- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 4.680
- Поени од реакции
- 8.511
Не е убаво што до сега ништо не си преземал.не ми е тоа од сега, можеби 1-2 години така стои ...
Сепак пробај со хидроциклинот.
Не е убаво што до сега ништо не си преземал.не ми е тоа од сега, можеби 1-2 години така стои ...
Оди кај матичниот и не се замарајМи се чини темава како најприкладна за да прашам, ме интересира дали може на преглед (обичен) да се отиде без книшка и колку пари е одприлика ? оти неможам да ја најдам..
Сега барем е лесно,купи нова од книжара и право у социјално.15 мин работа.Книшката ќе те кошта помалце него прегледот.Ми се чини темава како најприкладна за да прашам, ме интересира дали може на преглед (обичен) да се отиде без книшка и колку пари е одприлика ? оти неможам да ја најдам..
Јазикот исто така ми е бел дали е можда кандида или не? И доколку е кандида како се лекува?За да се дознае дали има нешто во хранопроводот потребна е ендоскопија.
Продолжи да ја користиш терапијата од докторите и неколку пати на ден плакни ја усната празнина со чајот од жалфија (или камилица).
Со тек на време би требало да се намалат и изгубат болките во хранопроводот. За тоа време (и додека ги пиеш апчињата) пиј многу течности,
најмногу вода. Јади лесна храна, најчесто варена (компири, ориз) или водена (манџи), но никако да не биде многу зачинета и лута (гледај да не користиш никакви
зачини во храната додека не помине болката и додека ги пиеш апчињата).
Избегнувај алкохолни и газирани пијалоци додека користиш терапија зошто тие и лутата и зачинета храна го надразнуваат хранопроводот.
Со таквата диета, во комбинација со плакнењето на непцата и лековите би требало за неколку дена (или за околу една недела максимум) да бидеш подобар.
Ако не ти помине болката во хранопроводот или ако се зголеми, оди повторно на лекар и побарај испитување.
Пробај со пиштол, стави го на слепоочница и потегни го орозот. Тоа ќе те спаси.Јазикот исто така ми е бел дали е можда кандида или не? И доколку е кандида како се лекува?![]()
Не беше неопходен одговоров : /Пробај со пиштол, стави го на слепоочница и потегни го орозот. Тоа ќе те спаси.
Бев у аптека, им ја покажав ситуацијата, ми рекоа Гарамицин и тоа и купив... сеа ќе видиме што чуда прави...Не е убаво што до сега ништо не си преземал.
Сепак пробај со хидроциклинот.
Covek treba znaci prven da ti zemat bris i da ja utvrdat candida albicanis-visokorezistentna gaba e sega ako ja imas najverojatno ke ti prepisat nistatin(nikako ne smees da go goltas)...prven proveri neka zemat bris za da se otkrie pricinata bidejki ako si koristel antibiotici mozebi ispoginale i nekoi dobri bacili pa so tek na vreme ke pomine-PRVEN DIJAGNOZA posle lekovi.Јазикот исто така ми е бел дали е можда кандида или не? И доколку е кандида како се лекува?![]()
Пиши па ќе видиме што знаеме!Има некој со познавања од гинекологија?!?
Остиум на туба... Што е тоа?Пиши па ќе видиме што знаеме!
Еден од отворите (остиум) на една од маточните цевки (туба).Остиум на туба... Што е тоа?
Па јас ништо не разбравЕден од отворите (остиум) на една од маточните цевки (туба).
Може да биде лев или десен, проксимален или дистален, те еден се отвара во матка, а другиот се отвара кон соодветниот јајник.