Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
@Anon @Nubi @КвикСилвер @Tegla
The Hobbit The Desolation Of Smaug 2013 1080p BluRay DTS HD MA 7 1 PublicHD
А добар ли е првиот дел?
Јас не сум многу по прстените , првиот дел од ЛОТР го гледав во кино Вардар и мислам газот уште ме боли, а дури ова лето ги изгледав другите два дела.

Член од
23 април 2013
Мислења
45
Поени од реакции
73
Знаеш дека вака мрчаторски буквално секој филм може да се опише? Не дави жити се, остaи ги луѓето нека гледаат.
Не , не знам.
Wow. I have the power to stop thousands of people from seeing the hobbit.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Mirni, da ne se citame vo 2106ta.

Nekoj da kaze nesto za Inside Llewin Davis? Samo Dzimi go pofali, ama ne sum mu sednal.. (n)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Mirni, da ne se citame vo 2106ta.

Nekoj da kaze nesto za Inside Llewin Davis? Samo Dzimi go pofali, ama ne sum mu sednal.. (n)
Јас заборавив дека го гледав ,не е лош ,али пак ко да му фали нешто на филмот. +таа музика ич не ми се свиѓа мене.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
А добар ли е првиот дел?
Јас не сум многу по прстените , првиот дел од ЛОТР го гледав во кино Вардар и мислам газот уште ме боли, а дури ова лето ги изгледав другите два дела.
Ако не успеал да те заинтересира LotR нема ни The Hobbit, слични се. И двата се во истиот свет сместени но хобитот е 60тина години пред случувањата во LotR и е малку поведар, со повеќе хумор и сл. (по детски благо кажано). Првиот дел беше повеќе како вовед во приказната и запознавање со ликовите. Вториот хобит е далеку поинтересен и со потемна тематика.

Ако му седнеш без предрасуди можеби и ќе ти се допаднат. Ако не ти легне приказната и ликовите, барем ќе уживаш во одличните специјални ефекти и акциони сцени.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Дури сме кај лотр и хобитот, дали Питер Џексон се појавува и во вториот дел од хобитот и во еден дел од лотр, онака ненадејно и јади морков ? :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Да има камео улога, тоа му е нешто како потпис. А со морковот беше јако. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не ми е јасно ,сакаш да го стават пошо го нема ли?
АКо е така , го има на замунда во ХД , а и јас го имам на двд цд со македонски превод
го нема у таква верзија (РЕМУКС, некомпресирано ФулХД)
а во ХД (720п) и некои лејм 1080п снимки го има..

Член од
23 април 2013
Мислења
45
Поени од реакции
73
Дури сме кај лотр и хобитот, дали Питер Џексон се појавува и во вториот дел од хобитот и во еден дел од лотр, онака ненадејно и јади морков ? :D
Даа го има на почетокот , во вториот дел , замотан таму во некое платно :D

Kajgana Shop

На врв Bottom