Евтини авионски карти

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дечки, ми треба информација доколку сакам да тргнам за Франкфурт, како да стигнам таму. Претпоставувам најбрзо би било со авион, но колку што можев да видам на возниот ред на ТАВ Македонија, нема дирекна линија за Франкфурт.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дечки, ми треба информација доколку сакам да тргнам за Франкфурт, како да стигнам таму. Претпоставувам најбрзо би било со авион, но колку што можев да видам на возниот ред на ТАВ Македонија, нема дирекна линија за Франкфурт.
Оооо види кој ми доаѓа, претпоставувам за интервју :)
Имаш визз директен Скопје Франкфурт од април или од мај. Директива си.
Ако не ти се чека види преку Приштина аир имаа и они директни до Франкфурт мислам.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Оооо види кој ми доаѓа, претпоставувам за интервју :)
Имаш визз директен Скопје Франкфурт од април или од мај. Директива си.
Ако не ти се чека види преку Приштина аир имаа и они директни до Франкфурт мислам.
Најдов од wizz air некаде грубо повратна за двајца доаѓа 6000 ден. Само враќањето ме зезнува, треба еден ден да шетам низ Франкфурт.
п.с Не е за работа, за шеткање е :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Најдов од wizz air некаде грубо повратна за двајца доаѓа 6000 ден. Само враќањето ме зезнува, треба еден ден да шетам низ Франкфурт.
п.с Не е за работа, за шеткање е :D
Гледам вторник и сабота се Фракфурт. Ако ти дозволува буџет шетни до Минхен петокот, па сабота преку Меминген врати се до Скопје.
Или до Франкфурт ти е Визбаден убав град прошетај го со едно ноќевање па сабота се враќаш во 15 е летот за назад.
Чим е летот во 15 веќе во 13 ч треба да сте на аеродром, таман сабајлето еден појадок да фатите во Франкфурт и една кафица и правец кон аеродром. Триста комбинации може да се направат само пари да има човек, кажи за комбинации ако ти требаат :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
@Tranquilis Дали смеете да го смените летот без претходно информирање на патниците?

Резервиравме на 17ти Јули за Ајндховен, без никаква претходна информација летот е сменет на 15ти.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
@Tranquilis Дали смеете да го смените летот без претходно информирање на патниците?

Резервиравме на 17ти Јули за Ајндховен, без никаква претходна информација летот е сменет на 15ти.
Пред два-три дена беа откажани четврточните летови почнувајќи од 19-ти јуни поради слот ограничувања во Ајндховен.
Ќе добиеш e-mail и/или повик деновиве. Ќе можеш да си го промениш летот бесплатно +/- месец дена од датумот на откажаниот лет, или ќе ти ги вратат парите.

Според ЕУ регулативите, сите авио компании можат да прават (и го користат тоа право) измени до две недели пред полетување поради деловни причини.
За да се намалат компликациите за патниците, истото не се практикува во Wizz Air во последните месец дена пред полетување.
Во рамки на последните две недели можни се промени поради причини надвор од контрола на авио-компанијата.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Пред два-три дена беа откажани четврточните летови почнувајќи од 19-ти јуни поради слот ограничувања во Ајндховен.
Ќе добиеш e-mail и/или повик деновиве. Ќе можеш да си го промениш летот бесплатно +/- месец дена од датумот на откажаниот лет, или ќе ти ги вратат парите.

Според ЕУ регулативите, сите авио компании можат да прават (и го користат тоа право) измени до две недели пред полетување поради деловни причини.
За да се намалат компликациите за патниците, истото не се практикува во Wizz Air во последните месец дена пред полетување.
Во рамки на последните две недели можни се промени поради причини надвор од контрола на авио-компанијата.
Благодарам.
Кои ни се опциите сега? Пошто сите резервации ни се од 17ти и ни ги пореметува плановите, што ни останува да напраиме (освен секако да бараме смештај за тие 2 дена).

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Благодарам.
Кои ни се опциите сега? Пошто сите резервации ни се од 17ти и ни ги пореметува плановите, што ни останува да напраиме (освен секако да бараме смештај за тие 2 дена).
Според она што го знам, ќе може да ги промените датумите на летање бесплатно или да барате да се откажат билетите и да ви ги вратат парите.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Благодарам.
Јас бев во Март во Холандија ( Амстердам ) и останав еден ден во Ајндховен. Ако буџетот ти дозволува на http://www.trivago.com/ имаш многу добри зделки за смештај. За два дена мислам дека не е многу страшно. Јас за 1 ден престојував во Queen ( http://en.queeneindhoven.nl/ ) и за 30$ некаде сум презадоволен. Тоа беше на акција некоја и ми се погоди. Ги погледнав цените општо на Тривиаго за Ајндховен не е скапо а градот е убав. Така да ако сте за авантура може да ги шетнете тие 2 дена таму зависи каде одиш.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
3
Дали некој имал искуство да се префрлал од лет на Wizz air во Ryan air за друга дестинација. Јас би сакал од Бергамода фатам друг лет, летовите се 1:30 часа разлика. Дали е ова доволно да завршам работа со едните па да се качам на друг авион?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Дали некој имал искуство да се префрлал од лет на Wizz air во Ryan air за друга дестинација. Јас би сакал од Бергамода фатам друг лет, летовите се 1:30 часа разлика. Дали е ова доволно да завршам работа со едните па да се качам на друг авион?
Ако претпоставиме дека летовите ќе ти бидат темпирани и нема да каснат тогаш ќе стигнеш.Излагаш се чекираш и продужуваш.Ќе треба малце да се избуташ прв да излезеш од авион да поминеш меѓу првите али ок е

G

Gjoksi

Гостин
Од 1 април 2014 год. (секој вторник и сабота) со WizzAir имаш директна линија СКОПЈЕ - ФРАНКФУРТ ХАН!

Член од
27 март 2006
Мислења
22
Поени од реакции
1
Здраво дечки,ми треба авионски билет во еден правец од Детроит до Скопје или можни се солуции (Чикаго или Виндзор до Солун или Тирана),па да прашам да не знае некој каде се најефтини тие линии било онлајн или по агенции...

G

Gjoksi

Гостин
Здраво дечки,ми треба авионски билет во еден правец од Детроит до Скопје или можни се солуции (Чикаго или Виндзор до Солун или Тирана),па да прашам да не знае некој каде се најефтини тие линии било онлајн или по агенции...
http://www.skyscanner.net/transport/flights/dtw/skp/140407/airfares-from-detroit-wayne-county-to-skopje-in-april-2014.html?rtn=0

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Некоја маршута до Полска да не знае некој да ме упати?
Не е битно кој град, може повеќе варијанти...здравје да стигнам таму, па ќе се снаоѓам :)
Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom