Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Дечкичи..да ве прашам нешто..прееска се решив по дома да праам склекови/стомачни..али ептен се напнав и се чуствуев (доека праев склекови обично) ко да ќе ми експлодира лицето..и направив..станав..одам во купатило коа ќе видам..цело лице со црвени точки..(имав акни малце..имав некое црвенило..али ова ептен) црвени точки највеќе околу очите и на челото...еве 6 саати поминаа..(измив со сапун лицето) и нема никаков резултат..шо да праам?
И јас го имам истиот проблем.
Штотуку завршив со вежбање и целото лице ми е црвено. :(
Чаре?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Луѓе сакам да ве прашам, на вратот од левата страна на тие жлездите ми се појавиа како зрнца едно 5-6. може ли да ми е од лошо спиење ? претходно имав некоја џумка на главата и ми е при поминување можно ли е од тоа засирената крв да се спуштила надоле по вратот па тоа да ми бидат тие зрнцињата? поздрав

Член од
19 март 2011
Мислења
65
Поени од реакции
21
Данте, нема шанси од џумката да ти е :)
Јас мислам дека ти се воспалени жлезди. Расипан заб, болно грло или некоја инфекција внатрешна во тој дел од телото може да биде причината за тоа што ти се појавило.
Инаку, јас, константно, во редослед од повеќе години имам едно ``топче`` - жлезда на вратот кое е безболно, и едно под брадата. Не се плаши, ќе помине, а ако те болат и ако ти сметаат - на лекар :)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
абе не ме болат, ме нервираат, ќе појдам утре на лекар сигурно ми се вопалени жлездите, ќе се намачкам вечер со една маст од грција ја земав се вика еритрофорте како термо затоплувач е сигурно ќе помогне

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
абе не ме болат, ме нервираат, ќе појдам утре на лекар сигурно ми се вопалени жлездите, ќе се намачкам вечер со една маст од грција ја земав се вика еритрофорте како термо затоплувач е сигурно ќе помогне
Ништо немој да мачкаш, појди на лекар најверојатно се работи за воспаление на лимфни јазли

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
бев на општиот лекар, ми рече утре да идам да ми направат крвна слика и брис, ми спомна нешто дека е можно да е бактерија некоја оти ми било и грлото црвено. ми даде амоксиклав да пијам

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
утре ќе ми прават брис, ми препишаа антибиотик, ми рекоа да не го пијам иако грлото ми е црвено од утре да почнам после брисот. ме интересира дали можам да лижам септолете вечерва?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
утре ќе ми прават брис, ми препишаа антибиотик, ми рекоа да не го пијам иако грлото ми е црвено од утре да почнам после брисот. ме интересира дали можам да лижам септолете вечерва?
МОЖЕ

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
А, нели и септолетето ги уништува бактериите во грлото и би имало влијание врз резултатите од брисот? Или само ако се земе веднаш пред земањето брис има влијание? :raz:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
колку што знам септолетето има влијание само 2 часа. а ако имам некоја бактерија како што рече докторкава некоја си стрептилокока, недајбоже таа се лечи со месеци, а од едно септолете сигурно нема да се загуби :D

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
колку што знам септолетето има влијание само 2 часа. а ако имам некоја бактерија како што рече докторкава некоја си стрептилокока, недајбоже таа се лечи со месеци, а од едно септолете сигурно нема да се загуби :D
Има или стрептокока или стафилокока, стрептилокока немЕТ :)
Нема да се загуби, но ќе влијае на резултатот, не препорачуваат ни да се прави гаргара на грлото со средствата за испирање веднаш пред да ти земаат брис. Би ти препорачала сабајле пред да ти земаат брис да не земаш септолете, биди маж, стегни заби за едно сабајле ќе преживееш без септолете :P Патем, не се лечи со месеци, се лечи најчесто со една доза антибиотик :smir:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Една недела веќе имам чувство на гадење и блага топлина во абдоменалниот дел и градите.
Не одма али од пред 2,3 дена поткашлувам и малце ме боли грлото.(леле како само лигаво пишувам ко читател на Тин Шема)
А да и повратив 2,3 пати али пак исто, ме нервира ова глупо чувство на гадење(да не е внатрешна температура?).

Да не е можеби од прехлада пошто пред 7 дена шетав едно добри 13,14 километри на ладното испотен, башка и дента пред да повраќам трчав на дождот онака испотен.

Што може да биде?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нешто за против гнасна забоболка? (додека да отидам на забар)?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom