АЛО, ќе ве молам Wilt ќе ми треба ?
Дечко, грешка си , овој број се води на Marcin Gortat !!!!
Playoff Records: Rebounds - Game
Most rebounds, both teams, game
169 - Boston (89) vs. Philadelphia (80), March 22, 1960
169 - San Francisco (93) at Philadelphia (76), April 16, 1967
Most defensive rebounds, game
56 - San Antonio vs. Denver, May 4, 1983
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wizards од вкупно
62 имаа само
44 дефанзивни скокови

!!! Бројкиве ме враќаат 50 години наназад. Кога ќе споредам со историскиве рекорди во НБА ми нема ама ич смисла , со ера во НБА кога стилот и правилата (без линија за 3, 3 секунди.....се спиеше под кош и целата гужва и енергија таму беше во играта ) беа пред се во главно виновни за лесно билдање скокови со лопата да ринеш!!
Гортат, сине ти ли си или Wilt се врати со временска машина и попат го собра и Kareem на задно седиште?!

Не, туку затоа и се вика тимот Wizards ...........магии и слични, едноставно необјасниви работи се случуваат

!!
Gortat outrebounded the Pacers by himself in the third quarter and matched Indiana in the first and second quarter. That's right, one man battled an entire team on the boards for the first three quarters and actually finished with a 16-15 edge after three.
Уште помистериозно е што вакви паранормални работи и немили настани, оваа година во плејоф им се случуваат на тимови од "калибарот" на Indiana и Биковите = познати како
дефанзивни специјалисти, ме разбираш (ќути си еба мајката

) и тоа баш од Wizards Првиве ги направија ПАЦЕРИ, вториве завршија во кланиците на "МИК" Свети Николе

за новата серија екстра деликатесен гулаш!
Последнава партија Wizards - Pacers, легендарна плејоф партија од аспект на скокови во модерната ера во НБА, вреди да се изгледа и само ради перформансот на еврејчево .
Нема веза со расизам, но убедливо една од најдобрите плејоф партии за белец- центар во НБА особено во понова историја па и генерално во НБА!!!!

(колку и да звучи невистинито и предимензионирано, но реалноста е таа)
И Sabonis, Smits, Divac.... имаа по некоја одлична партија во плејоф , но ни приближно вака доминантна и комплетна плејоф утакмица а и секако споменативе, особено Sabonis и Smits беа џинови со 220+ cm и имаа тука голема предност во однос на своите противници!
Де, те молам повтори уште еднаш Woody?! (иначе убаво филмче !)
До тетоважата било ! (Air Gortat)
Штета што Wizards ја прокоцкаа предходната партија

инаку веќе нареднава партија ќе можеше да си ја завршат работата дома и да ги клецнат Пацериве, ама па еве оваа година поклонети утакмици= тоа е ептен во мода во НБА, особено последниве 2- 3 дена !!!!!