Потеклото на Албанците

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
A uste pointeresno site ovie tuka so "debatiraat" se tie sto cel forum gi potsmeva niz drugi temi.

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
тоа дека светот ке ве признае како антички македонци заборавите вие можете верувате и живете така но да добијете таков статус едноствно заборавите, сите знаат дека нема логика тоа што вие потенцирате дека сте
Друже, јас сум Бугарин, не сум Македонец. Мене не ме интересира за какви се сметаат Македонците и Албанците, тук презентирам нешта кои сум ги прочитал претежно од руската историска литература. Демократија е брате, секој може да се мисли за каков сака. Дали официјалната наука го прифаќа е друго прашање.

Последно уредено:
Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
хахахаха албанскиот има македнски зборови и ова го чув леле хахахаха стварно вие немате крај со ова глупост. не читам историја човече јас по професија сум електро инжиниер, и многу повеќе ме интересира наука отколку историја, овде сум по тоа дека вие не сте никој и ништо да зборувате за припадноста на други народи, и дека не сте тоа што потенцирате зборувам со факти не да пишувам овде глупости како мене ми се бендисува, историјата за мене се приказни, историјата одамна е пишувано сега колку има вистина во тоа јас не знам и никој не може да биде сигурен во тоа. ама стварно како што кажа нашиот драг пријател бугарин дали официјалната наука ке ве признае како што вие сакате да ве признае е друо прашање. вие сега и Genghis Khan или Bonaparata ili Julios Cesar правете гi македонеци мене не ме интересира, мене ми е жал дека дека одиме никаде со вашата глупост, мене тоа ме пречи да пишувам овде дека ова што го правите ке има големи последици

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.317
ajde sinovi aleksandri, temava za vas sto tvrdete deka ste stvarno potomci na aleksandar treba da bide zabraneta, za tebe ne veruvam deka si glup, ama boze, kazi zosto ni se filmate so aleksandar? jasno e deka ne vi veruvame, jasno e deka ni samite ne veruvate, uste pojasno e deka i samite znaete, togas zosto se filmas?
samo nemoj da mi kazes deka stvarno veruvas vo toa, dosta od sranja.
Зашто вас ви пречи филмањето на македонците!??!?! Чим е јасно дека не им верувате што се замарате толку со нив !??!? Според македонците и вие се филмате со Скендербег,со Илирите и што корист од тоа !?!?!
Јас тврдам дека сум потомок од преживеаните од Атлантида и кој ми верува во твредењето секоја чест,кој не пак нека му е секоја чест ...:tapp:[DOUBLEPOST=1397400423][/DOUBLEPOST]
хахахаха албанскиот има македнски зборови и ова го чув леле хахахаха стварно вие немате крај со ова глупост. не читам историја човече јас по професија сум електро инжиниер, и многу повеќе ме интересира наука отколку историја, овде сум по тоа дека вие не сте никој и ништо да зборувате за припадноста на други народи, и дека не сте тоа што потенцирате зборувам со факти не да пишувам овде глупости како мене ми се бендисува, историјата за мене се приказни, историјата одамна е пишувано сега колку има вистина во тоа јас не знам и никој не може да биде сигурен во тоа. ама стварно како што кажа нашиот драг пријател бугарин дали официјалната наука ке ве признае како што вие сакате да ве признае е друо прашање. вие сега и Genghis Khan или Bonaparata ili Julios Cesar правете гi македонеци мене не ме интересира, мене ми е жал дека дека одиме никаде со вашата глупост, мене тоа ме пречи да пишувам овде дека ова што го правите ке има големи последици
А кој цело време се наметнува ставови за тоа како треба да се чуствуваат Македонците !?!???! :cool:

Последно уредено:
Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Зашто вас ви пречи филмањето на македонците!??!?! Чим е јасно дека не им верувате што се замарате толку со нив !??!? 1. Според македонците и вие се филмате со Скендербег,со Илирите и што корист од тоа !?!?!
2. Јас тврдам дека сум потомок од преживеаните од Атлантида и кој ми верува во твредењето секоја чест,кој не пак нека му е секоја чест ...:tapp:[DOUBLEPOST=1397400423][/DOUBLEPOST]
А кој цело време се наметнува ставови за тоа како треба да се чуствуваат Македонците !?!???! :cool:
Epa koga ke porasnes ke gledas deka ima mnooogu razlika pomegu ovie dve, dodeka prvoto e skoro 100% tocno, drugata e bukvalno mit. Prodolzete si filmate, ne ni cue nas mnogu k*** kolku si fantazirate, no od ovie fantazii na komsiite izlegle dosta problemi vo minatoto i mnogu sme go jadele zaradi toa, edni bea nebeski narod, drugite bea osnovaci na demokratijata i istorijata, no za da fantaziras kako vas treba malku da imas golemi madinja, sto vie nikako gi imate, pa moze da vi se udri vo glava na kraj. .

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Што потекло на албанците?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.317
Epa koga ke porasnes ke gledas deka ima mnooogu razlika pomegu ovie dve, dodeka prvoto e skoro 100% tocno, drugata e bukvalno mit. Prodolzete si filmate, ne ni cue nas mnogu k*** kolku si fantazirate, no od ovie fantazii na komsiite izlegle dosta problemi vo minatoto i mnogu sme go jadele zaradi toa, edni bea nebeski narod, drugite bea osnovaci na demokratijata i istorijata, no za da fantaziras kako vas treba malku da imas golemi madinja, sto vie nikako gi imate, pa moze da vi se udri vo glava na kraj. .
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: :tapp: :facepalm:

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Мањак јас тема не отворив на форумов за припадноста на македонците,србите,бугарите,грците,албанците вие сте тие кој сакате да провоцирате и затоа бев револтиран што ме натеравте да пишуваме на ова тема, и пак ке кажам не сте никој и ништо да пишувате за било кој народ не само за мојот. живеете со тоа дека сте антички македонции бидете комедија на светот што да ви кажам, мене не ми пречи, ама немој да коментирате која е припадноста на другите народи, никој не ви бара ваше мислење.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.469
Мањак јас тема не отворив на форумов за припадноста на македонците,србите,бугарите,грците,албанците вие сте тие кој сакате да провоцирате и затоа бев револтиран што ме натеравте да пишуваме на ова тема, и пак ке кажам не сте никој и ништо да пишувате за било кој народ не само за мојот. живеете со тоа дека сте антички македонции бидете комедија на светот што да ви кажам, мене не ми пречи, ама немој да коментирате која е припадноста на другите народи, никој не ви бара ваше мислење.
Да не пишува у некој договор помеѓу ДУИ и ВМРО дека Македонците не смеат да дискутираат за потеклото на Албанците?
Прашувам, пошто не сум у тек со тоа што све потпишува нашава власт за ситни дневно-политички поени.

Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58
Да не пишува у некој договор помеѓу ДУИ и ВМРО дека Македонците не смеат да дискутираат за потеклото на Албанците?
Прашувам, пошто не сум у тек со тоа што све потпишува нашава власт за ситни дневно-политички поени.
Вие не дискутирате вие навредувате, за таа цел отворите теми особено кога се работи за албанците, уживате мислам таква омраза ни Хитлер немало за евреите, уживате да навредувате да пцуете кога се работи за албанците, тоа ти се вика self satisfaction.а знаеме кој прави такво задоволство нема потреба да го користам терминот.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.317
Jac ти кажав дека не сум антички,јас имам потекло од Атлантида ....

*ако несакаш тебе да ти се мешаат во потеклото несакам ни мене да ми се мешаат ;)[DOUBLEPOST=1397414978][/DOUBLEPOST]
se obiduvas da stanes smesen?! sto e? ne dovolno mleko od majcina cicka koga si bil tinejxher?!
Ако незнаеш да културно да дискутираш,немора да пцуеш. Јас на пример кога немам факти да го докажам спротивното се повлекувам и не почнувам лично да навредувам. :coffee:

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Jac ти кажав дека не сум антички,јас имам потекло од Атлантида ....

*ако несакаш тебе да ти се мешаат во потеклото несакам ни мене да ми се мешаат ;)[DOUBLEPOST=1397414978][/DOUBLEPOST]
Ако незнаеш да културно да дискутираш,немора да пцуеш. Јас на пример кога немам факти да го докажам спротивното се повлекувам и не почнувам лично да навредувам. :coffee:
Sto baras togas vo temava?
I ne te navrediv, so obzir na toa sto citam na temava od tebe mnogu seriozen bev vo prasanjeto.
I cekaj cekaj, FAKTI spomna, koi fakti be cedo, koi fakti osven tie sto samo vie gi gledate a cel civiliziran svet bile koravi, abe dali ste normalni vie sto zboruvate, vikate ste potomci na Aleksandar i se mesate koi bile Albancite, gradite istoirja poslednite 5 godini so spomenici i se lazete sebesi, tazno za vas ke bide periodot posle 15-20 godini koga ke vi pomine ova euforija i ke vikate sto k** li mislevme. Mislete deka moze da ja smenite istorijata vo vasa polza? Da, istorijata se menuva, no od pogolemite sili, so politika, manipulacii i dr. Samo nemoj sega da mi kazete deka Gwujo ima planovi za napad vrz Amerika.
Te predizvikuvam, zemi procitaj sto si pisuval i postiraj barem dva fakti za toa od istoricari, samo nemoj da bidat rusi ili srbi, sakam istoricari. Ajde so FAKT.

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
ФАКТ!
Пешкопеја : името иди од Епископија. Не е албанско.
Тирана : Името доаѓа од ТЕО ОХРАНА (Бог штити). Не е албанско.
Драч : вид растение. Не е албанско.
Ново Село : во близина на Саранда. Очигледно не е албанско.
и т.н. и т.н. ....

Kajgana Shop

На врв Bottom