Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е важна големината на торбата што сакам да ја чекирам како багаж, или само килажата. На пример планирам да чекирам торба од оние големите стандардните кинеските куфери што се продаваат насекаде, но нема да биде тешка, ме интересира само дали е важно што е прилично габаритна.

Дали е важна големината на торбата што сакам да ја чекирам како багаж, или само килажата. На пример планирам да чекирам торба од оние големите стандардните кинеските куфери што се продаваат насекаде, но нема да биде тешка, ме интересира само дали е важно што е прилично габаритна.
килажата е важна,до 32 кила,големината на куферот не игра никаква улога

чекиран багаж

Поради безбедносни причини - Wizz Air не пренесува багаж,ако сопственикот не е качен во авионот (освен погрешно поставен багаж).
Максималните димензии за едно парче багаж за да го собере низ вратата за карго се:

Ширина: 1,499 m
Висина: 1,194 m
Должина: 1,715 m

Поради здравствени и безбедносни причини тежината на едно парче чекиран багаж не смее да надминува 32 килограми.

Фелоу Кајганнџии . патувам бааги време со визер . за 3 недели пак ќе патувам и скоро треба да резервирам билет.. е сега ме интересира ова со web check-in . Незнам зошто сеуште не сум пробал на овој начин па да спасам 10 еу овој пат :) .. искуство некој како функционира, читам треба да се испечати билетот , треба на специјална хартија да биде испечатен? како што... и дали ќе можам да се чекирам унапред неколку денови пред летот, или неколку саати пред летот се отвара чекингот ? Поздрав

Фелоу Кајганнџии . патувам бааги време со визер . за 3 недели пак ќе патувам и скоро треба да резервирам билет.. е сега ме интересира ова со web check-in . Незнам зошто сеуште не сум пробал на овој начин па да спасам 10 еу овој пат :) .. искуство некој како функционира, читам треба да се испечати билетот , треба на специјална хартија да биде испечатен? како што... и дали ќе можам да се чекирам унапред неколку денови пред летот, или неколку саати пред летот се отвара чекингот ? Поздрав

Не е битно на специјална хартија , инаку веб чекирањето е лесно , може да се чекираш две недели пред летот , штом се чекираш може да си ја испечатиш картата .
Јас обично се чекирам 3-4 дена пред патување .

Повели:
Две недели пред да леташ (најрано) треба да се чекираш онлајн на страната на визз зошто само така е бесплатно чекирањето. Значи ако леташ во следниве 2 недели на страната на визз (ако си немаш направено лозинка) ќе ти побара број на потврда и презиме. Тој број на потврда на мејл ти е пратен и изгледа некако вака 5YHGTR во вакви комбинации. Внеси го и иди во полето пријавување на летот, ќе ти побара информации за тебе и пасош. Внеси ги и пријави се на летот.

На мејл во пдф формат ќе ти ја пратат картата. Бар кодот е лево горе. И на самата страна на визз во делот мои резервации ќе можеш да си ја симнеш картата одкако ќе се чекираш за лет. Внимавај да не ја испечатиш фактурата, наместо картата. Картата изгледа вака описно:

Горе лево - бар код
Горе десно - твои податоци
Ги имаш боите на визз
Па под него релацијата
И доле на самата карта имаш бар кодче и податоци за тебе.

Кога леташ?

Знаете дали варираат цените за летови, т.е. дали може да падне цената со тек на време?

Знаете дали варираат цените за летови, т.е. дали може да падне цената со тек на време?
Цената со тек на време може да падне (што е многу малку веројатно), меѓутоа може и да се ЗГОЛЕМИ (што е повеќе веројатно)! Зависи од дестинацијата, резервациите за летот, сезоната на летање и сл.! Што поскоро си купиш/резервираш карта за летот, тоа подобро. Колку повеќе се ближи денот на летот, цената на билетот се зголемува.

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/baggage
1. Мала кабинска торба:
Ако кабинската торба има димензија 42х32х25 см или е помала може да се внесе во авионот бесплатно. Таа мора да се смести под седиштето пред Вас .

@Tranquilis би сакал да те замолам да споделиш информација колку се ригорозни регулациите за величината на бесплатниот багаж. Ранецот на линкот долу е 3 сантиметри подолг од пропишаните 42 (поточно 45cm x 24cm x 30cm):
http://www.amazon.com/Mil-Tec-Military-Tactical-Rucksack-Backpack/dp/B0032T8JUO

Или можеби торбава голема 43х33х23 см:
http://www.amazon.com/American-Tourister-Luggage-Wheeled-Boarding/dp/B007UNSI0Y

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom