Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
вила дадоа се од себе

поразот од челзи и ова со палас, се 2 утакмици кои буквално ме скршиле, ми насобраа таков гнев, у мојов живот а од аспект на гледање фудбал е нешто што го немам осетено. ми се чини дека треба да не гледам фудбал една година воопшто, за да се вратам во нормала. за да можам пак да гледам фудбал, и да уживам. моментално ако некој ме праша, фудбалот ми нема смисла. така се осеќам

Вила не даде се од себе, ниту евертон ниту никој како што даде Челзи за нас мамата да ни ја еби. Ионака нас ни беше потребна победа на Вила, тие имаа 0 удари во рамки на гол, 88 минути топката беше во полето на Вила и сосема нормален е резултатот од 4-0.

За залетувањето на Роџерс, дали е потребно да се провери како Сити игра на Етихад последниве 3 сезони, можеби не се најдобри гости но на домашен се неприкосновени, а последните 2 натпревари ги игра со Вила и со Вест Хем. Нормално дека и јас кога би бил би се залетал да бркам гол разлика затоа што е невозможно да се верува на кикс на Сити. Што е тука е, и мене ќе ми треба повеќе време за рехабилитација, едноставно Сити беше покомплетен тим оваа сезона и заслужено си освои, на сите позиции имаат по двајца врвни играчи, менаџер кој што трпеливо си ја чекаше својата шанса (кикс на Ливерпул) и си ја дочека.

За нас и оваа година мислам дека целта што беше поставена и тоа како беше надмината. Да се оствари пласман во топ4 и да се поправи нападот. Второ место и 100+ постигнати голови се и тоа како одличен резултат. За некој да биде подобар од тоа, едноставно мора да биде перфектен, а тоа за жал беа Сити. Не знам дали некогаш изгубија водство од 1 или 2-0, можеби еднаш или два пати, додека ние и при водство од 3-0 на полувреме, игравме инфаркт втори полувремиња каде што противниците стално се враќаа во игра, па благодарение на тоа што успевавме да постигнеме гол повеќе, Мињоле да брани пенал во 90 мин, од гол линија да се спасуваме противниците да промаршуваат топка при празен гол беше тоа што не одржуваше во трка за титула до последните кола. Смиреноста, стабилноста, компактноста беше тоа што нас ни фалеше за да станиме шампиони. Сепак е добро да знаеш дека има уште многу работа, уште многу докажување, уште многу трпеливост, но уште подобро е да знаеш дека има и ОГРОМЕН напредок. Сите знаеме како игра Ливерпул по трансфер периодот во Јануари 2013, тоа се неверојатни 16-тина месеци и никој не може да го успори тоа, посебно не 11 победи по ред, рекорди во постигнати голови во прво полувреме, израмнет рекорд за најдобар стрелец со можност да биде надминат, сето ова треба да биде доволно за да се победи горчината од последниве две недели. Тоа е што е, да се надеваме на уште подобри денови после септември.

Лалана ќе сте го зимале.
Работата ќе биди завршена пред да почни светското. Е сега знаејќи го Ајре, прашањето кое не мачи сите е кое светско, во Катар или наредното после него?!!

Со што ќе игра во европа ако ги продаде агер, лукас, борини? Ти да не играш?

Епа ондак тешко нас ако сакаш со Лукас и Борини да играме ЛШ.
Лукас нема кондиција една утакмица неделно да изигра а не па три.

Ама на кој да му објаснуваш,што е до мене нека играат сите само да не плачеш после дека губиме од Базел у групи.[DOUBLEPOST=1399589326][/DOUBLEPOST]Лалана ќе го бркале:facepalm:

Од главата си патиме..

Епа ондак тешко нас ако сакаш со Лукас и Борини да играме ЛШ.
Лукас нема кондиција една утакмица неделно да изигра а не па три.

Ама на кој да му објаснуваш,што е до мене нека играат сите само да не плачеш после дека губиме од Базел у групи.

епа лукас ќе игра ФА или мики маус куп. Ти што очекуваш? Со 15 играчи на 4 фронта да играш? Твоево е продај 5 души, земи тројца или двајца. Ако решение според тебе е ешли кол и ван дер варт стави и икс на сезоната од старт:icon_lol:

Fabio Borini on his Liverpool future -

"Liverpool need a bigger squad because you can't play four competitions with the same 11 players. But it is now down to the Liverpool point of view. It is not down to my words.

"It depends on what Liverpool say. I can't say anything definite now because anything is possible. There is a World Cup coming up so a lot depends on the national team and whether I am selected, then we'll see what is happening."

Borini added -

"It has been a great season. I've had 39 appearances after a year when I was injured. It was a hard season and the hardest I've ever had because we have been constantly fighting, but this builds your character.

"It makes you a lot stronger. You learn how to suffer and how to get out of hard situations and that builds you and gets you ready for anything. I have always thought I was a Premier League player. Liverpool wouldn't have bought me otherwise. The injuries I could not control. This season I was injury free and I've showed I can play."

епа лукас ќе игра ФА или мики маус куп. Ти што очекуваш? Со 15 играчи на 4 фронта да играш? Твоево е продај 5 души, земи тројца или двајца. Ако решение според тебе е ешли кол и ван дер варт стави и икс на сезоната од старт:icon_lol:

Ешли и ВДВ ги спомнав за ротација ,имаат искуство и во ЛШ и во Премиер лига. Иначе Агер колку да го поштувам е едини на кој може да му се извади некоја пара од играч кој сезонава ја преседе на клупа.За да идеме нагоре мора да менуваме. Квалитет пред квантитет .

Ешли и ВДВ ги спомнав за ротација ,имаат искуство и во ЛШ и во Премиер лига. Иначе Агер колку да го поштувам е едини на кој може да му се извади некоја пара од играч кој сезонава ја преседе на клупа.За да идеме нагоре мора да менуваме. Квалитет пред квантитет .
Не треба да се продаде Агер, треба да седи за ротација и пошто има искуство. Лукас е дискутабилен, али веќе е еден од најслабите играчи у тимот, ако не се купува многу нека седи, али ако се купува треба да се шитне. А треба да се купува...

Озбилно нека не се глупираат летово.
Ален
Аспас
Алберто
Илори
Борини
Асаиди
Сисоко
Мозес
Немаат ништо покажано а у нив има над 50м фрлено. Дај тоа комитетот со Роџо заедно нека се оправат у трансфериве.Не личи на ништо ова. И таман мислев ќе влеземе во ЛШ ќе дое некое име,тие Колкер и Лалана први на листа. Па што на таквото пекаа за ЛШ,овие ќе ги донесеа и без ЛШ. Неможам да разберам како мислат да играат со ваков тим па трансфери против Барса,Реал,Баерн.. Или не се озбилни или им фали нешто.Треба да не си саглам да фрлиш 20+м за Лалана..

Ќе биде ко муабетот со Рафа "I asked for a sofa and they bought me a lamp.''

многу би ми направило мерак Лалана ако го земеме плус овој украинецот, борини и агер да останат. Би ги шитнал само Аспас и Сисоко или евентуално Мозес. Одбраната мора да се репарира пошто вака не оди, абе бруки е да бидеш втор на табела а да имаш примено 50 гола. Само Шкртел е достоен да игра во прва постава на Ливерпул од овие што ги имаме, дава 102.3% на секоја утакмица. Сако не знае да игра со топка, само гледа да се ослободи од неа. Туре го стигнале годините. Фланаган е добар али му треба уште многу за да биде врвен играч, Џонсон не знам што да кажам за него, ништо не покажа сезонава. Уште Ешли фали и наредната да примиме 60. Треба нешто Роџерс да чини, и искрено ми иде на нерви што не го игра Агер место Сако.

многу би ми направило мерак Лалана ако го земеме плус овој украинецот, борини и агер да останат. Би ги шитнал само Аспас и Сисоко или евентуално Мозес. Одбраната мора да се репарира пошто вака не оди, абе бруки е да бидеш втор на табела а да имаш примено 50 гола. Само Шкртел е достоен да игра во прва постава на Ливерпул од овие што ги имаме, дава 102.3% на секоја утакмица. Сако не знае да игра со топка, само гледа да се ослободи од неа. Туре го стигнале годините. Фланаган е добар али му треба уште многу за да биде врвен играч, Џонсон не знам што да кажам за него, ништо не покажа сезонава. Уште Ешли фали и наредната да примиме 60. Треба нешто Роџерс да чини, и искрено ми иде на нерви што не го игра Агер место Сако.

Сисоко и Мозес не може да ги шитка, не се играчи на ЛФЦ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom