UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Има Челзи шанса да пројде, зошто да не? ПСЖ покажаа многу пати сезонава дека играат топло-ладно, тука некаде ја гледам шансата на Челзи, при евентуална слаба партија на ПСЖ.
Ама од друга страна па, со ваква никаква одбрана во последниве утакмици од Челзи, а и без асален шпиц (освен ако не се врати Ето, не знам до кога е повреден), не ми дава некоја надеж дека можат да им учукаат барем два, а да не примат ниту еден.

Ќе видиме, како и да е никој не може да ги отпише Челзи, па и Манчестер би рекол. Фудбал е, се е можно.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Не знам дали е до вас или до мене, или сосема различна утакмица сум гледал али според мене ПСЖ не заслужи да победи 3-1.. Тактиката на Мурињо му беше солидна, вршеше пресинг со 3 офанзивни играчи (Шурле, Хазард и Оскар), и немаше многу простор за игра на ПСЖ, дури и најслаба карика на цела утакмица ми беше Кавани бидејќи ептен грешни пасови имаше башка нигде у напад го немаше.. Одбраната на Челзи е најслабата карика моментално, бидејќи ПСЖ од 3 удари даде 3 гола (башка 3от гол каде што како мали деца овој ги изигра).. Што да прави Мурињо кога Тери е неспособен, Чех такоџе, а па овој Бушавиот немаше среќа со автоголот ...

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Заради една грешка да кажеш дека Тери бил неспособен и Чех исто, е исто ко да речиш Буфон е неспособен заради тоа што прими гол од Алаба од 30 метри.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Заради една грешка да кажеш дека Тери бил неспособен и Чех исто, е исто ко да речиш Буфон е неспособен заради тоа што прими гол од Алаба од 30 метри.
Во неколку наврати се осеќаше таа несигурност и кај Чех и кај Тери, поготово овој вториов при нафрлени топки, а Чех 2 пати видов при корна истрчуваше у празно ...[DOUBLEPOST=1396544567][/DOUBLEPOST]П.с тоа на Алаба беше феноменален гол и башка не беше крив Буфон туку одбранбениот играч бидејќи удри во него и топката го смени правецот

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Во неколку наврати се осеќаше таа несигурност и кај Чех и кај Тери, поготово овој вториов при нафрлени топки, а Чех 2 пати видов при корна истрчуваше у празно ...[DOUBLEPOST=1396544567][/DOUBLEPOST]П.с тоа на Алаба беше феноменален гол и башка не беше крив Буфон туку одбранбениот играч бидејќи удри во него и топката го смени правецот
Муабетот ми беше дека се прават грешки, но земено на долг рок зборот неспособност не оди заедно со Тери, Чех, или Буфон.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.383
Поени од реакции
12.813
Не знам дали е до вас или до мене, или сосема различна утакмица сум гледал али според мене ПСЖ не заслужи да победи 3-1.. Тактиката на Мурињо му беше солидна, вршеше пресинг со 3 офанзивни играчи (Шурле, Хазард и Оскар), и немаше многу простор за игра на ПСЖ, дури и најслаба карика на цела утакмица ми беше Кавани бидејќи ептен грешни пасови имаше башка нигде у напад го немаше.. Одбраната на Челзи е најслабата карика моментално, бидејќи ПСЖ од 3 удари даде 3 гола (башка 3от гол каде што како мали деца овој ги изигра).. Што да прави Мурињо кога Тери е неспособен, Чех такоџе, а па овој Бушавиот немаше среќа со автоголот ...
Баш тој пресинг во средината од Шурле,Оскар,Азар,Вилијан не им овозможуваше на ПСЖ ништо конкретно да направат, посебно Шурле кој прв го почнуваше пресингот.Од кога го извади Шурле и влезе Торес тој пресинг престана и ПСЖ почна да доминира и постигна 2 гола.
Релано гледано тапа фудбал и премалце шанси, не знам ни како паднаа 4 гола,Челзи ни една асална акција не креира, се виде дека Мурињо идеше на нерешено.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Има Челзи шанса да пројде, зошто да не? ПСЖ покажаа многу пати сезонава дека играат топло-ладно, тука некаде ја гледам шансата на Челзи, при евентуална слаба партија на ПСЖ.
Ама од друга страна па, со ваква никаква одбрана во последниве утакмици од Челзи, а и без асален шпиц (освен ако не се врати Ето, не знам до кога е повреден), не ми дава некоја надеж дека можат да им учукаат барем два, а да не примат ниту еден.

Ќе видиме, како и да е никој не може да ги отпише Челзи, па и Манчестер би рекол. Фудбал е, се е можно.
Koга ПСЖ играле топло-ладно? Во ЛШ или во Француско?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Koга ПСЖ играле топло-ладно? Во ЛШ или во Француско?
Па сигурно го сјебале на спортска 1-2 пати у домашното првенство, нели одиграа некое нерешено.... и ете ти заклучок играле топло ладно :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
Како бе не заслужи, ништо не направи Челзи цел натпревар, постигнаа се на се еден гол и тоа од дискутабилен пенал. Не знаеја зошто се излезени на теренот, а пресингот не донесе ништо посебни резултати освен крајот на првото полувреме што е ептен краток период за да кажеш дека успешно играл пресинг. ПСЖ создаде подобри можности и играше доста похрабро така да заслужи да победи со 3-1.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
ПСЖ многу слабо играа вчера, Ибра катастрофа, Кавани слаб, Верати еден куп топки изгуби, Матуиди ништо посебно. Единствено Лавеци, Мота и одбраната шо одиграа солидно посебно Жалет кој се очекуваше да биди најслаба алка во тимот.. Следната Ибра не игра, Кавани ќе се врати на природна позиција, Лукас ќе биди стартер, Челзи мора да напаѓа и со Лукас и Лавеци на контри лошо им се пишува. Шансите за Челзи да пројди се непостоечки.. Едноставно немат играчки кадар.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Интересен феномен играчите на Бајерн како муви на гомно се лепеа после секој фаул над нив за да вршат притисок, нешто што не беше случај до лани. Истото се случуваше и дур беше Гвардиола во Барселона, буквално цел тим протестираше за секој дајв(не дека сега не протестираат ама тогаш буквално цел тим трчаше до судијата вклучувајќи го и Валдез). Завчера после стартовите на Валенсија цел тим на Бајерн трчаше да се жали кај судијата. Каков тренер такви играчи
и после за Мурињо ќе зборуваат плачко ваков-таков а тие најголемото пиче што глуми девица го имаат/имаа за тренер

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom