UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Како мислите да игра Баерн или Барса против тимови кои се бранат. Вечерва Атлетико цело време се бранеа со 11 играчи и објаснете вие каков лек треба да се најде за такви тимови и како вие би играле убав фудбал против такви тимови, фудбал кој вам не би вил досаден. Боже мили, се бранат 90' и " браво оставија срце на терен, изиграа мушки бла бла" другиот тим што сака да игра фудбал ама фудбал во права смисла на зборот "eee колку досадни веќе станаа со таквата игра" Не сте арни жими се

Шутирање од далеку, вадење на корни,прекини(наврфлување од тие прекини,корнери а не ниски поддавања)... Замисли освен подавање и влез брзински.. постојат и други начини за да се даде гол. Рака на срце пимплањето е маестрално тоа сето движење, али освен Нејмар и Меси друг тешко во Барса пуца, истото е и во Баерн освен Робен и Крос, чат пат Алаба... Патем, за тоа пичкарската игра бранењето(најмногу шо го мразам) си потполно во право...

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Cekajte malce drugari....

Ne me zanima kakva igra imale tika taka ili taka taka, oko nisa kisa a u nisa sunce.

Poentata na postot e kade se fanovite golemi od mia san fia... nevidliviot stipjanec I da ne gi trazam oskarovcite

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Моментот кога после Класико паметњаковциве од Баерн дробеа цело време дека сме се жалеле на судии, а тие испишаа 10 страни за саат време на темава за истото тоа, за судиите. Лошо а?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.805
Поени од реакции
44.117
Kолку и да е глупо радувањето на нерешено на Јунајтед, тоа е поради огромното потценување тука и пувањето на фановите на Баерн (и другите екипи) како ќе не згазеле и дома и гости.

Манчестер денеска покажа многу цврста игра, делумно ја оствари целта, иако сепак резултатот реално е далеку од одличен, со оглед на тоа дека мора да постигнат гол во Минхен. Сепак, Манчестер покажа дека Баерн е ранлив, дека Баерн не е непобелдив и дека имаат барем малце достоинство сезонава. Не играњето на Швајни и Хави според мене ќе биде огромен минус за Баерн, иако тие пак можат да склопат добар прв тим. Баерн е сеуште фаворит, дури не исклучувам и пораз од 2-3 гола на Манчестер, но според мене буквално се е можно на Алијанц. Повторно со сличниот пристап Манчестер може да начека некоја контра, како таа на Велбек на пример и гол и водство од 0-1 стварно би значел многу. Ептен ми е мака што не издржаа до крај, бидејќи победа без примен гол дома ќе беше одлична, но ајде сепак има резултат кој сигурно би ни дал надеж за реваншот и кој вели дека се е отворено сеуште. За црвениот на Швајни, според мене, Руни малце беше театрален, голот на Велбек чист ѓон, пеналот за Баерн не знам кој е тој, ако викате за Видиќ, него раката му беше прилепена до телото...а црвен за Валенсија не знам најискрено и двајцата влегоа остро. :)

Сеа ќе биде тишина до среда, па ако не опашат пак ќе ни се качат на глава ама ај. :D Да игра Перси само на реваншот, шансите ќе ни се значително поголеми...а ако играше денес според мене ќе бевме далеку поопасни. Ми се допадна и тоа што за втор пат сезонава цел меч го следев со страст и во нервоза. Го заборавив чувството упм. :D

Спортски поздрав, се читаме за недела дена.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
E сега што ќе ми биде мило баш Видич во 90' да им збрца на Баерн за 2-2 на Алианц ...[DOUBLEPOST=1396389744][/DOUBLEPOST]
Ako dobro sfakjam site fanovi na Junajted se falat oti pred utakmica sme se silele(nie fanovite), dodeka site igraci plus Pep imaa respektabilni izjavi za Junajted. Nema ebana logika. Okej, ajde mozi za niv ima. Toa im e maksimumot.
Остај ти што зборел Пеп и играчите, они добро си збореле, ама вие си се преценувате и си мавате во гради (секогаш сте такви и секогаш тоа ќе го потенцирам дека ради тоа највеќе ве мразам) . Никогаш немате почит према противникот и секогаш мрсите муда дека ќе го згазите противникот, ама шупче ве боли после кога ќе го примите и судиите криви ќе ви бидат ...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Утре овој меч ке биде доста весел ,закон моу и #DareToZlatan

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Атлетико вака така никој не ги смета за фаворити, ни тука, ни во Шпанија. Најјаки ми се навивачите на Реал и Барса кој уште пред 3 месеци викаја сега ќе паднат, сега ке изгубат, вака-така, а уствари и Реал и Барса губат. Алетико се први во Шпанија, без пораз во мечевите со Барса и Реал таму. Еве денес се надминаја себеси и 1-1 на Камп Ноу, за нив е супер резултат. Играат тимски и со ооооогромен дух во себе. Самодовербата на секој меч им е на највисоко ниво.

За мене се фаворит од сенка и тим за кој навивам да ја освој титулата тука. Сите го потценија Атлетико, особено Шпанциве, па најголемо задоволство би ми направило да ја освојат двојната круна. Дефинитивно, фаворити од сенка заедно со ПСЖ. За мене, еден од овие (Атлетико или ПСЖ) ќе игра во финалето на ЛШ.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Од прикажаното, нерешено беше најреален резултат. Јес да Баерн имаше голем посед, ама ништо не покажа денес. И понатаму Баерн е голем фаворит за да оди понатаму, макар и без Мартинез и Швајни. Јунајтед е тој кој треба да се отвори, да постигне гол, а со тоа и шансите за Баерн да постигни гол ќе се поголеми.

Како и да е, очекувам интересен реванш.

А, гледам и Атлетико извадил добар резултат, биче ептен жустро таму на реваншот. :свиркам:
Ќе видиш дека на Калдерон покољ ќе биде, ај што ќе паркираат автобус ама и многу остро ќе играат, ако Барса стигне до 30-35 метри до голот овие одма со крампони во цеваница , слушај ми го зборот !

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ја коа зборев,колегите баварци со чест на исклучоци други приказни тераа....

1. ЛШ е ова...Ако некој знае какви се чуда може да се случат у ЛШ тоа е Баерн...И искуството ме научи да не зимам утакмици здраво за готово поготово не кога противник е екипа како Јунајтед.

2.Муабетите дека со Јуп биле поконкретни врска ви немаат...Вие од Јуп се сеќавате само на утакмиците со Јуве Барса и Дортмунд во кои ниедна од тие екипи не играше бункер со контри....И Јуп да беше денес истиот проблем ќе го имавме...Едноставно игра ко оваа на Јунајтед е против-отров за нашата и тоа е тоа.

3.Страшно глуп црвен на Швајни иако даде добар гол,али не му требаше тоа...

4.Браво за Јунајтед,добра партија...Резултатот по мое мислење е релативно добар за нас,и очекувам многу подобра и тактички поправена игра во Минхен и победа нормално.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Реакција на еден фан по голот на Видич
пазете на ушите

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Не може секогаш така да играме, битно влезовте во топ 3 тимовите покрај Фрајбург и Леверкузен кои ни извадија нерешено 1:1. ;)
Брат неморало видеово да го ставаш, со ова се гордејш нешто? од почеток до 1:30 до кај шо изгледав (исклучив оти ми се гади) ја играте истата игра од Барселона, истата филозофија, само се врткате околу 16 и враќате назад чекате на некоја деконцентрација на фудбалериве од противнички тим. Е сега тоа е ок за Баерн лигата заради тоа што нема про тимови (освен Дортмунд) и можите ова да си го играте. Ама богами во ЛШ нема да одбраните титула вака, а пак ако ви се падни некој тврд тим ко Челзи со Мурињо сте наебале.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Брат неморало видеово да го ставаш, со ова се гордејш нешто? од почеток до 1:30 до кај шо изгледав (исклучив оти ми се гади) ја играте истата игра од Барселона, истата филозофија, само се врткате околу 16 и враќате назад чекате на некоја деконцентрација на фудбалериве од противнички тим. Е сега тоа е ок за Баерн лигата заради тоа што нема про тимови (освен Дортмунд) и можите ова да си го играте. Ама богами во ЛШ нема да одбраните титула вака, а пак ако ви се падни некој тврд тим ко Челзи со Мурињо сте наебале.
Реал нешто поразлично игра ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom