Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Aj mislenje od poiskusnite :) sto mislite za voveduvanje na refeed day kako sto go vikaat koga ste na cutting odnosno den vo kojsto gi zgolemuvas jaglehidratite duplo i kaloriite malku nad ona sto e normalno za odrzuvanje ? Od ova sto citav tvrdat deka go sokira organizmot i go zabrzuva metabolizmot odnosno za da ne se navikne na deficitot od kalorii i da se kaci nivoto na leptin.

Aj mislenje od poiskusnite :) sto mislite za voveduvanje na refeed day kako sto go vikaat koga ste na cutting odnosno den vo kojsto gi zgolemuvas jaglehidratite duplo i kaloriite malku nad ona sto e normalno za odrzuvanje ? Od ova sto citav tvrdat deka go sokira organizmot i go zabrzuva metabolizmot odnosno za da ne se navikne na deficitot od kalorii i da se kaci nivoto na leptin.
Да - само refeed day не значи дека треба да изедеш доволно да ги покриеш сите денови кога си бил во дефицит и да се вратиш на нула.

може некоја информација за кафето? Дали е препорачливо за време на диета(чистење)? Затоа што сум слушал дека не било препорачливо.. Па што знам јас го пиајм без шеќер, може мислење?...

може некоја информација за кафето? Дали е препорачливо за време на диета(чистење)? Затоа што сум слушал дека не било препорачливо.. Па што знам јас го пиајм без шеќер, може мислење?...
Секогаш е препорачливо, најдобро е дупла доза 30-60 мин пред тренинг без шеќер

Јас кога не заборавам, го пијам 10-15 минути пред тренинг на екс, ептен се осеќа, дава едно 10-15% повеќе сила.

Дали е штетно доколку се внесува риба секој ден? Поточно ослич, лосос или сардина. Знам дека туната е штетна поради живата. Не можам да внесувам пилешко поради проблеми кои ми се ствараат во желудникот, па планирам секојдневниот внес на пилешко да го заменам со риба. Телешко некако многу скапо ми доаѓа за секој ден.

Какви проблеми поконкретно?
Можеби не внесуваш диетални влакна,можеби си на лактоза нетолерантен.
Не можеш да окривиш една храна за твоите проблеми.
Ако не знаеш како да го направиш пилешкото подобро,земи стави го во млеко и сенф.
После маринирањето испечи го и прсти да излижеш.

Какви проблеми поконкретно?
Можеби не внесуваш диетални влакна,можеби си на лактоза нетолерантен.
Не можеш да окривиш една храна за твоите проблеми.
Ако не знаеш како да го направиш пилешкото подобро,земи стави го во млеко и сенф.
После маринирањето испечи го и прсти да излижеш.

Не беше прашањето како да ги решам проблемите со стекот, туку беше прашањето дали е штетна рибата да се внесува буквално секој ден. Иначе имам приметено дека после стек често имам болки во желудникот како потешко да се вари храната. Не ми е ни нешто омилен така да можам лесно да ср откажам од него.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Не беше прашањето како да ги решам проблемите со стекот, туку беше прашањето дали е штетна рибата да се внесува буквално секој ден. Иначе имам приметено дека после стек често имам болки во желудникот како потешко да се вари храната. Не ми е ни нешто омилен така да можам лесно да ср откажам од него.

Јас јадам 3 недели со ред секој ден риба(ќе продолжам уште 2,5 недели), се е во најдобар ред немам никави проблеми.

Каква риба јадеш? Туна и други поголеми риби не треба да се јадат секојдневно

Каква риба јадеш? Туна и други поголеми риби не треба да се јадат секојдневно

За туната знаев, многу ретко ја јадам. Највеќе ослич, сардина, лосос, за нив ми беше прашањето.

За туната знаев, многу ретко ја јадам. Највеќе ослич, сардина, лосос, за нив ми беше прашањето.

Lososot, oslicot rakcinja se site posledni na lista za sodrzina na ziva bar po toa sto imam gledano i preporacano e dva pati nedelno okolu 100 grama maksimum , nemozam da go najdam linkot sega kade sto gledav mislam deka go najdov bas na nekoja od temive tuka . . . inace sekoj den ne veruvam deka e preporaclivo da vnesuvas zatoasto site imaat ziva , ovie imaat najmalku ama sepak . . .

Јас секој ден јадам сардини, добра количина на протеин, без јаглехидрати, ефтина цена...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom