Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ми вадеа нерв на заб пред некој еден месец или нешо така ....

Уште имам лекови во забот зашто не се затвараше раничката .....

Не знам како и дали е можно али ме КОРНЕ забот ....а неам НЕРВ ...... Значи ме боли точно кај шо е *лекот* ...ама ме боли на допир ме корне .....

Може да е некоја инфекција на непцето или некој фактор ?

Ми се плаче ....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046

Не знам како и дали е можно али ме КОРНЕ забот ....а неам НЕРВ ...... Значи ме боли точно кај шо е *лекот* ...ама ме боли на допир ме корне .....

Ми се плаче ....

Брат првиот термин да се раздени и шибај кај копилето шо ти акнало лек , кој заб е ..повеќе нерви се , па мож се има напраено канал до некој друг нерв.

Мука е да трпиш болки , глеј кркни некое кетонал форте ако имаш при тебе - ефикасно е доста привремено

Ако е на допир бааги осетливо - мож има собрано гној внатре .изглеа ова е -класична инфекција , па пак лекови ..дренажа бла -бла ..додека не биде тип-топ.

за болки ова е најефикасно - загарантирано поминува болката одредено време а мож и подолго.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93

Ми се плаче ....
И јас немам нерви во неколку заби ама некои јако ме болеа:jaj:
Не е тоа фората,шо немаш нерв мислиш и болка нема да имаш.
Најверојатно е дека забот воопшто не ти е здрав,затоа имаш и болка.Кај здрав заб не боли вадење нерв.
Сигурно ти гнои,чим те боли толку.Затоа трк на заболекар да го слика,може има гнојно кесе.

п.с.ако ти предложи вадење,прво кажи дека сакаш уште да го лекуваш,ако и потоа лекувањето не помогне,тогаш не му ја мисли:wink:

Член од
8 септември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
8
Би сакала да знам што значи вода во главата...еден мој близок(19) го пратија во СК на снимање бидејќи е можно да има вода во главата..Благодарам однапред

i5.

Форум Џедај
Член од
12 април 2010
Мислења
201
Поени од реакции
90
:oeoeoe:У Македонија све е можно:oeoeoe:

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ми се дешава значи еднаш месечно негде. Имам болки од десната страна на градниот кош, негде во висина на дијафрагмата (не ми се смејте ако тропнам некоја глупост :)). Али имам такви болки шо не можам да издржам. Само се превртвам в кревет не можам ни да стојам, како некој со нож да ме сечи. Дури траат болките , а траат се дури не преспијам , не можам ни да јадам ништо ни да се напијам нешто. Ако каснам или ако се напијам само појќе ме боли. И како шо спомнав претходно ми поминва само ако преспијам, друг некој начин уште немам откриено.
Заприметив дека најчесто ова ми се јавува ако се хранам нередовно т.е. ако немам јадено подолго време и после ко ќе се најадам наеднаш.

Некој има идеја шо би можело да биди то шо ме боли ? И кој е предизвикувачот на болката ?
Еј знаеш дека и мене ми се случува истото само не од нередовна исхрана туку кога имам многу малку спиено. Што е работата поима неам ама ја си мислам дека ми е од тоа што не сум наспана, а дали е од тоа незнам ама кога ке преспијам ми поминува и мене. Да не е од замор ?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046
Еј знаеш дека и мене ми се случува истото само не од нередовна исхрана туку кога имам многу малку спиено. Што е работата поима неам ама ја си мислам дека ми е од тоа што не сум наспана, а дали е од тоа незнам ама кога ке преспијам ми поминува и мене. Да не е од замор ?
Да му се сневиди .., и мене ме кине болка сега - баш како шо опиша годлајк .
Неам спиено 2-3 дена ко шо треба и тешко покрај несоницава.
Ваљда ке да е од замор - преоптеретување ..нешо слично.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Свиткана жила на вратот или што ли е веќе. Две недели ме држи, не можам вратот да го движам без да боли. Исфрлив еден директ или кроше незагреан и тоа беше, крц. Масажа не помага баш. Хелп.

Т.е. малку под вратот, позади.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Свиткана жила на вратот или што ли е веќе. Две недели ме држи, не можам вратот да го движам без да боли. Исфрлив еден директ или кроше незагреан и тоа беше, крц. Масажа не помага баш. Хелп.

Т.е. малку под вратот, позади.
Брат, ќе си излезеш на улица Македонија, ќе се вртиш лево-десно, пролет е, кратки сукњи и слично... :smir:
Биди поупорен со масажата, „ќе си легне“...

Ми се дешава значи еднаш месечно негде. Имам болки од десната страна на градниот кош, негде во висина на дијафрагмата (не ми се смејте ако тропнам некоја глупост :)). Али имам такви болки шо не можам да издржам. Само се превртвам в кревет не можам ни да стојам, како некој со нож да ме сечи. Дури траат болките , а траат се дури не преспијам , не можам ни да јадам ништо ни да се напијам нешто. Ако каснам или ако се напијам само појќе ме боли. И како шо спомнав претходно ми поминва само ако преспијам, друг некој начин уште немам откриено.
Заприметив дека најчесто ова ми се јавува ако се хранам нередовно т.е. ако немам јадено подолго време и после ко ќе се најадам наеднаш.

Некој има идеја шо би можело да биди то шо ме боли ? И кој е предизвикувачот на болката ?
Би требало да направиш една убава проверка. Таква болка може да биде предупредувачки знак за јетра или панкреас.
Направи контрола.

Член од
29 октомври 2007
Мислења
23
Поени од реакции
2
Имам проблем со капиларите на десното око , секогаш и да сум имал поминувале со прокулин, али долго време имам една долга линија некаде на средина од десна страна ( или капилар ) не знам стручно да објаснам , која не поминува и сеуште ја имам , има некое чаре или ?

Е

експерт

Гостин
Имам проблем со капиларите на десното око , секогаш и да сум имал поминувале со прокулин, али долго време имам една долга линија некаде на средина од десна страна ( или капилар ) не знам стручно да објаснам , која не поминува и сеуште ја имам , има некое чаре или ?
имаш линија во окото и уште немаш појдено на лекар? оди, што чекаш, да ослепиш?

Член од
29 октомври 2007
Мислења
23
Поени од реакции
2
еве на што конкретно мислам

:icon_neut

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
еве на што конкретно мислам

:icon_neut
Нормална ствар*

И јас имам такви капилари, и поголеми, та и повеќе :)

Земи погледни во очичките на твоите другарчиња и ќе видиш дека и тие имаат. Ама нема да пречи ако посетиш офталмолог за секој случај.

*Зборам ко шо се глеа на LQ фото.

ме ─╤╦︻ спука

╲╲╲╲╲╲CS,WE7,CR9 ╱╱╱╱╱╱
Член од
13 април 2010
Мислења
143
Поени од реакции
2
koga stanav denes a i drugpat se ima slucuvano nesto me pecka na desnata strana od nosot nadvoresna i pocnuva da me boli ,dali toa ima vrska so nervnite zici koi se povrzani so disniot pat preku grloto

M

MIL

Гостин
Лек за киселини во желудникот
Лажиче рамно сода бикарбона и после него кисела вода
И нормално ќе се јават внатрешни поздрави (ждриг)
и со тоа ќе знаеш дека киселните излегуваат !:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom