Кајгана собиранки во природа (тури, рекреација, кампување, собирање чаеви....)

• Креатор на темата Креатор на темата arakenx
  • Време на започнување Време на започнување
Заврна, чадор немавме, ама супер си поминавме. Блажо одработи две лажици, Јас сум побогат за 2000 ЕУР, а Сторм пиеше леден чај. Повеќе инфо од @Nessa Alcarin.

Одличен ден. Почна сончево, па следеше малку дожд со град, за да на крај биде само облачно ама топло
Дефинитивно НЕ беше за да се иде до Матка, опасно може да биде спуштањето, но доволно беше и до видиковецот.
По пат друштво ни правеа некои животинчиња, една црна гасеница, па две кученца (едното имаше повредено ноџе, второто), па и по некое теленце, за да завршиме со цвеќе
Еве како изгледаше кога тргнавме:
vodno 001-1.jpg vodno 003-1.jpg
vodno 004-1.jpg vodno 005-1.jpg
vodno 006-1.jpg
vodno 008-1.jpg
vodno 009-1.jpg
vodno 010-1.jpg
vodno 011-1.jpg
vodno 012-1.jpg
Е тука почна да се затемнува, но ние храбри не дадовме слабост :свиркам: и еве како изгледаше градот на капата од ИОН
vodno 013-1.jpg
vodno 014-1.jpg
Време е за дома:noze:
vodno 015-1.jpg
ДА ВИ БИДЕ КРИВО;)

Прекрасен ден. Пријатно друштво, пријатен муабет, научивме малце повеќе од тоа што го знаевме вчера (благодарение на @kooperativa и @arakenx, се гледа луѓе со искуство и познавање од било која област :)), се раздвиживме, не наврна за да пораснеме, пиев пелинковец (њам), јадев проја (њам) и најмногу што сум задоволна што успеав да издржам до крај и што немав многу големи проблеми со пешачењето. За човек што 5 години не го мрднал гзот од стол, ова е голем успех. И се разбира, сакам пак :)

ние пешачевме до таму и назад
(мислам дека го погодив кругот :D)
vodno 004-1.jpg

Последно уредено од модератор:
Дефинитивно многу се учеше :D а и си ја потценив кондицијата... Иначе се вратив „на местото на злосторот, на останатото“ и еве уште продолжуваме.
Поздрав до екипата, стварно беше забавно се надевам некоја следна прилика ќе сме малку поголем број... а и скара ќе е супер :D

@kooperativa да си купи швајцарец :D следна прилика јас сум за и до матка :)

„За оние со добра кондиција, тоа не е ништо, за другите, природата е прекрасна, па може да се одмораат патем“

Осеќам дека ептен многу ќе и се восхитувам на природата :love: :D

И јас сум за.

апсоЉутно ДА. али наградно питање, ..... за кога ова?:cautious:
Времето кога ќе даде.
Кога и да сум во близина на таа релација,или враќаиќисе од Матка,секогаш одам и на Крстот над село Кучково.
(за први мај се прави голема прослава таму,организирана од општината и на видик ти е цело Скопје)
Но ова за водопадиве прв пат слушам-читам и мора да ги посетам и видам.

Ми се иде кај Аквадуктот и на Скопска црна гора :)
Денес БИДЕНО, денес ВИДЕНО :D
Еве и како изгледа. Местото би можело да биде екстра, али за жал запустено е. Така да таа идеа за скара и сл пропаѓа. Може едноставно да се прошетаме, испиеме по 1-2 лименки пиво и после тоа да се отиде на друго место, ко денес во парк. ;)

Денес БИДЕНО, денес ВИДЕНО :D
Еве и како изгледа. Местото би можело да биде екстра, али за жал запустено е. Така да таа идеа за скара и сл пропаѓа. Може едноставно да се прошетаме, испиеме по 1-2 лименки пиво и после тоа да се отиде на друго место, ко денес во парк. ;)
А не викате денес за во парк? (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom