Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Да се гледа или не ?

The.Secret.Life.Of.Walter.Mitty.2013.720p.WEB-DL.H264-PublicHD
Филмот е Пауло Коелјо look-a-like приказна и е доста површен, во секој аспект. Освен што визуелно изгледа перфектно! Еве ја и мојата „рецензија“, ако ти менува нешто:

The Secret Life of Walter Mitty

1ymc.png

The Secret Life of Walter Mitty - онака... Не е којзнае колку лош за да се хејта, иако е предвидлив - must say that. Ама не е ни којзнае што. Морам да ги пофалам колоритноста, одличната фотографија, Бен Стилер како актер (ме изненади, да бидам искрен - очекував многу полошо од него), па дури и Бен Стилер како режисер (мислев дека е некоја шега кога видов дека филм на Бен Стилер е кандидат за Оскар). А она што од филмов го заклучив:

[некој може да ги смета за спојлери, иако не се. Во секој случај внимавајте]
-постоела приказната за Алхемичарот и пред Пауло Коелјо;
-богатството е до нас, не е во Обединети Арапски Емирати;
-животот е прекраток да го потрошиш на соништа;
-морам некогаш да појдам во Исланд! Мо-рам!
[/некој може да ги смета за спојлери, иако не се. Во секој случај внимавајте]

Немам што повеќе да додадам.

IMDB оценка: 7,7 Моја оценка: 7/10

Ако ти е за тепање време, гледај го, инаку - бриши од хард диск!

Шо ќе ти е, посекако цела емоција е "Woooow ! Овие од weta digital стварно им се големи "
Story : Bad luck dwarves

Знаеш дека вака мрчаторски буквално секој филм може да се опише? Не дави жити се, остави ги луѓето нека гледаат.

Знаеш дека вака мрчаторски буквално секој филм може да се опише? Не дави жити се, остaи ги луѓето нека гледаат.
Не , не знам.
Wow. I have the power to stop thousands of people from seeing the hobbit.
1378582490220.png

Mirni, da ne se citame vo 2106ta.

Nekoj da kaze nesto za Inside Llewin Davis? Samo Dzimi go pofali, ama ne sum mu sednal.. (n)
Јас заборавив дека го гледав ,не е лош ,али пак ко да му фали нешто на филмот. +таа музика ич не ми се свиѓа мене.

Не ми е јасно ,сакаш да го стават пошо го нема ли?
АКо е така , го има на замунда во ХД , а и јас го имам на двд цд со македонски превод
го нема у таква верзија (РЕМУКС, некомпресирано ФулХД)
а во ХД (720п) и некои лејм 1080п снимки го има..

Пред 12 години гледав филм и не ми текнува името а сакам да го изгледам пак... Беше со тепачки во затвор (Не Undisputed) и др што ми текнува е дека еден лик од филмот криеше нож во очилата :unsure:
Бев многу мал затоа не ми текнува ништо ама мн ме интересира како се вика ако знаете име кажете :icon_lol::icon_lol:

Ама Киклоп го нема бе...Киклоп .. :( Немав гледано ниеден трејелер до сега пошт не сакам ништо да знам ама ете некој си ѓоамити спојлер го дознав од коментариве за трејлерот.[DOUBLEPOST=1395688335][/DOUBLEPOST]Ама Киклоп го нема бе...Киклоп .. :( Немав гледано ниеден трејелер до сега пошт не сакам ништо да знам ама ете некој си ѓоамити спојлер го дознав од коментариве за трејлерот.

Сакам некоја мистерија да глеам, се мислам меѓу Oblivion и Escape Plan, може и некој друг ако има некоја идеја. Нејќам само да е превише "рамбо" филм, патем омилена мистерија (а можеби и омилен филм) ми е The Prestige, па нешто такво барам, само да е понов :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom