Game of Thrones

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И не се некој спојлери ако кажиш дека утре ќе победи едниот, другиот или нешто ќе ја прекине борбата. Тоа се сите можни исходи, што друго би можело да се случи?
Местена е 2 во 1.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
А бе може ли некој да најде терк за фустаните кои ги носат слугинкиве и курвите во главниот град? Или да ми објасни како да се сошијат? Ептен ми се свиѓаат таквите фустани. :love:
Не ти кажуваме,што е ова со провокацииве,уште во живо ни фали такви ф‘стани да гледаме и вакви фацички да имаме.. :D :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Хахаха

Како бе го уби, само го качи на кајче и го прати некаде. Исходот на судбината на копилето не е познат
OK

Еве ја сцената кај што Давос го праќа (го спасува демек) Џендри у Кингс Лендингс (околу 4:40):
Од сценава знаеме дека ова спасување е изведено во најголемо брзање и дека:
- Џендри не знае да плива;
- Џендри нема никакво искуство со морепловство;
- Има недоволно количество на вода и храна, кое мора да го штеди, а кога ќе му снема вода не смее да пие морска;
- Давос му рече дека не смее да сопре при првите копна кои ќе ги види (Rooks Nest и други), затоа што несомнено Црвената Жена и Станис, ќе го фатат. Затоа мора да иде директно до Кингс Лендинг;

Еве го Гендри со неговата опрема:

Еве една мапа од Вестерос со миљи:

На неа можеш да видиш дека Драгонстоун е 500 миљи одалечен од Кингс Лендинг, по права линија!
Но, по добро, можеш тоа да го видиш на оваа мапа.

Значи, он треба со нула поморско искуство (и пливачки способности како наковална) да превесла на отворено море (поголем дел од патот), со минимално количество храна и вода, цели 500 миљи (800 км - колку од Скопје до Љубљана, скоро). И тоа е под претпоставка дека ќе се движи под строго права линија, што не е можно ни да беше најдобриот морнар на светот (со такво кајче). Значи, сигурно можеме да претпоставиме дека е повеќе од 800 km.

Така, слободен сум да заклучам дека Џендри имаше повеќе шанси да ги преживее огновите на Р'лор, одколку ова "патување на спасот".

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Хахаха

Како бе го уби, само го качи на кајче и го прати некаде. Исходот на судбината на копилето не е познат
Берик заборави за секој случај да пише [/sarcasm] на крајот од постот :D

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714

Тренинг сесија. Како и да е, првиот глумец ми беше ептен fearsome.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
The most expected match this year.

IT'S THEEEE FINAAAAAL COUNTDOOOOOOOOOOOOOOOOOWN :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Nooooow make some noiiiiiiseeeeeeeeeeee..... :vozbud:

Fooooooor youuuuuuuurrrrrrr Los Angeles Martels team: Loooooord Oberyn Martel, the Red Viper from Dorne, Champion of Tyrion Lanister, the imp and kingslayer brother!
against
The Champion of Cersei Lannister and the Iron Throne, one and only... Ser Gregor Clegane, The fukcin Mountain!

Lets get ready to rumbleeeeeeeeee! :vozbud:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се мислам да си легнам од сега и да станам на изгрејсонце да ја гледам епизодава. Дали сум нормален?
Имаш некои обврски утре сабајле (факултет, работа)?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И кога ќе ми текне дека прва шанса за гледање на епизодава ќе ми биде утре околу 18-19 часот....ми се плаче :(

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
И кога ќе ми текне дека прва шанса за гледање на епизодава ќе ми биде утре околу 18-19 часот....ми се плаче :(
Исто, и во исто време.

Аааа, ова песничево е лудило, како им текнуват само. Мора да почне да се свири по кафани.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Dali nekoj moze da mi kaze dali postoi moznost vo zivo da se gleda epizodata ?

Kajgana Shop

На врв Bottom