Сакам да знам!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.855
Поени од реакции
12.393
За комбето слушнав дека било тепачка, дека имало 5-6 места само...? Вистина???

Тука глеам автобус, не комбе :) само сепак двајца странци веќе ми се имаат пожалено дека ги автобусот не ги земал зашто бил мал и полн и морале да чекаат
Неколкупати кога сум одел до и од аеродром, имало слободни места. И секогаш со комбе, досега не сум извисил. Но се е можно.
...еееептен ептен долго за следниот
Носат патници зависно од слетувањата, некогаш по 5-6 саати. Ако имате некого овде, нека се јави за конкретниот лет дали има место за враќање, да не останете така. Телефон има на сајтот, а карта се вади во аеродромот внатре на шалтерот на вардар експрес. Ако се одлучите за превоз, штом се симнете, глејте што поскоро да извадите карта. Може да прашате и за такси (кое е поскапо и дали цената 1200-1500 е по особа или вкупно за таксито, како крајно решение да не чекате ако има многу гужва. Добар пат ;)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
А некој да не оди на работилницата со јапонката во чаршија во четврток? Да ме префрли и мене до таму...од аеродром? :P

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Дечки, како е организиран аеродромот со превоз до скопје? Такси колку кошта? Автобуси дали има?
Такси е 15 евра со Интакси, другите се поскапи, по 20-25 евра им е превозот.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Сакам да знам зошто на бабиве, стариве овие изветреаниве не ги викет по име? Туку меѓусебе се викет според името на сопругот, Митрејца, Петрејца, Наумојца, Климејца, Стојчејца, Борчејца, Иванојце, Киројца...? Ги прашав партизаниве во маало ама недобив некој логичен одговор.
Порано (ептен порано :)), мажот бил главата и стопанот на куќата. Токму така и го викала жената- „стопанот“. Жената немала свој идентитет. До мажење била позната по семејното (или татковото) име, на пример Маре на Ивановци, а по мажењето го преземала идентитетот на мажот, и така и ја именувале Митрејца-жената на Митре. Со тоа секако се покажувало дека таа жена не е своја, самостојна индивидуа, туку нечија сенка. Значи, во тој период кога жената била именувана според идентитетот на сопругот, таа била буквално сенка- до него за да му угоди, ама доволно далеку за да не му пречи (пусто турско, што би рекол драг другар мој, не било лошо ;)), требала да биде послушна и покорна, не одлучувала самостојно, зашто се сметало дека жената не е способна за тоа. И сето тоа се одразувало и во тоа како ѝ се обраќале, а тоа е со игнорирање на нејзиното лично име, на нејзината личност, и со наметнување на идентитетот на стопанот.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Мајка ми продава бои за штампање (на текстил или пластика), и некои се во течна варијанта, ама има и такви како во прав. Може да е такво нешто. Ако е тоа, не сум сигурна како може да ја искористиш, ама можам да ја прашам мајка ми ако те интересира :)
Ако не ти е тешко прашај, многу би сакала да знам :)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ако не ти е тешко прашај, многу би сакала да знам :)
Ја прашав и рече дека може да се дознае дали е таква боја само ако се измеша со некои разредувачи или така нешто. Ако сакаш и можеш, ќе ти пратам каде се наоѓа мајка ми по ПП па она може да ти помогне. Ако не е тоа, врска немам што може да е :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Сакам да знам што треба да направам бар малку да бидам лицемерен........ зошто гледам во денешницава само така се успевало? :)

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Зошто машките немаат млечни жлезди и цицки а имаат брадавици.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Зошто машките немаат млечни жлезди и цицки а имаат брадавици.
Ако немаат машките брадавици нема да имаат ни женските млечни жлезди а некои и цицки, сваќаш?

Модифицирана копија сте на некој начин.:)

Последно уредено:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Шо прскаа авионите сабајлето над Скопје ?

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Шо прскаа авионите сабајлето над Скопје ?
Во Скопје денеска и утре ќе биде извршено прскање против комарци од воздух и од земја.

Град Скопје информира дека авионското прскање е планирано за недела и понеделник од 5:30 до 8:00 часот. Прскањето од земја ќе се одвива од 19 до 23 мај во периодот од 23:00 до 4:00 часот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Како е правилно? Благоевград или Горна Џумаја? Која е поправилно име на градот на македонски?

Kajgana Shop

На врв Bottom