Потеклото на Албанците

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
ФАКТ!
Пешкопеја : името иди од Епископија. Не е албанско.
Тирана : Името доаѓа од ТЕО ОХРАНА (Бог штити). Не е албанско.
Драч : вид растение. Не е албанско.
Ново Село : во близина на Саранда. Очигледно не е албанско.
и т.н. и т.н. ....
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Тоа е се што имаш да кажеш? Само две букви? Толку си писмен изгледа...

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Teo hrana a? Legenda si hahahaha
Izvini, tolku mi faka, premnogu nauka za mene bese toa za mene.
ili ili vid rastenie hahaahhaahahahahahahahahahahahahahahah
stvarno ne mozam hahahahahahaahaahahahaa

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Te predizvikuvam, zemi procitaj sto si pisuval i postiraj barem dva fakti za toa od istoricari, samo nemoj da bidat rusi ili srbi, sakam istoricari. Ajde so FAKT.
Нема гајле ти кој сакаш историчар тој ќе го слушаме. Срби и Руси вероватно според вашата расна теорија генетски не се предодредени да бидат историчари (зашто инаку некој би проценувал научник спрема националноста, а не според неговите научни достигања). Вероватно имаш некој Арап од рукав? Знам дека имавте некој кој тврдеше дека Александар бил Муслиман. Друг, кој викаше дека бил Албанец... Дај кажи кои се тие светли имиња, пошто ние само кафири слушаме.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Нема гајле ти кој сакаш историчар тој ќе го слушаме. Срби и Руси вероватно според вашата расна теорија генетски не се предодредени да бидат историчари (зашто инаку некој би проценувал научник спрема националноста, а не според неговите научни достигања). Вероватно имаш некој Арап од рукав? Знам дека имавте некој кој тврдеше дека Александар бил Муслиман. Друг, кој викаше дека бил Албанец... Дај кажи кои се тие светли имиња, пошто ние само кафири слушаме.
Za Srbite da, i toa sigurno, koga uspeaa da stvorat narod od kaj vas koj znae sto se napisale za Albancite.
A za Aleksandar, pa toj pravi muslic bil be, ne znaes ti, torbes sto bi se vikalo, stvarno koj glupak izlegol so taa teorija?
A za istoricari, mmmm ne znam, odzemajki gi rusite i srbite ne ostana nisto od istoricari, tie navistina socinuvaa 95% od istoricarite vo svetot, pa tolku znaete ebate, samo niv gi citate i slusate, ste stanale kako Albancite vo vremeto na Enver koga mislea deka nadvor od Albanija nema zivot, ne e cudno sto izleguvate sega so teorii koj bil Aleksandar. Aj tebe da te prasam nesto, znam deka si nacionalist i bas ubavo ti stoi, bar ne totalen neuk kako drugite vo temava, kazi mi iskreno ama iskreno dali stvarno veruvas deka ste potomci na antickite Makedonci? Ne mora tuka ako nejkes pred ovie drugite, moze i po pp.

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Уште не разбравте вие што не сте македонци,македонците постојат пред човештвото, најдобрите луѓе, најпаметните, најголемите филозофи,писатели,архитекти,дипломати, политичари,генерали, научници сите биле македонци (според нив сите други народи не способни за ништо),само не ми е јасно како се изгуби овој славен ген,за сега денешно време Македонија да биде една од најсиромашните места, со никакво влијание било политички,економски, наука,дипломатски,технологија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Za Srbite da, i toa sigurno, koga uspeaa da stvorat narod od kaj vas koj znae sto se napisale za Albancite.
Србите створиле народ од нас?
Прв пат ова го слушам. Па каде ли им отиде оноа Јужни Србијанци? Срби са говорном маном?
Србите најмалку створиле народ од некого. Никој на Балканот не ствара народи, сите се трудат да ги негираат посебностите и да ги инкорпорираат другите во своето ткиво (колку толку).

Мене лично, искрено, ме боли ташакот дали Албанците дошле од Кавказ или се потомци на Илирите. Сознанието за таа работа никако нема да ги спречи да го прават тоа што ни го прават. Така да, кој мисли дека на планот на односи со нив, наместо со практични дејствија треба да се занимава со нивното потеклото, нека продужи, и така денес преовладуваат доста "село гори - баба се чешла" активности на Македонците.
A za Aleksandar, pa toj pravi muslic bil be, ne znaes ti, torbes sto bi se vikalo, stvarno koj glupak izlegol so taa teorija?
Да, така чинам беше. Тоа беше некоја теорија на Македонците Муслимани, која оди у контекст на глупоста дека они се Муслимани од пред да дојдат Турците, уште од античко време.
A za istoricari, mmmm ne znam, odzemajki gi rusite i srbite ne ostana nisto od istoricari, tie navistina socinuvaa 95% od istoricarite vo svetot, pa tolku znaete ebate, samo niv gi citate i slusate, ste stanale kako Albancite vo vremeto na Enver koga mislea deka nadvor od Albanija nema zivot, ne e cudno sto izleguvate sega so teorii koj bil Aleksandar. Aj tebe da te prasam nesto, znam deka si nacionalist i bas ubavo ti stoi, bar ne totalen neuk kako drugite vo temava, kazi mi iskreno ama iskreno dali stvarno veruvas deka ste potomci na antickite Makedonci? Ne mora tuka ako nejkes pred ovie drugite, moze i po pp.
Има доста луѓе на темава кои се многу поупатени во ова од мене.
Ако сакаш да ти кажам дека Македонците немаат никаква врска со античките Македонци, тоа не би можел да го направам, затоа што не е вистина. Според мене, има доста назнаки кои укажуваат на фактот дека крвта на тие Македонци тече во вените на денешните Македонци. Но исто и крвта на Словените, Германите, Келтите...истата крв тече и во вените на Албанците, но со други проценти. Крвта на Илирите исто.

Сметам дека не може Македонскиот народ да каже дека е наследник на античките Македонци, но нивната крв тече во нас, а и во Грците и Бугарите. Исто така, сметам дека е смешно Албанците или Грците кога ќе кажат дека се наследници на античките Илири и Елини. Едноставно премногу други крвови, од тогаш до сега се измешале. Сепак, според мене, факт е дека имаат врска и Албанците со Илирите и Македонците со античките Македонци.

Денешниот антички занес во државава е друга приказна, тој не ја доловува реалноста. Во Македонија беше табу да се збори за ова со години, поради југословенството како канон. Требаше овој препород да се случи но не вака.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Уште не разбравте вие што не сте македонци,македонците постојат пред човештвото, најдобрите луѓе, најпаметните, најголемите филозофи,писатели,архитекти,дипломати, политичари,генерали, научници сите биле македонци (според нив сите други народи не способни за ништо),само не ми е јасно како се изгуби овој славен ген,за сега денешно време Македонија да биде една од најсиромашните места, со никакво влијание било политички,економски, наука,дипломатски,технологија.
Za razlika od niv, Ilirskite geni dosta dobro se cuvani i denes kaj Albancite; bile prvite pirati, bile okolu 70 pleminja koi nikogas ne mozele da se dogovarat za obedinuvanje, samobendisuvanje, vo eden zbor cist Albanec. Kako odese toa, eden Albanec moza da go pokori svetot, dvajca ne mozat ni cevli zaedno da vrzat.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
. Kako odese toa, eden Albanec moza da go pokori svetot, dvajca ne mozat ni cevli zaedno da vrzat.
Не би гледал ја според ова, пошто ако е стварно така, тогаш вие не сте Албанци. Како што гледам праите пиздарии и напаѓате исклучиво во група, а кога сте сами... па, скоро сте нормални луѓе. Така вели улицата, а ти у книга можеш што сакаш да напишеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Za razlika od niv, Ilirskite geni dosta dobro se cuvani i denes kaj Albancite; bile prvite pirati, bile okolu 70 pleminja koi nikogas ne mozele da se dogovarat za obedinuvanje, samobendisuvanje, vo eden zbor cist Albanec. Kako odese toa, eden Albanec moza da go pokori svetot, dvajca ne mozat ni cevli zaedno da vrzat.
Денешните албанци немаат ништо со морепловството. Дури и поморските називи и имиња на риби им се превземени од други јазици, а турците имаат донесено рибари од турција за да ги научат албаниците кои се населија во приморските области да ловат риба. Албанците и многу слабо конзумираат риба, ја немаат многу во јеловникот. Тоа не би бил случај да беа наследници на поморски народ.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.317
Уште не разбравте вие што не сте македонци,македонците постојат пред човештвото, најдобрите луѓе, најпаметните, најголемите филозофи,писатели,архитекти,дипломати, политичари,генерали, научници сите биле македонци (според нив сите други народи не способни за ништо) ,само не ми е јасно како се изгуби овој славен ген,за сега денешно време Македонија да биде една од најсиромашните места,со никакво влијание било политички,економски, наука,дипломатски,технологија.
Aj дека темава е за вас Албанците ,дај ти наброј што толку славни сте вие,што сте направиле за доброто на светот (филозофи,писатели,архитекти,дипломати, политичари,генерали, научници )!??!? Зашто на запад ве знаат само по криминал...
БТВ и на македонците не им се допагаат вашите теории за нив ,како што на вас не ви се допагаат теориите за Албанците и затоа до ова дереџе сме дојдени ;)

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Добро чим сакаш така, Мајка Тереза (сега сигурно ке кажете не била албанка, а цел свет знае дека таа била албанка) Исмаил Кадаре и двајцата со нобелова награда, јас колку што знам нема македонец со нобелова награда,да не почнам сега да редам Џим белуши, Eliza Dushku,Rita Ora и ред други познати успешни лица, мене ми беа најважни со нобелова награда, а вие живеете со тоа демек западот не понава по криминал, да беше така албанците нема да бидат нивни најголеми алеати во регионот, па и
пошироко.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.317
Добро чим сакаш така, Мајка Тереза (сега сигурно ке кажете не била албанка, а цел свет знае дека таа била албанка) Исмаил Кадаре и двајцата со нобелова награда, јас колку што знам нема македонец со нобелова награда,да не почнам сега да редам Џим белуши, Eliza Dushku,Rita Ora и ред други познати успешни лица, мене ми беа најважни со нобелова награда, а вие живеете со тоа демек западот не понава по криминал, да беше така албанците нема да бидат нивни најголеми алеати во регионот, па и
пошироко
.
Ти го болдирав одговорот на црвеното ...

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Вие мешате се и сешто во поимот Албанец. Ако некој е со потекло од територијата на ДЕНЕШНА Албанија автоматски го правите Албанец.
Да разјасниме нешто. Помиот Албанец и Албанија на Балканот датира најрано од доаѓањето на Турците и воедно доаѓањето со нив и на Албанските племиња од Кавказ. Пред тоа Албанци на Балканот немало. И сега вие се ставате во еден кош. Доколку некој бил роден на територијата што денес потпаѓа под управа на Албанија вие веднаш го правите Албанец. така и Мајка Тереза која била Влаинка чии предци се доселиле од територијата на Албанија во Скопје.
Да појаснам. Во Македонија постои територија која се вика Мариово населена од Македонци кои поодредено се викаат Мариовци. Но сепак тие се Македонци, не се засебен народ. Но исто така во Индија постои народ (племе) што се вика Мари. Е сега, ако по некоја случајност припадници на тој народ се доселат во Македонија и тоа во близина на Мариово, на пример во Прилеп (каде се доселени најголемиот дел од Мариовците), истите тие може да започнат по стотина години да ги поистоветуваат Македонците-Мариовци со Ромите-Мариовци (Индијци-Мариовци). И сите Македонци кои биле од Мариово да ги прикажуваат како Роми, и покрај тоа себеси да се прикажуваат како староседелци. А крвта ќе си ја измешаат со тек на годините со староседелците и ќе си прават приказни дека Мариовците-Македонци се мртов, непостоечки народ и дека тие од секогаш биле тука, а другите Македонци се доселени од некаде.
Колку убаво со извртување на тезите си градите историја - то’ чудо едно...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Вие мешате се и сешто во поимот Албанец. Ако некој е со потекло од територијата на ДЕНЕШНА Албанија автоматски го правите Албанец.
Да разјасниме нешто. Помиот Албанец и Албанија на Балканот датира најрано од доаѓањето на Турците и воедно доаѓањето со нив и на Албанските племиња од Кавказ. Пред тоа Албанци на Балканот немало. И сега вие се ставате во еден кош. Доколку некој бил роден на територијата што денес потпаѓа под управа на Албанија вие веднаш го правите Албанец. така и Мајка Тереза која била Влаинка чии предци се доселиле од територијата на Албанија во Скопје.
Да појаснам. Во Македонија постои територија која се вика Мариово населена од Македонци кои поодредено се викаат Мариовци. Но сепак тие се Македонци, не се засебен народ. Но исто така во Индија постои народ (племе) што се вика Мари. Е сега, ако по некоја случајност припадници на тој народ се доселат во Македонија и тоа во близина на Мариово, на пример во Прилеп (каде се доселени најголемиот дел од Мариовците), истите тие може да започнат по стотина години да ги поистоветуваат Македонците-Мариовци со Ромите-Мариовци (Индијци-Мариовци). И сите Македонци кои биле од Мариово да ги прикажуваат како Роми, и покрај тоа себеси да се прикажуваат како староседелци. А крвта ќе си ја измешаат со тек на годините со староседелците и ќе си прават приказни дека Мариовците-Македонци се мртов, непостоечки народ и дека тие од секогаш биле тука, а другите Македонци се доселени од некаде.
Колку убаво со извртување на тезите си градите историја - то’ чудо едно...
Колку ти се рабираш со историја јас сигурно повеќе го разбирам јазикот дотраки.....

Kajgana Shop

На врв Bottom