DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
elo hell не постои, mmr-то е така поставено да те специјализира за одредена роља, другари кои постојано играат mid,off,sup се 5к+, ја препознава нивната историја и ги одредува со што по избаланисирани играчи и прави на некој начин комплетен тим... ја бидејќи идам рандом постојано, секогаш во партија има уште 3-4 што ќе рандомнат.

http://www.twitch.tv/moonmeander/b/520184333?t=4h34m4s

п.с. ДиКеј се испосра на сите, по очигледен фаворит за ti4 нема.
DK годинава се како Alliance лани. Ниво над другите... каква координација имаат тоа е ненормално. Ако ништо не се смени кај другиве тимови што е малку веројатно тогаш ДК е очигледен фаворит

Абе џабе тоа нервозите дека играчите се кретени. Да, има некој шо се стварно кретени и у 90% од нивните игри се на дното. Али сепак од толку играчи мора да се погоди некој и во 2та тима шо не е на максимално ниво, сигурно и ти не си секогаш корисен како шо мислиш, ни јас, ниту професионалците. Тоа е факт и треба секој да го знае.
Втор пат те цитирам :)
Види, naix сум јас. Како е ова можно?

d0XsevU.jpg

8iCurCs.jpg

UtRGvJD.jpg

Divine br.2
9dF5NNe.jpg

IosxyqB.jpg

5SpKHt2.jpg
hIWs2Qr.jpg

Кој е ваш најголем throw??? Вториот Divine ми замина кај Инвокер :D

Huskar
Burning Spears is no longer a Unique Attack Modifier

Keeper of the Light
Added Aghanim's Scepter upgrade: Provides permanent Spirit Form. Additionally, the following effects are active during the day: Keeper of the Light gains unobstructed vision and Illuminate heals allies for 75% of the damage values

Lich
Frost Armor can now be cast on buildings
Aghanim's Scepter Chain Frost no longer has a bounce limit

Lina
Attack range increased from 650 to 670
Aghanim's Scepter Laguna Blade damage goes through magic immunity

Necrophos
Heartstopper Aura area of effect increased from 1000 to 1200
Reaper's Scythe now adds +30% duration to the respawn timer

Omniknight
Purification area of effect increased from 225 to 240
Repel no longer removes positive buffs from allies [?]
Guardian Angel duration increased from 5/6/7 to 6/7/8
Aghanim's Scepter Guardian Angel duration increased from 5/6/7 to 8/9/10

Ursa
Fury Swipes is no longer a Unique Attack Modifier

Vengeful Spirit
When Vengeful Spirit is slain, her killer is inflicted with a negative Vengeance Aura, which decreases the damage of her killer and their nearby allies, until she revives

Таа е гомносана уште од поодамна, ама некој викаше било добро. Ќе стане катастрофа игра.

Ова се едни од подобрите измени во пачов... Урса, Хускар се прилично бескорисни херои и со ова... само со ова можеби би биле малку подобри...не е толку многу... А и кога си видел лич да исфарма аганим? Пошто најчесто е супорт, а ако исфармаш аганим како супорт значи веќе сте светлосни години понапред па и нема да смени многу. Арморот е подобра измена кај личот од ултито. Котл... еден од подобрите супорти дефенитивно АКО исфармаш аганим. Улти од лина споредено со улти од Лион е далеку помизерно во секој случај.... Незнам не ми изгледа ништо како претерано вака на прв поглед... Можеби требаше нерф на илузиите општо.. итеми како радијанса не треба да имаат ефект од илузии

Ај палете се ко за ултито на Лион, така се мавало фингер на 5 души, испадна тотално бескорисна промена. Исто и променивена Хускар и Урса.

Поголема и позначајна промена е што го поправија багот на Bristleback под хекс, за тимовине дали пак ќе го користат не знам, ама у пабови дефинитивно ќе доминира брислето.

Ова се едни од подобрите измени во пачов... Урса, Хускар се прилично бескорисни херои и со ова... само со ова можеби би биле малку подобри...не е толку многу... А и кога си видел лич да исфарма аганим? Пошто најчесто е супорт, а ако исфармаш аганим како супорт значи веќе сте светлосни години понапред па и нема да смени многу. Арморот е подобра измена кај личот од ултито. Котл... еден од подобрите супорти дефенитивно АКО исфармаш аганим. Улти од лина споредено со улти од Лион е далеку помизерно во секој случај.... Незнам не ми изгледа ништо како претерано вака на прв поглед... Можеби требаше нерф на илузиите општо.. итеми како радијанса не треба да имаат ефект од илузии

Ај палете се ко за ултито на Лион, така се мавало фингер на 5 души, испадна тотално бескорисна промена. Исто и променивена Хускар и Урса.

Поголема и позначајна промена е што го поправија багот на Bristleback под хекс, за тимовине дали пак ќе го користат не знам, ама у пабови дефинитивно ќе доминира брислето.
Пак размислувате премногу ограничено.

1. Хускар е еден од најдобрите harass херои early game. Со оваа промена ко ќе земе HoD во 10та минута воопшто нема да биде интересно. За Урса бетер. Рошан во 5та минута и Satanic/Skadi late game. Епа дојди ми....

2. Лич фарма Scepter во 90% pub games (освен ако не си против тежок push-strat). Со оваа промена, а уште повеќе заради армор на кула - буткање ќе биде тешко колку и буткање против Тинкер.

3. На Езалор веќе воопшто нема да му треба Mekansm. Ќе купи Scepter и ем ќе лечи дупло повеќе од Mekansm на секои 10 секунди, ем ќе има OP визија, ем recall, blind...

4. Лина со Scepter ќе биде одличен counter за херои како Mortred, Void, Troll, Luna итн.

5. Radiance е одамна балансиран ајтем.

6. Промената со Лион беше само теоретски Finger на 5 души. Практична примена е anti-push заради 20 секунди cd. Промената со Лина е многу посериозна.

Пак размислувате премногу ограничено.

1. Хускар е еден од најдобрите harass херои early game. Со оваа промена ко ќе земе HoD во 10та минута воопшто нема да биде интересно. За Урса бетер. Рошан во 5та минута и Satanic/Skadi late game. Епа дојди ми....

5. Radiance е одамна балансиран ајтем.

Зар не мислиш дека му требаше ваков баф на двајцата? Хускар само тоа можеше...early harass и толку... Нема никаков teamfght, а не мислам дека некој е доволно ретардиран да мава улти во 5в5 тепачка оти то значи дека си умрен.

Не реков дека Radiance е не балансиран итем... Ама глупо е што илузиите на Нага, ТБ, ПЛ можат да го користат burn ефектот. Тоа треба мислам да се смени

Зар не мислиш дека му требаше ваков баф на двајцата? Хускар само тоа можеше...early harass и толку... Нема никаков teamfght, а не мислам дека некој е доволно ретардиран да мава улти во 5в5 тепачка оти то значи дека си умрен.

Не реков дека Radiance е не балансиран итем... Ама глупо е што илузиите на Нага, ТБ, ПЛ можат да го користат burn ефектот. Тоа треба мислам да се смени
Тим со добар Хускар во тим ќе го направи противничкиот carry да иде на фонтана да плаче. Тоа целосно ја отвара мапата за твојот тим, а плус како што реков, HoD во 10та минута прилично многу ќе ги смени работите.

Radiance на илузии е она што го прави балансиран ајтемот. Херои како Spectre и Naga зависат од него.

Тим со добар Хускар во тим ќе го направи противничкиот carry да иде на фонтана да плаче. Тоа целосно ја отвара мапата за твојот тим, а плус како што реков, HoD во 10та минута прилично многу ќе ги смени работите.

Radiance на илузии е она што го прави балансиран ајтемот. Херои како Spectre и Naga зависат од него.

Добро твое мислење си е тоа. Ќе видиме дали ќе биде до толку хускар колку што викаш... Многу пати викале така па не излегло како на "хартија"

Драги членови , само што почнав да играм дота 2 , па ако може некој да ме подучи или да играме заедно , бидејќи сакам да ги научам хероите како се играат и како се градат . Ако сака некој да ми помогне , нека ме адд :BloodyFlower ми е никот :D

Лич,Урса и Свен добија најголеми бафови, очекувам да се вратат во метата сите 3ца.

Драги членови , само што почнав да играм дота 2 , па ако може некој да ме подучи или да играме заедно , бидејќи сакам да ги научам хероите како се играат и како се градат . Ако сака некој да ми помогне , нека ме адд :BloodyFlower ми е никот :D

Играј ranked, земи Invoker, пиши на чат "mid or feed" и терај. 90% од играчите на дотава така прават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom