Game of Thrones

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
- Арја тотално ирационално реагираше на веста за смртта на тетка и. Нејзината трансформација во убица е исто така една од лошо изведените работи во серијава. Иначе добро функционираат со Хаунд (мада Арја често знае да праи overacting).
Стварно, место да плаче сеќавајќи се на сите убави денови кои ги поминала со тетка и во детството, кога си седеа на зелената трева и си ги плетеа косите и си раскажуваа приказни. Се смееше затоа што му пропадна на Кучето единствениот план кој го имаше. Гајле и е за тетка и која никогаш не ја видела.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Имам слабо срце, ова беше премногу за мене :(

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Стварно, место да плаче сеќавајќи се на сите убави денови кои ги поминала со тетка и во детството, кога си седеа на зелената трева и си ги плетеа косите и си раскажуваа приказни. Се смееше затоа што му пропадна на Кучето единствениот план кој го имаше. Гајле и е за тетка и која никогаш не ја видела.
Не го сфати смеењето, тоа беше хистерично смеење, за тоа дека нема надеж за неа каде што ќе биде меѓу своите, каде и да оди наоѓа смрт. Прво умре татко, после тргна кај брат и и мајка и - умреа, отиде кај тетка и - умрена. Гајле и е на незе за тоа дали Кучето ќе земе пари...

Бонус:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
- 4 минути!
4 fucking minutes of fucking Orson Lanister smashing fucking bugs!
(увод во тепачката - никаков. Orson им беше увод)

- Мисандеи и Сивиот Црв (една од по глупите врски, цело време глупаво изведена и изнасилена у старт)

- Арја тотално ирационално реагираше на веста за смртта на тетка и. Нејзината трансформација во убица е исто така една од лошо изведените работи во серијава. Иначе добро функционираат со Хаунд (мада Арја често знае да праи overacting).

- Јасно ли им е на гледачите дека ова беа вазалните лордови на Ерин, кои дошле да видат во централата, што се десило со нивната регент-владетелка?
ЛитлФингер без по длабок план за ова со лордовите? Остаи на Санса да го спасува?
Демек планот на Литлфингер беше да им каже дека сама се убила? Толку? А ако не му поверуваат? (како што и се деси)

/
Хм...

- Јас тоа тотално го сфатив како компарација за The Mountain. Него „обичните“ луѓе му се како бубаки на лудиот братучед на Тирион и Џејми. И во претходната епизода го видовме како ги смачкува без проблем и без грижа на совест, во претходните сезони исто, за на крај да видиме и како ко бубачка ја смачкува главата на Оберин.

- Се согласувам за Мисандеи и Црвот. Тотално глупа конекција. But, boobs!

- Сериозно? Арја ја има можеби најдобрата трансформација од девојче до сериски убеиц. Мејси Вилијамс растура со глумата, јас би и дал ЕМИ без тронка двоумење дури и на тие години.

- А зошто планот на Литлфингер да не е тоа што испадна? Да планира дека Санса ќе го спаси?
Иако мислам дека сакаа да покажат дека малку е overpriced и дека и он може да зависи од другите.

Alex Graves, режисерот на оваа епизода, досега ги има режирано едни од најдобрите епизоди во серијава:

Capture.PNG

а ќе ра режира и последната, чиј наслов го заматив пошто некои мислат дека тоа е спојлер...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.395
Поени од реакции
30.844
Не, сериозно коа му прсна главата на Оберин и ја прснав во смеа. Мислам звучниот ефект пропратен беше ко игла да пука балон.
Што се однесува до мене може да се направи компилација звуци од цртаните филмови место тоа.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Не го сфати смеењето, тоа беше хистерично смеење, за тоа дека нема надеж за неа каде што ќе биде меѓу своите, каде и да оди наоѓа смрт. Прво умре татко, после тргна кај брат и и мајка и - умреа, отиде кај тетка и - умрена. Гајле и е на незе за тоа дали Кучето ќе земе пари...

Бонус:

Може и така да биде, да. Во секој случај, не се согласувам дека е лоша трансформација на ликот, а и не го гледам проблемот кај смеењето, која и да е причината.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ќе му пишуваат ли сеа на Мартин на Твитер thank you, thank you :icon_lol:

уште две епизоди и после чмаење цела година или барем додека Мартин конечно не ја издаде наредната книга.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не, сериозно коа му прсна главата на Оберин и ја прснав во смеа. Мислам звучниот ефект пропратен беше ко игла да пука балон.
Што се однесува до мене може да се направи компилација звуци од цртаните филмови место тоа.
А демек ти знаеш повеќе за тоа како прави звук кога се распукува глава отколку целиот тим на звучни експерти што ја прават серијата? Не ме заебавајте сеа...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Мислам дека сепак Планината ќе подлегне на отровот (нели копјето на Оберин е обложено со отров, не за џабе беше Red Viper)*** и дека тоа ќе биде мала утеха за шокот кој го доживеавме. Секако голема утеха би било евентуално спасување на Тирион.

*** Тука пак епизодата вриеше со оние „најавувачки“ реплики кои мислиш дека се безвеза ставени.

Пример, никој друг туку братот на The Mountain, кучето на Арја и кажа како тоа отровот е женско оружје (Red Viper) а правите момци се борат со челик (The Mountain).
После тоа и реликата на Тирион кон Оберин: Можеш барем шлем да облечеш...
И тебе ова ти беше доволно да заклучиш дека копјето било обложено со отров??

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Последните 2 минути од моја перспектива

Пооо ѕвер Оберин, поо гази го, тооо шосторе бе бедес.. по по нема лабаво.. ае докрајчиго и да си легнам...

...

...
wtf

не

wtf

не бе шо прајш

леле бе шо се дешава

нее

неее

неееееееееееееее

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.395
Поени од реакции
30.844
А демек ти знаеш повеќе за тоа како прави звук кога се распукува глава отколку целиот тим на звучни експерти што ја прават серијата? Не ме заебавајте сеа...
не треба медицина да имаш завршено да знаеш дека не е можно да прави таков звук.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
И тебе ова ти беше доволно да заклучиш дека копјето било обложено со отров??
Самиот прекар на Оберин Red Viper ми беше доволен да очекувам дека ќе употреби и отров. Плус неговото минато кое го потенцираа претходно.
Тоа со the Hound отпосле го укапирав секако, тогаш не ни мислев дека ќе е поврзано со борбата.
А секој сомнеж дека немало отров на копјето ми го демантираше самиот продуцента на серијата во видеото за дешавките у епизодава:

:)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.395
Поени од реакции
30.844
Самиот прекар на Оберин Red Viper ми беше доволен да очекувам дека ќе употреби и отров. Плус неговото минато кое го потенцираа претходно.
Тоа со the Hound отпосле го укапирав секако, тогаш не ни мислев дека ќе е поврзано со борбата.
А секој сомнеж дека немало отров на копјето ми го демантираше самиот продуцента на серијата во видеото за дешавките у епизодава:

:)
Ае не лажи кажи од која вики читаше :icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Кога Тирион ги кажуваше имињата на сите врсти убиства ми текна на “If you kill yourself it’s called suicide. If you kill someone else it’s called homicide. If you kill thousands it’s called genocide. If you have two Premier League sides that haven’t won the league for over 20 years, it’s called Merseyside.” :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вратете ја епизодата пред да почне борбата, дечкото што му беше помошник го шмргљаше копјето со крпче.

Kajgana Shop

На врв Bottom