound го поврзуваш откако ќе ја изгледаш епизодата нормално.

Јас не реков дека знам дека употребил отров или дека сум сигурен во тоа, туку дека така мислам, затоа што така ме наводуваат работите.

Исто ко што мислев дека Олена е убиецот на Џофри, пошто по второто гледање на епизодата е too obivious, а и исто ко што мислев дека Џејми и Варис ќе сведочат за Тирион, но згрешив.

Реков, ако си inside the game of thrones, лесно е да се фрлиш на теорија дека Оберин употреби отров, ако ги глеаш само дешавките од епизодава ваљда не, ама така нема да ги сконташ ни 1/100 од стварите.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
По што можеше да се заклучи дека Оберин го намачкал копјето со отров?
По тоа што David Bennioff во Inside the Episode видеото потврди дека имало отров, ако ништо друго.
Сериозно ќе му тврдите дека нема основа за таков заклучок да изведе?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Цел ден сум излезен, на полагање, на кафе, и на секои 10-тина минути ми иди сцената во главава, не е можно еј, насекое ми иди флеш од факинг вилицата згмечена и очите. :eek: Инаку педери сте, стварно не е апла очигледно тоа со отровот, не знам од каде ваква дедукција ала Шерлок али ајде.

Л

Лигеја

Гостин
По ништо во епизодава не може да се заклучи дали копјето било или не било со отров.
Не може да знаеме, немаше време за увод во битката, пошто мораше 4 минути да слушаме монолог за Орсон и бубачките.
Имаше еден момент кога го поминува со крпа како да си го чисти копјето...јас мислам дека тогаш го помина со отровот. :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Имаше еден момент кога го поминува со крпа како да си го чисти копјето...јас мислам дека тогаш го помина со отровот. :)
Тоа копје го скршија.Мада можда го гланцало момчето и второто. Ама и да го гланцало второто не можеме да знаеме дали стави отров на острицата.

Л

Лигеја

Гостин
Тоа копје го скршија.Мада можда го гланцало момчето и второто. Ама и да го гланцало второто не можеме да знаеме дали стави отров на острицата.
Yup right you are заборавив дека му го скрши тоа иако не се сеќавам дали го изгреба или поткачи со истото. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Тоа неговиот штитоноша, колку што памтам, го бришеше копјето. Како може некој да помисли дека кога поминува штитоноша со крпа врз копјето, ставал отров?[DOUBLEPOST=1401720687][/DOUBLEPOST]
- Познато е дека учел за Maester и дека студирал отрови.
- По смртта на Џофри беше потенциран како еден од можните убијци заради неговото искуство со отровот.
- Тоа со реченицата на The Hound го поврзуваш откако ќе ја изгледаш епизодата нормално.
Ама баш ништо од овоа не наведува дека стаил отров.
Ова со отровов ми е многу слично како кога некои кои ги читале книгите или знаат за тоа, "претпоставија" дека Џофри го отрула бабана.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Зошто ги читал книгите и сега пробува да оправда спојлери со изговори и како да остави некаков простор за сомнеж али јасно е што ќе се случи следно.

Missandei is only 10 years old in the books, which is why books are garbage and you should never read them.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
По тоа што David Bennioff во Inside the Episode видеото потврди дека имало отров, ако ништо друго.
Сериозно ќе му тврдите дека нема основа за таков заклучок да изведе?
Нема основ да биде сигурен дека Оберин ставал отров. Ништо од наведеното не докажува дека има индикации за отров.

Освен, секако ако имаш информации од друго место (интервјуа, книгите...)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Сеа ја изгледав осмата епизода. Можам да кажам дека колку што ја сакам, толку и ја мразам серијава. Не е реално ова, не можеш со ниту еден лик да се поврзеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom