Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Солиден е Велбек годинава де. Откако го исплукав/вме некоја недела пред Боксинг Деј со Евертон, на 7 утакмици место РВП даде 6 гола. :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Не дека го бранам Велбек или го споредувам со РВП или Руни зошто обично овде кој ги стави во иста реченица одма сваќа дека се споредуваат...Велбек годинава кога играше како шпиц, како класична 9ка во најголем дел од натпреварите постигнуваше голови, додека кога беше поставен бочно немаше можност за такво нешто, а нормална причина е што на крилна позиција веројатноста да постигнеш погодок е помала од позиција на класична 9ка ради х причини (да не ги набројувам сега).

Но не ми беше тоа муабетот. Овде само за Велбек се зема критериум промашена шанса, а тој критериум не е во случај за Руни,РВП,Чичарито...Зошто е така? Ме интересира тоа баш. Не сакам одговор РВП ни донесе титула лани и простено му е него промашување. Ете против Олимпијакос една круцијална шанса имавме во тек на цел меч, РВП погодувал и од потешки ситуации, а тој се испонаша аматерски. Зошто тие што даваат критики за напаѓач не го зедоа во предвид тоа промашување (кога се зема критерум промашена шанса), а да беше пример Велбек со истата реакција овде ќе имаше реферати и мислења по 10 страни. Ете можеби тоа промашување на РВП може да биде многу важно при можна наша елиминација во ЛШ. Зошто пример никој не го прокоментира промашениот зицер 1 на 1 на Чичарито против Сандерленд во 88+ минута во 1/2 финалето на Карлинг Купот на ОТ кога со 2-0 немаше ни да се играат продолженија и ќе бевме во финале? Ако земате за критериум промашена шанса, земете ја за сите и тогаш објективноста е друга. Не сакам уште еднаш со ова да испадне споредба и да се развие дискусија од тип Велбек vs. Руни/РВП. Јасна е предноста на Руни и РВП од аспект на квалитет пред Велбек и затоа се во преден план пред него. И друго нешто...нормална работа е и напаѓач да згреши, и напаѓач да промаши, се случувало празен гол да промашува и Роналдо и РВП и Руни...не е тоа нешто ново. Затоа јас не ги коментирам и поединачни промашувања зошто 1-2 или 5 промашувања на РВП мене не можат да ме убедат дека не е класа напаѓач, како што исто толку промашувања не можат да ме убедат дека нема големи подобрувања кај Велбек од оваа сезона со Велбек од минатата сезона каде е 20 пати подобрен и има повеќе од солиден придонес со оглед на тоа колку играл на природна позиција.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Сити ќе се без Компани во дербито

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Традиција му стана на компани да не игра во дербито

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Додај и Настасиќ е аут, Лескот-Демикелис ќе им биде дуото во одбрана...Двајцата заедно имаат брзина во минус :icon_lol:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
ohh shit ,сеа викаат дека само против фулам ке му биде суспензијата!?

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
А нашиве креација исто во дебел минус....
Ако 3-ката зад РВП биде Руни, Мата и Кагава (нели Мојс најави поголема минутажа за него) и позади нив Керик и Фелаини , мислам дека нема да бидеме лоши. И последни 30 минути да влези Чича да искористи измореност на Демикелис и Лескот ќе биде одлично ако се совпаѓа во мислите на Мојс.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Лани со Реал повеќе не кошташе промашената шанса на РвП кога не ја закачи топката убаво и Алонсо ја изби него Чакир, just staying.
Но, јогуртот си е јогурт толку промашени зицери и сплеткувања со топка РВП и Руни немале заедно цела кариера :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom