Cruise
Ja sam taj iz Cadjavice
Додека траеше икс фактор посебно оние последни денови кога се гледаше дека ќе победи сите кајмаковски, кајмаковски, јас тогаш реков а вие сите кои гласавте со парите за кајмаковски да победи, истите тие пари да ги дадевте на деца кои молат за живот најголемата работа ќе ја завршевте во животот. Тоа е нешто што мене воопшто не ми се допаѓа бидејќи да се даваат пари за некој кој сега едноставно ќе си ја гледа својата работа и плус тоа ќе се прави ѕвезда што искрено според мене воопшто не е ѕвезда бидејќи тој станал ѕвезда со туѓи пари како и што е обично за балканов посебно за Македонија и Србија каде што ако имаш некој кој ќе те спонзорира ќе бидеш пејач ипол. Даниел според мене се занесува премногу, очигледно "славата" го има удрено во мозок, доста копира некои работи кои мислам дека не е океј да ги кажам но сепак јас никогаш не сум посакал да земам да го слушам затоа што ми е убаво туку имам еднаш седнато разгледав повеќе видеа каде што пее и воопшто не ми се допаѓа, за кафана не викам не ќе го биде да кршат чаши на него. Што да кажам во македонија секогаш се цени она што не би требало отколку она што навистина треба да се цени никогаш не се ценело така испадна и со Даниел дечкото го бива за нешто онака пеење но за сериозно нешто да направи не е тој роден за тоа.
Точно..Само копира и имитира,кај нас никогаш нема да се слуша неговата "музика"..Јас да гласам за него утре да му биде подобро..Ма нема шанса..Често кога ќе видам некој како собира шишиња,или е сиромашен на улица,или претура по контејнери,во џебот сигурно имам 10-20 денари и му ги давам..Која слава,за месец дена нема никој да се сеќава на него..Исто како со овој иван од Идол,Мики,и тој третиот како беше,каде се сега тие?Или се таксисти,или местат кровови на некои згради..Во Македонија од пејачите највеќе сум ги почитувал Тоше Проески (од кога почина) и Гоце Арнаудов..Другото се е ветер и магла..Присобрал 1000 евра и одма спотови,песни..Жими куров..