НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
хмм кај беше тој класичниот фаул на крајот реџи ко му ја мрдна цела рака на пол?
плус ако е фаул дај му 2 слободни или БАРЕМ прегледај на снимка.. која трагедија ејј. вакво нешто се нема случено од 2002..

па и не ме чуди гледам пред некој ден НФЛ драфтот имал повеќе гледаност од нба плејофот.. јбг мора да се врати популарноста со дурант-леброн финале.. па барем нека не му дават лажна надеж на другите екипи...
зато кошарката секогаш ќе биди во сенка на фудбалот.

:facepalm: Затоа кошарка ќе била секогаш во сенка на фудбалот. Иначе во фудбал не се случуваат грешки, НЕЕЕЕЕ, ич. Тоа што фудбалот е попопуларен од кошарката не е ради судиите него ради многу други причини, меѓу кои е и најбитната, а тоа е дека фудбалот е најбитна споредна работа на светот.

И не го тупи на почетокот имаше судење против ОКС, доста фаули не им беа свирнати. Реков, судиите скроз го изгубија компасот вчера, имаше лошо судење и за двете екипи.

АЛО, ќе ве молам Wilt ќе ми треба ?
Дечко, грешка си , овој број се води на Marcin Gortat !!!! :confused:

0e6fdfcd4d90453c0ae8c18b7492d3f4.jpg

Playoff Records: Rebounds - Game

Most rebounds, both teams, game
169 - Boston (89) vs. Philadelphia (80), March 22, 1960
169 - San Francisco (93) at Philadelphia (76), April 16, 1967

Most defensive rebounds, game
56 - San Antonio vs. Denver, May 4, 1983
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wizards од вкупно 62 имаа само 44 дефанзивни скокови :eek:!!! Бројкиве ме враќаат 50 години наназад. Кога ќе споредам со историскиве рекорди во НБА ми нема ама ич смисла , со ера во НБА кога стилот и правилата (без линија за 3, 3 секунди.....се спиеше под кош и целата гужва и енергија таму беше во играта ) беа пред се во главно виновни за лесно билдање скокови со лопата да ринеш!!

Гортат, сине ти ли си или Wilt се врати со временска машина и попат го собра и Kareem на задно седиште?!o_O Не, туку затоа и се вика тимот Wizards ...........магии и слични, едноставно необјасниви работи се случуваат :cool:!!

Gortat outrebounded the Pacers by himself in the third quarter and matched Indiana in the first and second quarter. That's right, one man battled an entire team on the boards for the first three quarters and actually finished with a 16-15 edge after three. (y)

Уште помистериозно е што вакви паранормални работи и немили настани, оваа година во плејоф им се случуваат на тимови од "калибарот" на Indiana и Биковите = познати како дефанзивни специјалисти, ме разбираш (ќути си еба мајката :pos:) и тоа баш од Wizards Првиве ги направија ПАЦЕРИ, вториве завршија во кланиците на "МИК" Свети Николе :icon_lol: за новата серија екстра деликатесен гулаш!

Последнава партија Wizards - Pacers, легендарна плејоф партија од аспект на скокови во модерната ера во НБА, вреди да се изгледа и само ради перформансот на еврејчево .
Нема веза со расизам, но убедливо една од најдобрите плејоф партии за белец- центар во НБА особено во понова историја па и генерално во НБА!!!!o_O (колку и да звучи невистинито и предимензионирано, но реалноста е таа)

И Sabonis, Smits, Divac.... имаа по некоја одлична партија во плејоф , но ни приближно вака доминантна и комплетна плејоф утакмица а и секако споменативе, особено Sabonis и Smits беа џинови со 220+ cm и имаа тука голема предност во однос на своите противници!

White_men_cant_jump.jpg

Де, те молам повтори уште еднаш Woody?! (иначе убаво филмче !)

marcin-gortat.jpg

До тетоважата било ! (Air Gortat)

Штета што Wizards ја прокоцкаа предходната партија (n) инаку веќе нареднава партија ќе можеше да си ја завршат работата дома и да ги клецнат Пацериве, ама па еве оваа година поклонети утакмици= тоа е ептен во мода во НБА, особено последниве 2- 3 дена !!!!!

Оф мори мајко, па ако глеаш така Мајами исто така поима немаат од кошарка, се се сведува на Леброн и Вејд.[DOUBLEPOST=1400035843][/DOUBLEPOST]Стен ван Ганди прифатил да биде тренер и претседател на Пистонси во наредните 6 години, ако добро прочитав зашо ми избега напишаното за 2-3 секунди. @Марли нешто повеќе околу ова брат?

П.С. Стен Ван Ганди тренер/претседател во Детроит. Обично мислам дека е лошо на тренерите да им се даде премногу моќ во менаџментот на тимот, но во случајот тоа на Детроит му помогна да му го укради Стен Ван Ганди на Голден Стејт. Огромно засилување е ова за Детроит. Стен, можеби не му е омилен на фановите заради изгледот и однесувањето, ама е страшен тренер сигурно топ 5-6 во лигата. Од друга страна Голден Стејт го изгубија и Ван Ганди а најверојатно и Кер кој ќе оди во Никс. Убава шлаканица за нивната организација.

Уште нема подетални информации, колку што знаете вие знам и ја...
Само знам дека ГМ ќе биде најверајтно до драфтот, после пред почеток на сезона ќе си бараат ГМ, но како и да е све ќе иде преку Стен..

Одличен потег на Горс, до почеток на сезона ќе си го скрои сам тимот Стен, уште еден плус на тоа што е одличен стручњак..
Едвај чекам да видим што ќе биде со тимот...
Драфтот е јак годинава, ќе бираат 7-ми или 8-ми со малку среќа на драфт лотаријата и 6-ти, како ќе изиграат на драфтот, после Миличиќ, неколку добри пикови имаше Думарс, освен лани кога ја посра за сите пари со ККП...
Грег Монро е рестриктивен слободен агент, ако добие тешки милиони, а многу веројатно е дека ќе ги добие, најверојатно ќе биде трејдуван у некој сајн н трејд дил, или пак ќе ги добие тие милиони, а Џош Смит ќе лета, на Стаки и Вилануева им завршуваат договорите, што ќе значи и доста добра порција за селари капот, дали ќе се иде на еден ол стар, или на неколку рол плејерс со тие пари ќе видимо...

Како и да е, бел бумбар од мене за Стен (y)

Немојте бе тоа срање од спорт(НФЛ) да го нарекувате фудбал ве молам...

хмм кај беше тој класичниот фаул на крајот реџи ко му ја мрдна цела рака на пол?
плус ако е фаул дај му 2 слободни или БАРЕМ прегледај на снимка.. која трагедија ејј. вакво нешто се нема случено од 2002..

Па затоа и ти кажувам дека се жалиш за погрешни работи. Дека требаше да досудат фаул за Џексон и 2 слобони требаше. Ама згрешија и недосудија. Ја прегледуваа снимката за да оценат чија е топката откако веднаш после ситуацијата оценија дека е на ОКС. За фаул, снимка НЕ СМЕАТ да прегледуваат, туку само за аут. Кога ја прегледаа сфатија каква глупост направија и дека ќе има пцуења тешки по нив а можеби и казни затоа што ќе испадне дека директно влиаеле врз резултатот и тоа во самиот финиш, па иако видоа дека е од Реџи Џексон, донесоа соломонско решение и одлучија дека ситуацијата е inconclusive, односно останува првичната одлука т.е. топка за ОКС. И тоа се ќе беше до некаде ок и слично ќе се завршеше со она како што и требаше да заврши се додека Пол не нашрави тешка глупост и фаулираше шут за 3ка. Е тука се испоремети целата ситуација.

П.С. Инаку воопшто не можам да се сложам дека судењето е во полза на ОКС. Го изгледав поголениот дел од натпреварите во серијата и можам слободно да кажам дека благо фаворизирани се Клиперси, ама ништо надвор од нормала. Реакцијата моментално е разбирлива затоа што заради судиски грешки настана хаотична ситуација во финишот која ОКС знаеше да ја искористи и да победи во многу критична утакмица. Ама тоа не значи дека ОКС биле фаворизирани или не знам што. Ако веќе местат јас можам да се обложам дека ќе местат во полза на Лос Анџелес, а не во полза на еден од најмалите пазари во САД - Оклахома Сити. Плус зборуваш демек сакале дуел на 2та најјаки играчи во лигата за забораваш дека Клиперси го имаат веројатно 3тиот најјак - Пол.

П.П.С. А за тоа дека заради судиски грешки кошарката била зад фудбалот :facepalm:. Па почист тимски спорт во однос на судење од кошарката здравје. Фудбалот е 1000 пати полош.[DOUBLEPOST=1400101964][/DOUBLEPOST]
Немојте бе тоа срање од спорт(НФЛ) да го нарекувате фудбал ве молам...

Мислам дека кога кажа фудбал мислеше на фудбал, а не на американски фудбал...[DOUBLEPOST=1400102268][/DOUBLEPOST]
Уште нема подетални информации, колку што знаете вие знам и ја...
Само знам дека ГМ ќе биде најверајтно до драфтот, после пред почеток на сезона ќе си бараат ГМ, но како и да е све ќе иде преку Стен..

Одличен потег на Горс, до почеток на сезона ќе си го скрои сам тимот Стен, уште еден плус на тоа што е одличен стручњак..
Едвај чекам да видим што ќе биде со тимот...
Драфтот е јак годинава, ќе бираат 7-ми или 8-ми со малку среќа на драфт лотаријата и 6-ти, како ќе изиграат на драфтот, после Миличиќ, неколку добри пикови имаше Думарс, освен лани кога ја посра за сите пари со ККП...
Грег Монро е рестриктивен слободен агент, ако добие тешки милиони, а многу веројатно е дека ќе ги добие, најверојатно ќе биде трејдуван у некој сајн н трејд дил, или пак ќе ги добие тие милиони, а Џош Смит ќе лета, на Стаки и Вилануева им завршуваат договорите, што ќе значи и доста добра порција за селари капот, дали ќе се иде на еден ол стар, или на неколку рол плејерс со тие пари ќе видимо...

Како и да е, бел бумбар од мене за Стен (y)

Не е битен ГМ-от, сам по себе. Битно е кој ги носи одлуките, а поентата на договорот со Ван Ганди е тој да биде главен и да ги носи одлуките. Кај Детроит Гм-от ќе ги брка само администрациските и аргатските работи, но конечните одлуки ќе ги носи Ван Ганди (има и други тимови каде вака се случувало и сега и во минатото - пример мислам дека така е во Клиперс со Док Риверс). А за птоенцијален ГМ, се споменува Отис Смит, тој што беше ГМ на Орландо во периодот кога Ван Ганди беше тренер таму.

Последно уредено:
АЛО, ќе ве молам Wilt ќе ми треба ?
Дечко, грешка си , овој број се води на Marcin Gortat !!!! :confused:

0e6fdfcd4d90453c0ae8c18b7492d3f4.jpg

Playoff Records: Rebounds - Game

Most rebounds, both teams, game
169 - Boston (89) vs. Philadelphia (80), March 22, 1960
169 - San Francisco (93) at Philadelphia (76), April 16, 1967

Most defensive rebounds, game
56 - San Antonio vs. Denver, May 4, 1983
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wizards од вкупно 62 имаа само 44 дефанзивни скокови :eek:!!! Бројкиве ме враќаат 50 години наназад. Кога ќе споредам со историскиве рекорди во НБА ми нема ама ич смисла , со ера во НБА кога стилот и правилата (без линија за 3, 3 секунди.....се спиеше под кош и целата гужва и енергија таму беше во играта ) беа пред се во главно виновни за лесно билдање скокови со лопата да ринеш!!

Гортат, сине ти ли си или Wilt се врати со временска машина и попат го собра и Kareem на задно седиште?!o_O Не, туку затоа и се вика тимот Wizards ...........магии и слични, едноставно необјасниви работи се случуваат :cool:!!

Gortat outrebounded the Pacers by himself in the third quarter and matched Indiana in the first and second quarter. That's right, one man battled an entire team on the boards for the first three quarters and actually finished with a 16-15 edge after three. (y)

Уште помистериозно е што вакви паранормални работи и немили настани, оваа година во плејоф им се случуваат на тимови од "калибарот" на Indiana и Биковите = познати како дефанзивни специјалисти, ме разбираш (ќути си еба мајката :pos:) и тоа баш од Wizards Првиве ги направија ПАЦЕРИ, вториве завршија во кланиците на "МИК" Свети Николе :icon_lol: за новата серија екстра деликатесен гулаш!

Последнава партија Wizards - Pacers, легендарна плејоф партија од аспект на скокови во модерната ера во НБА, вреди да се изгледа и само ради перформансот на еврејчево .
Нема веза со расизам, но убедливо една од најдобрите плејоф партии за белец- центар во НБА особено во понова историја па и генерално во НБА!!!!o_O (колку и да звучи невистинито и предимензионирано, но реалноста е таа)

И Sabonis, Smits, Divac.... имаа по некоја одлична партија во плејоф , но ни приближно вака доминантна и комплетна плејоф утакмица а и секако споменативе, особено Sabonis и Smits беа џинови со 220+ cm и имаа тука голема предност во однос на своите противници!

White_men_cant_jump.jpg

Де, те молам повтори уште еднаш Woody?! (иначе убаво филмче !)

marcin-gortat.jpg

До тетоважата било ! (Air Gortat)

Штета што Wizards ја прокоцкаа предходната партија (n) инаку веќе нареднава партија ќе можеше да си ја завршат работата дома и да ги клецнат Пацериве, ама па еве оваа година поклонети утакмици= тоа е ептен во мода во НБА, особено последниве 2- 3 дена !!!!!
uhavevyj.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Бес старца нема ударца(y),уткамицава на шала на смеа добра испадна.[DOUBLEPOST=1400116379][/DOUBLEPOST]Си гази Џо:cuc:[DOUBLEPOST=1400116469][/DO[DOUBLEPOST=1400117586][/DOUBLEPOST]Реј Реј каков лудак:cuc::cuc:,највише ми е мило за гадот Пирс.

Последно уредено:
@Nino Manchester

Зошто го избриша тоа за Леброн? :pos:
Ме фати:D,не па искрено Џо го напрае мајмун у неколку ситуации,а го избришав да не биде сфатен како провокација.А искрено после го стегна малце у одбрана се наљути.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom