Кајгана собиранки во природа (тури, рекреација, кампување, собирање чаеви....)

• Креатор на темата Креатор на темата arakenx
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sum Za iako momentalno ne sum za dolgi i teski turi poradi problem so stapaloto. Davajte predlozi do cetvrtok pa da se organizirame. N/A ke prezivee :) , a jas nemam namera da go menuvam nikot. Inaku po site obvinenija za prikaznata sum vinoven.
е па пошто еве и ти имаш проблеми, да не ја запнуваме и да се отиде само до кај оној разрушениот видиковец? бива? или пак до котата?
а тоа што си виновен, ...... задача ти е да носиш нешто за “читање“ ;)
ја можам “помошна литература“ да носам, ко копја, ножеви за фрлање, мети(живи или мртви, од вас зависи), ................ ЕЈ, да не заборавиме и апарати за сликање, може да биднат добри фотки.
леле, што е ова сите срамежливи, ниеден нов да се пријави. и оди сега после ова да не се договараш по ПП :pipi:

е па пошто еве и ти имаш проблеми, да не ја запнуваме и да се отиде само до кај оној разрушениот видиковец? бива? или пак до котата?
ја можам “помошна литература“ да носам, ко копја, ножеви за фрлање, мети(живи или мртви, од вас зависи), ................ ЕЈ, да не заборавиме и апарати за сликање, може да биднат добри фотки.
леле, што е ова сите срамежливи, ниеден нов да се пријави. и оди сега после ова да не се договараш по ПП :pipi:
...море и ти си виновен....ме Вати грипов од тебе преку телефон

:place:................... ај еве ти едно чајче :coffee:(знам дека е кафе;))

Ми се иде кај Аквадуктот и на Скопска црна гора :)
истото и јас го помислив, скопјанец сум а никогаш не сум бил кај аквадуктот.
ете ......... следна цел, нели? брм брм колите/бусот и да прошетаме

Некој што бил таму да се изјасни дали е добро местото за пикник, седенка, можда и скаричка... Или тапа?
За Скопска црна гора не се сомневам дека има добри места за горе наведеното :)

Ми се иде кај Аквадуктот и на Скопска црна гора :)

и мене ми се иде, ама нешто прочитав требало некое известување до АРМ или некоја дозвола од нив
ако се изорганизираме јас сум ЗА, предлогот се прифаќа и доколку обезбедиме кворум и превозни средства може да направиме едно дружење (некој ќе фотографира, некој ќе се сунча, некој ќе филозофира, а јас како најкомпетентен ќе мрчам)

Некој што бил таму да се изјасни дали е добро местото за пикник, седенка, можда и скаричка... Или тапа?
и мене ми се иде, ама нешто прочитав требало некое известување до АРМ или некоја дозвола од нив
ако се изорганизираме јас сум ЗА, предлогот се прифаќа и доколку обезбедиме кворум и превозни средства може да направиме едно дружење (некој ќе фотографира, некој ќе се сунча, некој ќе филозофира, а јас како најкомпетентен ќе мрчам)
ако сме со коли, тогаш ако не ја бива кај аквадуктот, освен онака да видиме кај е, може одма да се префрлиме на план Б, односно на скопска црна гора.
ацид, за дозвола треба само ако сакаш да идеш од внатрешната страна кај што е војската. во спротивно нема никаква потреба од дозволи и сл

Еве јас планирам да ве дружам како нов лик, само од наредниот викенд овој ми е испланиран :)

you haz that? yay, да се јавам дома да го порачам стегачот за коленото да ми го пратат па може да ме рачунате во екипава...
а тоа за „читање“ ќе зеам ја некоја „книга“ од домашната „библиотека“ :)

Сум бил кај аквадуктот и, барем тогаш кога бев, имаше расфрлено ѓубре. Прилично штетен начин за почитување на еден таков објект. Може да се најде место за скара, но има незгодни трски (бодликави) што би требало да се отстранат прво, за да се намести скарата. Јасно, ако се носи монтажна скара сето тоа не важи. Сепак, аквадуктот не го препорачувам како место за скара (може за обичен излет, со коли).

Јас па на Скопска Црна Гора не сум одел, така што гласам за таму, ако знаете некое добро место. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom