Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Pray for Hodor :)

tumblr_n4q01z0yh71taq4u5o1_500.png

Леле мајко, кој бил овој Sith-ов на крај. На HBO-GO кажале у тајтлс.:vozbud: Знаев дека не е обичен ww. (мислам секој кој има очи може да примети).

Овој, најголем до сега, реверзибилен споилер, кажува мноооогу работи.

Кога го прочитав тоа што пишувало во титлови ми текна зашто го запамтив од Lore and History па ете не е само за тие што немаат читано книгите спојлер, туку ваљда и за вас читачите.

Се надевам Сер Баристан ќе и го отвори гркланот на Дајнерис.. што поскоро толку подобро. Со одмазда до тронот нема да стигне, а Баристан допрва ќе учи колку згреши што реши да и се приклучи. Брат и мислам дека и ја напуни главата со глупости па сега јадната очекува да биде пречекана со овации кога ќе се врати „дома“.

Кога го прочитав тоа што пишувало во титлови ми текна зашто го запамтив од Lore and History па ете не е само за тие што немаат читано книгите спојлер, туку ваљда и за вас читачите.
Да де, тоа се тие реверзибилни споилери.
Како што кажав, овој е најголем до сега.

Да де, тоа се тие реверзибилни споилери.
Како што кажав, овој е најголем до сега.

Нека побрза дебелиот да пишува бе, некако и книгите почна да ги претркува серијата.

П.С. Прочитав по интернетов дека сега следува малце досаден период со Дани така да веројатно нема толку многу да ја гледаме...

Се надевам Сер Баристан ќе и го отвори гркланот на Дајнерис.. што поскоро толку подобро. Со одмазда до тронот нема да стигне, а Баристан допрва ќе учи колку згреши што реши да и се приклучи. Брат и мислам дека и ја напуни главата со глупости па сега јадната очекува да биде пречекана со овации кога ќе се врати „дома“.

Што мислеше Сер Баристан оваа кога кажа дека на направдата ќе одговори со правда?

The Force was strong in this episode.

Кучката се повеќе ми личи како да си ги смени целите, од освојување на King's Landing, на враќање на корените така што ќе го освои цел Есос ( ако не грешам, од таму потекнуваат ). Башка, what if the white walkers are the good guys ? :D

Чудна беше последната сцена, не очекував така дека има некој поредок кај white walkers а и некако многу дотерани и облечени ми беа. Можеби во еден кадар облеката ми наликуваше на онаа што ја има Џон Сноу веројатно некој од стражата е тоа да се надоврзам на муабетот од претходните страни за братот на Нед.

Сигурно има некоја причина зошто уште толку рано во сезоната ни го дадоа овој кадар, доколку немаа некој план со вокерите веројатно ќе го оставеа за последен кадар во сезоната како што беше во втора ептен впечатлив крај е.

Го погодив начинот но не и убиецот (барем не оној што го смислил планот) по муабетот за мотивот се сетив на зборовите на Тајвин "Sansa Stark is the key to the north"

Последно уредено:
Со исклучок на одредени делови и мене ми беше ова најслабата епизода во оваа сезона

И вториот кој пишува дека епизодата му била досадна е исто така фан на Барса (тики-така игра). Кога ви велам јас...

Што мислеше Сер Баристан оваа кога кажа дека на направдата ќе одговори со правда?

Она рече дека на неправдата ќе одговори со неправда, не со правда.

„Оваа фамилија само лудаци. Ебате среќата моја што ја имам. Требаше да си прифатам нивата и послугата со време“ :)

Она рече дека на неправдата ќе одговори со неправда, не со правда.

Со правда кажа, баш сега повторно ја слушав.

Ќе имаме нов крал наредната недела.

Гледајќи го овој трејлер за следната, увидов дека Дени веќе полека пресметува колку војска има , а денес сцената во градот со знамето ми кажува дека конечно еден град ќе и биде база за следните операции, нешто што уште пред некое време го укажав, логично беше оти со иљадници изгладнети робови да се шета по пустини не беше паметно. За самото освојување на градот, не се потрошија многу минути а ни буџет, немаше масовни сцени на робови кои колат се пред себе во градот, хаос и безредие по улиците, некако се наеднаш се заврши, влеваат овие преки канализација, даваат стотина сабји, утепуваат еден и толку.

Очигледно девојчето е влезено у некој тежок филм, се понаша као блонди Абрахам Линколн, многу повеќе и годи тоа што стотици илјади ослободени робови ја гледаат како бог отколку да се бори за тронот во Вестерос каде што веројатно се свесна дека нема да биде дочекана со раширени раце од никого.

Врв е серијава значи! :cuc::cuc::cuc::cuc:

Нема plot lines шо не се интересни, глума, актери! Дури и ваква slow епизода е преинтересна... 10/10

Штета што у секоја епизода неможе се да се опфати. Па денес ги немаше Оберин, и Арија. :(((

Прашање кој е најитар у Вестерос? Тајвин, Бејлиш, Олена?

Уште еднаш ... :cuc::cuc:

10 епизоди по сезона. Life is cruel!! Мора да си стајме сите ХБО за да допринесеме на серијава за појше епизоди! Доста замунда и пајретбеј. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom