Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Не знам дали е соодветно тука да го напишам постов али мислам дека нема да ми замерите.
Во последно време после јадење благо, макар и 1 ред чоколада чувствувам мачнина, вртоглавица, главоболка, тресење на раце(константно) а и видот ми ослабен(на -3) ми скокна. Исто така се почеста појава ми е прекумерно потење без разлика дали вршам некоја спортска активност или не. Повеќето од денот сум изномештон и уморен.
Дали се овие симптоми на зголемен шеќер во крвта?

Утре ќе одам на анализа на крв само доколку некој имал некое слично искуство нека го сподели да знам отприлика што да очекувам од резултати.
Заборавив да кажам дека се работи за 22 годишна личност.
Па да можно е да имаш покачен шеќер сепак да почекаме да ги направиш анализите, инаку ти нема што да очекуваш направи детална крвна слика и од таму се ќе се знае иако реков за жал големи се шансите на тие симптоми да се работи за зголемено ниво на шеќер, но не очајувај шеќерот ако се открие на време доста успешно се третира

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Ja скршив раката пред некој ден,денес бев на контрола и ми кажаа дека нема некоја посериозна скршеница и дека за две недели ке ми го извадат гипсот.Мегутоа добив голема болка на местото кај што ја убив раката.Испив аналгин против болки но не поминува.Ваква болка не осетив кога си ја убив раката,односно сега е поголема.
И планирам да се избањам,што да правам со гипсот?
Знам дека е чудно прашање но ни малку не ми е лесно во моментов :tapp:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ja скршив раката пред некој ден,денес бев на контрола и ми кажаа дека нема некоја посериозна скршеница и дека за две недели ке ми го извадат гипсот.Мегутоа добив голема болка на местото кај што ја убив раката.Испив аналгин против болки но не поминува.Ваква болка не осетив кога си ја убив раката,односно сега е поголема.
Држија дигната а на местото каде што завршува гибсот на погорниот дел од раката залепи најлон за да не влезе вода, и знаеш никако допир на гибсот со вода.

Болките се нормални првите неколку дена.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Раката не смее да се мокри, болките се нормални сепак ако се претерани повторно јави се на лекар често се случуваат проблеми...

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Imam edno prasanje dali mozes da bides alergicen na alkohol ??

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Imam edno prasanje dali mozes da bides alergicen na alkohol ??
Некои мислат дека е до тираминот во виното, но воглавном е причната поради присуството на сулфит кој се користи како конзерванс на алкохолните пијалаци. Од него најчесто излегуваат тие флеки по кожата...

За таква алергија?

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Некои мислат дека е до тираминот во виното, но воглавном е причната поради присуството на сулфит кој се користи како конзерванс на алкохолните пијалаци. Од него најчесто излегуваат тие флеки по кожата...

За таква алергија?
obicno koga pijam alkohol bilo da e pivo vino rakija bilo sto na sabaljle sekogas okolu ocite mi izleguva nekoe crvenilo bash ko alergija ednas se mackam so mast i mi pominuva za dva dena ama mn iritira postojano vaka :mad:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Дечкичи..да ве прашам нешто..прееска се решив по дома да праам склекови/стомачни..али ептен се напнав и се чуствуев (доека праев склекови обично) ко да ќе ми експлодира лицето..и направив..станав..одам во купатило коа ќе видам..цело лице со црвени точки..(имав акни малце..имав некое црвенило..али ова ептен) црвени точки највеќе околу очите и на челото...еве 6 саати поминаа..(измив со сапун лицето) и нема никаков резултат..шо да праам?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Дечкичи..да ве прашам нешто..прееска се решив по дома да праам склекови/стомачни..али ептен се напнав и се чуствуев (доека праев склекови обично) ко да ќе ми експлодира лицето..и направив..станав..одам во купатило коа ќе видам..цело лице со црвени точки..(имав акни малце..имав некое црвенило..али ова ептен) црвени точки највеќе околу очите и на челото...еве 6 саати поминаа..(измив со сапун лицето) и нема никаков резултат..шо да праам?
Ништо страшно. Од напонот ти е. За 2-3 дена ќе исчезнат :pipi:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Pri izveduvanje na vezbi treba da znaes pravilno da disis ... imas po se izlgeda po nekoja kapilara ispukano se slucuva i pri povrakanje i sl stvari ne e strasno

С

Спенсер

Гостин
дишиш додека правиш склекови? изгледа не :)

С

Спенсер

Гостин
Преку 5 дишам...(прв пат пробав така пошо ми кажаа по ефикасно било)...иначе дишам да..
не пробувај веќе :)

спуштање-вдиши
дигање-издиши...

батали на 5 тоа,ќе си направиш проблеми :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom