СП 2014 Бразил - генерална дискусија

мене не ми оставил некој впечаток (може грешам)

иначе:
Argentina: Sergio Romero, Mariano Andújar, Agustín Orion, Ezequiel Garay, Federico Fernández, Pablo Zabaleta, Marcos Rojo,José María Basanta, Hugo Campagaro, Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Gabriel Mercado, Lisandro López.
Mediocampistas: Fernando Gago, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ever Banega, Angel Di María, Maximiliano Rodríguez, Ricardo Alvarez, Augusto Fernández, Enzo Pérez, José Sosa, Rinaudo, Sergio Agüero, Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi, Rodrigo Palacio, Di Santo.
Кој е овој Лисандро Лопез у одбрана ???!! (да не е оној од Лион )
:eek:Уште игра Родриго Паласио ?????!??!?!?!?

Ладна пот изби од мене коа го видов ростерот на Аргентина, морници ме полазија кога ги прочитав имињата на Басанта, Мартин Де Микелис, Франко факинг Ди Санто.

Ej овој Сабела е лом човече, Ди Санто , Соса... ај за Тевез јасно дека нема шанси да оди, Пасторе така така , ама Гаитан бе , ГАИТАН , шо цела сезона е еден од главните играчи на Бенфика .Слободно може на местото на Рики Алварез да иде. Измислен е за него.
А и одбраната му е на ниво , Фазио е проф-др за аматерот од аргентинската лига и Демикелис.

Кабај ќе оди у Бразил ? Нели беше повреден нешто ?

Зашто се скарани Дешамп и Насри?

Убаво викаат за секое тенџере се наоѓа капаче.[DOUBLEPOST=1400013154][/DOUBLEPOST]
Зашто се скарани Дешамп и Насри?
Зошто е Насри, недисциплиниран е, се спречкале за нешто мислам после првиот дуел со Украина и за вториот не го ни викна и еве го нема ни на СП :)

Кој е овој Лисандро Лопез у одбрана ???!! (да не е оној од Лион )
:eek:Уште игра Родриго Паласио ?????!??!?!?!?

Лисандро Лопез од Бенфика т.е. позајмен на Хетафе, пред неколку години кога играше за Арсенал Саранди беше најавуван како голем талент. Добар е, само што има подобри на таа позиција :)

Абе Џејмс Родригез за Монако што игра за кого ќе игра на СП?

Тото Салвио исто му го нема. :facepalm:

Кожа ми се ежи од средината Гаго-Биља. :tapp:
Јакоб е Маскерано за овие двајца имбецили.

Radja Nainggolan повикан е за Белгија, или не?
"Браво" за Сабеља. Попаметно не ни очекував. Ајде да не испадне дека ние повеќе знаеме, да почекаме да започне СП. Ама, ако Аргентина повторно не направи буквално ништо, посебно заради одбраната, целата вина ќе ја има Сабеља.

Со овај состав Меси ако освој Пеле треба да слези од трибина и на сред Маракана да му ги баци нозете

Раџа е на поширокиот список, ама најверојатно нема да патува во Бразил, евентуално при некоја несакана повреда.
Леле ја сега примерив , и Салвио го нема кај Аргентина .

@Ернесто ЧЕ Гевара на стендбај е, но мислам дека требало да го стави во првите.
@Ska Maniac не зезај, Паласио е еден од ретките во Интер што игра нешто (сезонава 20 гола, мислам и лани беше прилично ефикасен). И така мислам дека нема да игра прв тим, ќе биде бекап опција и евентуално џокер од клупа. Мада составов на Аргентина е :гомце:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom