Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Aloo se citate vie so pisuvate li?
Se fali toj "ne sum ja" kako FA reagirale na napadot na Shverceri kon nivni clenovi. Taman rabota da ne reagirale a baska so brojka bile 200 vs 6 (po se izglea toa im dalo hrabrost da se pustat na parketot)
Kako mozes i BRAVO da kazes za ova da bese obratno ke kazese Ejjj ovie picki seceni 200 luge napagale 5-6 obicni fanovi na mzt.

Ovoj drugiot nepismeniot "qazwsxedc" vika 15 god. dete. Kako im davate na deca da vi nosat vakvi vredni stvari na grupata, ili ne e nisto strasno obicen tapan 2000-3000 den. zijan. Isto da bese obratno slucajot ke bese OGROMEN TROFEJ i ke baravte da ne postoime vise hahaha.

Vasiot gnev kazuva kolku ste luti za ovoj poraz

Последно уредено:
За жал морам да признаам дека шипојве се у право.Не бев таму , ми кажаа што се десило само знам дека тапанот е одговорност и треба да го носи особа(без разлика на годините) што треба да знае дека ако биде нападнат треба да го брани ,а не да го даде на покажан нож.Настрана тоа дека се пички со ножови.

Ckembari nema da idat utre. . .zaradi l.k.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

1534301_10203497962827459_9087854881961819364_n.jpg

Aj da se dogovorime da go vratime ? ili ups ti ne se dogovaras so nas..
НИКОГАШ НЕМА ДА ИМА ДОГОВОР СО ВАС, НИКОГАШ!!!КАКО ГО ЗЕМАВТЕ СИ ЗНАЕТЕ САМИ СО НОЖЕВИ НА 15 ГОДИШНИ ДЕЦА!!ПИЧКИ ГНАСНИ!!!

На "нас" што ќе ни бидне ќе видиме некој ден на Вардар - Слога :)

Едвај ја чекам таа утакмица.

Сигурен сум дека се МОЛИШ цело време да ако тоа време доаѓа (Варда - ШКУПИ , дај Боже) , да Шверцерите не доаѓат во таа утакмица во ваш стадион , затоа што сам знаеш и СЕКОЈ знае колку ке се срамите .
Не е прв пат што на интернет се дереш и се дерете вака , не е прв пат што на секоја грешка ваша (каде што сте изгубиле транспаренти , знамиња , шалови е така натаму) никогаш ама НИКОГАШ не сте признале , и СЕКОГАШ сте обидувале да најдете причини дека ИЛИ ШВЕРЦЕРИТЕ НЕ БИЛЕ ФЕР , ИЛИ ИМАЛЕ НОЖ , ИЛИ ТАПАНОТ Е ФРЛАН А НЕ ЗЕМАН ОД СТРАНА НА ШВЕРЦЕРИ , ИЛИ ТОА ИЛИ ОВА , а не гледате колку вие сте НЕ ФЕР кога тепате жени и деца цело време па пишувате на интернет дека сте тепале Шверцери (каде што тепаните немат ниту една врска со Шверцери) , влегувате на интернет , пцуете , јадете гомна , се праите јаки , ова она , а вака на живо ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА знае колку сте пички !

Некој рече дека има Шверцери вработени во МВР и дека знаат каде , кога , колку Комитите или било кој се соберат , и дека кај има деца по автобуси да тепаат , грешка е ова , сакам да кажам ЛАГА Е ОВА , во спротивно , вие сте тие кои знаете кај има деца од село кој учат во Скопје (под 16 години) , вие сте тие кои контактирате со МВР да Шверцерите не влегуваат во сала или стадион !

Некој пак спомна 2001 ГОДИНА (каде што ова тема нема врска со војната) , а човекот не знае ништо ама баш ништо за таа војна , не знае кој војуваше , не знае што било проблемот , не зане КЈО БЕГАШЕ , па за жал тој и не знае ШТО Е , дали е "Македонец" или што !

Верувам дека сега некој друг ке почне и Историја од кога ке го вити моето име , па ке се праи професор или доктор , а сигурен сум дека секој од вас ја знаес ВИСТИНАТА !

Малце губив време да ре регистрирам и да ви пишам овде , но требаше малце да видиме кој што е !

Поздрав до сите вас , не чекам некој да пишува нешто од вистината затоа што како што спомнав , НЕ Е ПРВ ПАТ ДА НЕ ПРИФАТИТЕ ДЕКА СЕКОГАШ ШВЕРЦЕРИТЕ БИЛЕ ФЕР , А ДЕКА ВИЕ СЕКОГАШ СТЕ БИЛЕ ПИ**И !

Не пишувам во име на Шверцери , но , ова е вистината !

А за утакмицата Вардар - Шкупи , ке се видиме дај Боже ;) !

Uste so toa deka Komitite tepaat zeni i mali deca?? Ne mi se verue covece, nikoj od forumov nema da ti veruva posto realno i ne e taka kako sto kazuvas. Zosto koristite nozevi? Ako ste pravi ultrasi ides raka na raka a ne so ladni oruzja taka da se ti pagja u voda toa sto go navede pogore

Навивачката група ЧКЕМБАРИ го објавува ова соопштение се со цел да ја запознае пошироката македонска спортска јавност дека нема да патува на утрешното гостување на првенствениот натпревар со екипата на Вардар во Скопје. Причини за ваквата наша реакција и бојкотирањето на, можеби за нас најважниот натпревар оваа сезона има повеќе, но ќе наведеме само дел од нив. Имено како навивачка група во многу прилики и на оние места каде што ни се даде шанса и можност укажавме на одредени недоследности кои произлегуваат од најновите измени и дополнувања на Законот за спречување на насилство и недостојно однесување на спортските натпревари, кои се на сила од ноември 2013 година. Притоа, јасно потенциравме дека законското решение е донесено премногу брзо, без притоа да се слушне и гласот на навивачките групи т.е. без да ни се даде можност да презентираме одредени наши размислувања и ставови и да дебатираме за истите. Имено, ако внимателно се разгледува Законот и тоа почнувајќи уште од неговото прво донесување во 2004 година и измените од 2008, 2011 како и последните од 2013 година, веднаш се забележува дека Законот од година во година станува се порепресивен и поригорозен од претходно. За последните измени односно за одредбите кои сега се на сила можеме многу и имаме многу што да кажеме, но никогаш не сме наишле на разбирање од другата страна. Многу е лесно да се седне и да се препише одредено законско решение од некоја друга земја и со тоа да се смета дека работата е завршена. Но, многу е тешко да се успее да се имплементира сето тоа што се пропишува, многу е тешко кажано со едноставни зборови Законот да се направи да биде ефикасен и применлив. Во Македонија, ако сакаме да зборуваме објективно не постојат ни минимални услови за имплементација на вакво законско решение. Во Македонија е нелогично да се пуштаат во продажба нумерирани билети кога 90% од спортските објекти немаат столчиња. Во Македонија е нереално да се очекува дека некој спортски колектив (со одредени исклучоци) може да ги исполни законските обврски кои произлегуваат за него како домаќин на тој натпревар или пак како гостин. Во Македонија е смешно да се прогласи одреден натпревар дека е со висок ризик, а на истиот да присуствуваат едвај 1500 гледачи. Во Македонија е несериозно да се размислува дека треба податоците на навивачите кои ќе одат на одреден натпревар со висок ризик да се чуваат 3 години. Во законското решение не смее да стои одредба која што пропишува дека водачот на навивачката група ќе биде казнет со казна затвор доколку на натпреварот се изврши кривично дело, без разлика дали директно учествувал во сторувањето на истото. Па, зарем во Македонија не постои правниот институт за индивидуална одговорност? Еве прилика и можност предлагачите на вакви закони да уживаат во дерби натпревар без навивачки групи. Искрено се надеваме дека трибините на Филип 2 ќе бидат преполни. Дерби е сепак.... Со почит, навивачка група Чкембари!!!

1797519_731223073596644_531879276206413362_n.jpg

Uste so toa deka Komitite tepaat zeni i mali deca?? Ne mi se verue covece, nikoj od forumov nema da ti veruva posto realno i ne e taka kako sto kazuvas. Zosto koristite nozevi? Ako ste pravi ultrasi ides raka na raka a ne so ladni oruzja taka da se ti pagja u voda toa sto go navede pogore

Вие уште ли со тоа СО НОЖЕВИ ?
Чекаме и историјани ...

Aloo se citate vie so pisuvate li?
Se fali toj "ne sum ja" kako FA reagirale na napadot na Shverceri kon nivni clenovi. Taman rabota da ne reagirale a baska so brojka bile 200 vs 6 (po se izglea toa im dalo hrabrost da se pustat na parketot)
Kako mozes i BRAVO da kazes za ova da bese obratno ke kazese Ejjj ovie picki seceni 200 luge napagale 5-6 obicni fanovi na mzt.

Ovoj drugiot nepismeniot "qazwsxedc" vika 15 god. dete. Kako im davate na deca da vi nosat vakvi vredni stvari na grupata, ili ne e nisto strasno obicen tapan 2000-3000 den. zijan. Isto da bese obratno slucajot ke bese OGROMEN TROFEJ i ke baravte da ne postoime vise hahaha.

Vasiot gnev kazuva kolku ste luti za ovoj poraz
Нема потреба за коментар, целата ситуација со вас е решен во овој коментар, немате поим какви лицемери и плачковци сте ке измислете секаква приказна само да не излезете поразени, ама фактите зборуваат друго, вистината боли друг пат бидете по подготвени за се и сешто за да не дојде до вакви порази и после секој по своја приказна како да се извлечите од срамота.

Нема потреба за коментар, целата ситуација со вас е решен во овој коментар, немате поим какви лицемери и плачковци сте ке измислете секаква приказна само да не излезете поразени, ама фактите зборуваат друго, вистината боли друг пат бидете по подготвени за се и сешто за да не дојде до вакви порази и после секој по своја приказна како да се извлечите од срамота.

Настрана тоа што знаеме како напаѓате и стално користите ножеви и боксирачи други работи.. Немате дефинирано за кого навивате, идете на Лирија идете на нба Чаир, идете на Шкупи, тимови што врска си немаат меѓусебе. Тоа со "Шкупи" па ви е посебна приказна како селска задруга, таму нит се знае кој каде кој пие кој дава пари кој краде. Најверојатно и некој пари пере таму.Дали некој и воопшто знае кое му е вистинското име на тој тим или кај му е седиште!?

Ваши членови се вмешани во 90% од политички инциденти. По наредба не смеат да ве чепнат, се појавувате таму кај што има потреба на некој, целото раководството ви е поврзано со политичка партија до тоа ниво што пред некој ден тепавте Членови на Дпа. Со вас не се знае каде завршува државен апарат каде почнува навивачка група.

За крај заменик министер на мвр односно ВТОР ЧОВЕК НА ПОЛИЦИЈА вадеше лисици на вашиот водач. Па со кој образ идете и вадите транспарент ACAB?!

За тоа дали користите ножеви доволно говори фактот што среде терен мислам дека ланската сезона нападнавте играч на Башкими со нож.

Не ме нервира фактот колкава бројка сте или колку сте биле "јаки", ме нервира фактот што под прекривка на навивачка група терате агенда на една партија а глумите лудило и некакви си Ултраси. Незнам дали ве манипулираат таму 10 души цела група или пак сите си имате интерес и парче од колачот (платички, вработувања во администрација или општина Чаир). Искрено мислам дека е второто оти не може да сте до толку слепи и да не видите чив интерес терате.

За групата "шверцери" повеќе треба да се дискутира во некојси подфорум политика отколку навивачки групи.

Заврши? Јас не знам кои се партиски членови, но едно знам Шверцери што одат на гостување 90% ти се навивачи,вистински навивачи што само за трибина мислат, за во Чаир не знам, јас не сум ни член на политичка партија и исто така одамна не одам на трибина како ултрас, ти изгледа дете никогаш си немаш сретено со Шверцери зборувам на утакмици на трибина, ако не биле тие навивачи кои ке бидат?, македонци што играат било во кошаркарскиот клуб било во фудбалскиот клуб му се поклонуваат на Шверцери, тие направија и они да играат со се срце за клубот- некој што не е навивач не би успеал во тоа. Јаки биле и секогаш се покажале сега ти можеш да пукнеш од инеат ама тоа е вистината. За политиката вмешена во навивачките групи мислам дека никој нема право да критикува, јас не познавам некоја навивачка група да нема политичка подршка. Шверцери се покажуваат за најдобри уште немаш поим дете каква екипа имаат кога идат на гостување

Заврши? Јас не знам кои се партиски членови, но едно знам Шверцери што одат на гостување 90% ти се навивачи,вистински навивачи што само за трибина мислат, за во Чаир не знам, јас не сум ни член на политичка партија и исто така одамна не одам на трибина како ултрас, ти изгледа дете никогаш си немаш сретено со Шверцери зборувам на утакмици на трибина, ако не биле тие навивачи кои ке бидат?, македонци што играат било во кошаркарскиот клуб било во фудбалскиот клуб му се поклонуваат на Шверцери, тие направија и они да играат со се срце за клубот- некој што не е навивач не би успеал во тоа. Јаки биле и секогаш се покажале сега ти можеш да пукнеш од инеат ама тоа е вистината. За политиката вмешена во навивачките групи мислам дека никој нема право да критикува, јас не познавам некоја навивачка група да нема политичка подршка. Шверцери се покажуваат за најдобри уште немаш поим дете каква екипа имаат кога идат на гостување
Грозно изгледа што целото ваше раководство е длабоко навлезено во партии, па дури и други партии ви ги обвинуваат лидерите за сеење страв кај Албанците.
Јас ти гарантирам дека во моментов ниеден член на раководството на Комити не е член на ниедна партија. Во минатото ситуацијата била иста како и кај вас.

Добро навивате во сала, што е и нормално бидејќи имате солидна едукација кај навивачите. Сум ве следел неколку пати на утакмици и сте навивале во текот на целиот меч. Ќе земам споредба со Балисти, кои на пола утакмици што сум ги гледал ја преспивале пола утакмица. Особено на кошарка имате јаки изданија последниов период. Сум ви присуствувал на неколку утакмици така да за тоа нема збор, дека имате добро навивање, а и добра екипа на дел од утакмиците.

Ама секогаш има огромно АМА зашто никој не ве сака е фактот што СЕКОГАШ сте вооружени. И немој да пробуваш да се правдаш, сум бил сведок милион пати кое ви е решението во секоја можна тепачка.
Ама не сте вие криви кога ве толерираат. Кај смеам јас со нож да отидам на утакмица бре? Па ако ме фатат со нож на утакмица, ќе ми акнат казна што ќе треба цел живот да работам за да ја платам. Е тоа кај вас го нема...
На мечеви кога сте домаќини никаков претрес нема, ниту кај вас, ниту кај вашите браќа од Тетово :)
Особено па во Тетово, кај што можеш со топ на трибина да влезеш.

И не се правете наудрени за тоа дека не ви се вработени во МВР дел од тие што одат со вас на вакви поспецифични утакмици.
И дека нема на секој чекор алфи кога гостувате на ризични места :D

Иначе голема грешка е на ФА што дозволила деца да им носат тапан. Вината треба да си ја бараат исклучиво во своите редови.
Во Скопје имаш многу навивачки групи. Секоја група од Скопје има бар две ривалски групи од кои може да изгуби реквизити.
Затоа секогаш кога одиш на утакмици се оди со четири отворени очи, а не како на пазар да одиш. Дале тапани на деца да ги чуваат. Еве не мора Шверцери да биле, ама и ЦПБ можеле да им го земат тапанот сепак сред Карпош се случувало тоа?

Е тоа е муабетот кога одиш на утакмица подалеку од десет метри од дома. Друго е во твое маало, се курчиш едно друго, друго е кога треба цело Скопје да го поминеш :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom