Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Остај го @Iceboy, за Барса е он, тика-така му е интересна.
Кажа типот за кој Роналдо е бољи од Меси...
Не шала на страна минатата епизода ми беше далеку подобра мене, многу поинтересни работи се случија, имаше многу поепик дијалози, ми беше баш во GoT стил. Оваа освен залажувањето со WW (кои од наредна епизода пак ќе бидат потполно заборавени) и дијалогот помеѓу Џејми и Тирион ништо интересно немаше.

IEVaULq.png

Малце спора епизода која прикрај доби интезитет. Пошто е ГоТ под дифолт немам замерки за епизодава, и сум многу радосен што конечно Џејми е back on the track и имаше прејака епизода, феноменална глума.
Стварно се надевам дека се повеќе и повеќе ќе ги гледаме Белите Шетачи(лОл) и ќе има некоја акција со нив, интересни се.

iako mn bolje bese so kosa i bradosan.....vtor od lanisters so mi stana okej faca...Jaime super se razvi likont a mi se svigja i deka bodigardot na tirion e so nego celo vreme odlicen lik nesto ko assasinov so menjase faci ja krade sekoja scena

Се надевам дека потрчкото на Болтон нема да направи големи срања. Малку глупо ми беше тоа што од нигде никаде човек што не е ниту член на гавраните ќе оди со нив на така важна мисија.

Со исклучок на одредени делови и мене ми беше ова најслабата епизода во оваа сезона

Досадна епизода? Шо ви е вас бре? Епизодата изобилуваше со важни сцени и настани за целиот тек на серијата.

За мене лично оваа беше најдобрата епизода сезонава, таков осеќај имам моментално. Значи мистеријата за Џофри се разјасни, бабата, ѓерданот и Бејлиш. И шо и вика на Санса, имам нови пријатели но предвидливи се, за разлика од него, тој нели е непредвидлив и најопасен. Јасно е дека работи со Тајрелови, која му е точно крајната цел тешко е да се знае, веројатно тронот. Од почетокот на серијата ми беше најодвратен лик, без оглед колку е паметен и сето тоа, змија која менува страни без проблем во секунда, колку наводни сојузници предаде досега, Нед Старк, Катлин, Ланистер.

Знамето на Таргеријан конечно се развиори негде, веројатно првпат по губењето на Тронот во Вестерос.

Нема епизода а некој Старк да не е во животна опасност, ама очекувам Џон Сноу братски да долета да го спаси Бран и да ги испотепа тие одметниците. Не ми се допаѓа шпионот на Болтон што се умеша но не верувам дека на Болтон двапати ќе му успее толку пеколен план за уништување на Старкови како првиот во Твинс.

Џејми и Бриен, прекрасна сцена. Без оглед на се Џејми ми е онака драг лик, иако заеба многу работи, нема расипана душа како Серси или пак Џофри што беше. Тоа што и до го даде мечот на Бриен кажува дека нему не му е важна династијата Ланистер, името, family legacy и останати срања, но дадениот збор, неговата чест, се покажа вистинскиот витез во него.

Жабата почна да ги применува лекциите од баба и, му е џитна у кревет на малиот, колку години има Томен, 12-13 веројатно, Серси пак раат нема да има.

Многу се кратки епизодите, тоа морам да констатирам со жалење :cool:

Не знам, јас мислам дека добра беше епизодата, џабе се жалите. Некако ми беше како за грев во поглед на приказните, оти некако слабо ги имаше ликовите што ги сакам, ама освен тоа, добро беше. Туку, посебно ми фали Арија. Мислам дека во оваа сезона се разви во еден од најдобрите ликови во серијата. Добро, ќе почекам до другата недела.

Ептен ме нервираат испадите не Денерис со вакви-такви говори. Другите ликови во Есос би можел цел ден да ги гледам, посебно мечокот и Баристан. Инаку, ми се чини дека овој вториов се присети на се тоа што го гледаше додека му служеше на татко и на Денерис. Тоа дека е единствената која може да ги шутни Серси и компанија од тронот е едно, ама друго е дека нема никакви гаранции дека ќе е поарна од татко и.
HB4f5Kz.jpg
0vSOuEw.jpg

А таа сцената последна ми беше како гром од ведро небо. Никогаш не очекував такво нешто и ептен пријатно ме изненади. Не дека ни даде некоја информација плус за тие белците, туку беше многу убаво за гледање. Одлично CGI, сакам уште такви сцени. А тој боцкастиот ме збуни. Не знаев дека планираат поврзување со Star Wars.

JPFFU0y.png

Y4I0Ded.jpg

Се надевам дека грешам, ама мислам дека ова ни беше последна епизода во која ќе ја гледам Дајана Риг. Барем во оваа сезона. Ако е така, :cuc: за неа. Едноставно ја доминираше секоја сцена во која глумеше. Во серијата има полно одлични актери, ама ретки се тие кои се на ниво на неа.

За мене лично оваа беше најдобрата епизода сезонава, таков осеќај имам моментално. Значи мистеријата за Џофри се разјасни, бабата, ѓерданот и Бејлиш. И шо и вика на Санса, имам нови пријатели но предвидливи се, за разлика од него, тој нели е непредвидлив и најопасен. Јасно е дека работи со Тајрелови, која му е точно крајната цел тешко е да се знае, веројатно тронот. Од почетокот на серијата ми беше најодвратен лик, без оглед колку е паметен и сето тоа, змија која менува страни без проблем во секунда, колку наводни сојузници предаде досега, Нед Старк, Катлин, Ланистер.

Он фино-лепо му рече на Нед дека не треба да му верува.

LoL, реверзибилни споилери.
Али не е прв пат. Ги имаше уште од прва сезона.

Мене ме занима дали има различни WW.
Не ми личат баш исти, овие кои до сеа ги гледавме со овој белиов sith, на крај.
Се надевам дека тој не е Great Other One, туку дел од некакви посебни WW, веројатно со повисок ранг.

ОК, битно ние читачите дознавме нови работи.

Леле мајко, кој бил овој Sith-ов на крај. На HBO-GO кажале у тајтлс.:vozbud: Знаев дека не е обичен ww. (мислам секој кој има очи може да примети).

Овој, најголем до сега, реверзибилен споилер, кажува мноооогу работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom