UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Абе кај ќе му бараме на Анчелоти замена догодина, сите тренери ги потроши Реал.:pos:
Ти реков судии да не мешаш...цел живот ви ределе во ПЛ, сеа шо рипаш одма :)
Брат секој во своја ера, Барса нa Пеп беше најјаката екипа, немојш ти да го одрекуваш тоа. Па не ни јас. Сеа тоа шо остана од Пеп си крцка уште малку. Че видиме кога че стасаат големите измени(така најавија) па после че ти пишам дали не опашува. А ако не си разбрал Реал 2 и пол години немаше пораз од таа екипа(Пред оваа сезона). За разлика од машинеријата Сити......
Абе како да не мешам? :icon_lol: Победата лани си ја сметате за една од најдобрите во историјата. Убаво ти кажа Нино таа победа треба да ви биди срам да ја спомнувате, а не пак да се фалите со незе. Незнам шо ќе биди после најавените измени, само знам дека и Барса и Реал се меѓу најголемите трошачи, така да немате лице да зборувате дека Манчестер со пари само можел да се крени.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Прво колку годинки имаш?ова ме занима за да знам дал си ја памтиш последната освоена титула,зошто за другите сигурно татко ти ти раскажува,мада тиа не се ни важат,Куп на самеските градови:pos:,К*р се тресе у ладна вода,ко сте играле против треторазредни екипи.Тоа лани срамота е да го спомнеш ко победа,али ајде и што напраевте пак ви летнаа милионите у вода,пак ве натртијаа браќата ваши(y).Од толку тртење не ви дојде памет дека не ве бива?А за Мојс уживај си ти,нашата политика не е земи тренер една утакмица и отказ,ко вие,сеа од коа нема да земете лш оваа година,сигурно нова жртва ќе ви биде Анчелоти,
повеќе пари за тренери сте дале него ли за засилувања овја од Челзи вода може да ви носат.
Замисли не се сеќавам, али прочитав дека е најтрофен клуб во ЛШ. Срамота е вас тоа шо ве направија во ПЛ.. шо ви се натртија сите за да го помините Ливерпул. Незнам како можи да биди срамота тоа лани едноставно незнам..... убо ви го боцна модрич во десниот агол. Милионите не се летнати во вода, прочитај поубо. Реал немал милијарда долг за враќање туку вие... Прочитај попрецизно. Ако си премногу стар земи си очила за вид.. Пошо јас сум детиште имам 7 години.... и замисли за ланскиот срамен меч пак те поздравувам со Модрич. А тие треторазредни екипи како на пример Олимпијакос, ВБА, Кардиф, Билбао ви го кача како шо стасаа.. да не речам :pos:

Биди ми поздравен дај кажи ми шо филм да гледам, шо викаш да гледам снимка кај шо освојувате титула во ПЛ... за да ми остани во сејчавање, пошо нема да освоите во наредниве 15години.(гледано ми е финалето во 2001 :P )

Време е за спијање стварно не ми одговарај. Добра ви ноќ.
ПС: И за Салзбург навивам 8|

N

Nicky Santoro

Гостин
Епа ај да почнеме да се броиме по фан клубовите колку сме дека бројката на фанови на форумот е битна за тоа кој има право и колку може да дискутира за фудбалот.

Пример јас тебе не сум те видел да пишуваш општо на подфорумот фудбал и сеа кога дискутираш со некои на одредена тема исто да пишам како тебе пр: "Кој е па овој да кажува како треба и не треба. До вчера го немаше да пиша на кајгана форумот денес нашол да објаснува за фудбалот"
Ти ако не си видел тоа е твој проблем.Незначи дека ако не го дрвам во темата за Сериа А или ЛШ и не следам фудбал.Сум си пишувал на фан клубот јас.
И не ти пишав никаде да не објаснуваш,само реков дека го дрвите и се петелите а до вчера за живи ве немаше.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
@Mondonico ти си по судиските правила , ама нели е она пасвен офсајд при поништениот гол на Нејмар ?
И еве хипотетички да кажеме, Меси при голот е позади "линијата", Лескот ја допира топката, оваа доѓа до Меси.Ќе дигнеше офсајд ?
Скоро го мењаа ова правило чинам, ама не сум сигурен дали ќе беше офсајд .
Меси ќе беше офсајд, затоа што допирот од Лескот не менува ништо.

Додека голот на Барса беше регуларен. Нема врска тоа што другите играчи беа зад одбраната на Сити кога оној кој ја прими на левата страна не беше во офсајд. Само тој се важи во оваа акција затоа што директно кон него е упатена топката. Другите играчи се важни дури откога тој ја прима топката, а тие 2ца или 3ца не помнам колку беа после додавањето на играчот од левата страна беа зад топката што значи не во офсајд.

Ако одиме по таа логика пасивен офсајд тогаш и оној на Сити ќе треба да се поништи затоа што Џеко беше во офсајд, а Компани (оној кој го даде голот) не беше. Едноставна работа.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Времето на Фелаини во Јуанјтед допрва доаѓа. Тоа најдобро се виде по последниве 2-3 утакмици на Јунајтед, откако Фелаини расчисти со операцијата за повредата. Само кој ќе се докажува сега со тебе....
Фелаини е тотално непотребен во било која екипа, освен ако има можност да влегува на корнери да избива топки или во напад кога губиме. Неверојатно е бавен, секој напад го кочи, ако се спрема голем Јунајтед со Фелаини во прв тим пиши пропало. Против Стоук нека игра, нека се бори со нив, ВБА, Фулам, ама против Баерн, Барса, Реал, Сити што да очекувам да си подава со Де Геа или да лапне црвен?

Големо чудо избил 4 топки со 2 метра висина. Ако беше затоа, Јан Колер ќе го вратевме од пензија. Значи одвреме навреме да влегува, 15-20 утакмици во сезона, како овој со ВБА што помина и ништо повеќе.
Само спореди која голема екипа има таков неподвижен играч, без осет за пас на најосетливата позиција.
Па читав во фан клуб, Фелаини бил нашиот Јаја Туре. Не сакав да рушам атмосфера, ама смешно е. Па фудбласки став имал сличен на Балак, негде прочитав. Комедии. Да речиш дека е влијателен, се буни по судии или што знам. Не бре. Повеќе на кловн личи со тоа периката. Ако видиме нешто посебно во наредните 5-6 години сите да ме цитирате.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.117
Арно, дај репнете и клуч на темава до вторник оти се испомеша веќе и ништо нема смисла.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
@MiaSanMia стварно појма немам за која реклама збориш. Од реклама за Шампон го знам само КР7.

А од Барса-Сити и ПСЖ-Леверкузен сте стигнале до расправање за Тијаго,Баерн и Јунајтед :cuc:
Не беше шампон,најверојатно паста за заби.Ама јбг,не можам да ја најдам.Нешто слично како наводниот трансфер на Тиаго во МУ.

Ти ако не си видел тоа е твој проблем.Незначи дека ако не го дрвам во темата за Сериа А или ЛШ и не следам фудбал.Сум си пишувал на фан клубот јас.
И не ти пишав никаде да не објаснуваш,само реков дека го дрвите и се петелите а до вчера за живи ве немаше.
Некој кога почнал да ги учи буквите,тебе веќе пубертет те фатило.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Фелаини е тотално непотребен во било која екипа, освен ако има можност да влегува на корнери да избива топки или во напад кога губиме. Неверојатно е бавен, секој напад го кочи, ако се спрема голем Јунајтед со Фелаини во прв тим пиши пропало. Против Стоук нека игра, нека се бори со нив, ВБА, Фулам, ама против Баерн, Барса, Реал, Сити што да очекувам да си подава со Де Геа или да лапне црвен?

Големо чудо избил 4 топки со 2 метра висина. Ако беше затоа, Јан Колер ќе го вратевме од пензија. Значи одвреме навреме да влегува, 15-20 утакмици во сезона, како овој со ВБА што помина и ништо повеќе.
Само спореди која голема екипа има таков неподвижен играч, без осет за пас на најосетливата позиција.
Па читав во фан клуб, Фелаини бил нашиот Јаја Туре. Не сакав да рушам атмосфера, ама смешно е.
Арно друже, ама ти изгледа не ги гледаш сите аспокти на играта на еден играч. Фелаини има многу голем придонес во дефанзива, во процесот на започнување на нападот на противникот. Има долги нозе, снажен е во дуел знае да гради и да задржи топка. Што очекуваше ти од него јас незнам, ама дефинитивно си очекувал нешто невозможно од типот тој да биде новиот Сколс. Наредна утакмица обрни внимание на неговата игра во сегментите кои ти ги наброив и ќе забележиш многу убаво каков играч е Фелаини.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Замисли не се сеќавам, али прочитав дека е најтрофен клуб во ЛШ. Срамота е вас тоа шо ве направија во ПЛ.. шо ви се натртија сите за да го помините Ливерпул. Незнам како можи да биди срамота тоа лани едноставно незнам..... убо ви го боцна модрич во десниот агол. Милионите не се летнати во вода, прочитај поубо. Реал немал милијарда долг за враќање туку вие... Прочитај попрецизно. Ако си премногу стар земи си очила за вид.. Пошо јас сум детиште имам 7 години.... и замисли за ланскиот срамен меч пак те поздравувам со Модрич. А тие треторазредни екипи како на пример Олимпијакос, ВБА, Кардиф, Билбао ви го кача како шо стасаа.. да не речам :pos:

Биди ми поздравен дај кажи ми шо филм да гледам, шо викаш да гледам снимка кај шо освојувате титула во ПЛ... за да ми остани во сејчавање, пошо нема да освоите во наредниве 15години.
Абе детуле те боли гзето а,гледам дека немаш ниво за комуникација ти,толку.А богами немаш ништо повеќе изгледано од Примера,сврти се наоколу бе не се врти светот околку вас,ако не знаеш прашај не е срамота,има дечки овде на форумов ќе ти објаснат.Него дај раскажи ми како смо ги стигнале Ливерпул у титули,што викаш 10 и повеќе титули ни поклониле.:pos:.или и другите 10 онака ни ги дале на лепе очи? Или да бе чекај судиете заедно со Фергусон правеле Ливерпул да бидат зад нас,иди легни си молим те ајде време ти е,доста ти беа часови за денеска.

Еј ми текна можеш да гледаш снимка кај што ве трти Баерн,а ако сакаш хорор,гледај ко сте играле со Барселона.

Последно уредено:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.414
Поени од реакции
26.413
Епа исто и ние. Не значи дека ако до " вчера " не немаше дека не следиме фудбал. И ако добро читаш темата беше Ман.Јун , а во пример се спомнаа трансфери на Баерн. Но, тебе те боцна тоа зошто фан на Баерн да дискутира за Јунајтед. Сега дека ти не дискутираш " стариот кајгана член од 2006 " зошто тоа да го прават фанови на Баерн зачленени од 2010. Кој се тие нели.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Арно друже, ама ти изгледа не ги гледаш сите аспокти на играта на еден играч. Фелаини има многу голем придонес во дефанзива, во процесот на започнување на нападот на противникот. Има долги нозе, снажен е во дуел знае да гради и да задржи топка. Што очекуваше ти од него јас незнам, ама дефинитивно си очекувал нешто невозможно од типот тој да биде новиот Сколс. Наредна утакмица обрни внимание на неговата игра во сегментите кои ти ги наброив и ќе забележиш многу убаво каков играч е Фелаини.
Фелаини може да тепа/одзема топки, ако има двајца од типот на Сколс пред него или Крос и Тиаго ако им ги земеме на Баерн летово.

Јас многу добро го пратам Фелаини. Значи он ќе ја загради топката, ама брат додека ја додаде и Торес ќе се врати до шеснаесетник за да спаси контра.

Значи пак ти викам, кој голем клуб има таков играч од типот на Фелаини како СМ/ДМ.

Последно уредено:

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Меси ќе беше офсајд, затоа што допирот од Лескот не менува ништо.

Додека голот на Барса беше регуларен. Нема врска тоа што другите играчи беа зад одбраната на Сити кога оној кој ја прими на левата страна не беше во офсајд. Само тој се важи во оваа акција затоа што директно кон него е упатена топката. Другите играчи се важни дури откога тој ја прима топката, а тие 2ца или 3ца не помнам колку беа после додавањето на играчот од левата страна беа зад топката што значи не во офсајд.

Ако одиме по таа логика пасивен офсајд тогаш и оној на Сити ќе треба да се поништи затоа што Џеко беше во офсајд, а Компани (оној кој го даде голот) не беше. Едноставна работа.
Кај голот на Сити си се смешал нешто.Џеко беше у гужвата на почетокот на 16терецот, а Комани у игра го остави Серџи мислам , остана еден чекор пред него у петерецот, во таа акција само Лескот е во офсајд.

Кај голот на Нејмар. Он е во офсајд при додавањето , иако не беше упатено кон него , во истата акција е движењето.Чист гол ќе беше ако играчот шо ја прими пуцаше директно на гол ( нез кој беше , неможам да барам сега снимка), а Нејмар е во офсајд бидејки акцијата продожува,и се здобил со понапредна позиција за гол во текот на истата.
Зар не е така правилото ?

R

red.devil

Гостин
Кај голот на Сити си се смешал нешто.Џеко беше у гужвата на почетокот на 16терецот, а Комани у игра го остави Серџи мислам , остана еден чекор пред него у петерецот, во таа акција само Лескот е во офсајд.

Кај голот на Нејмар. Он е во офсајд при додавањето , иако не беше упатено кон него , во истата акција е движењето.Чист гол ќе беше ако играчот шо ја прими пуцаше директно на гол ( нез кој беше , неможам да барам сега снимка), а Нејмар е во офсајд бидејки акцијата продожува,и се здобил со понапредна позиција за гол во текот на истата.
Зар не е така правилото ?
Јас го знам како што го кажуваш. Дури и на полувреме пишав и дадов два поста со образложение за правилото. Вика се суди офсајд доколку играчот се здобие со некаква предност од позицијата во која се наоѓа. Што очигледно Нејмар беше во таква позиција.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Kako koga igras kosarka na eden kos.Ako promasi ednata ekipa,protivnickiot igrac ako ja fati topkata ne smee da sutne,tuku da se vrati do trojka pa da pocne akcija od ponovo.

Spored napisanovo tuka Neymar ne se vratil,mada snimkata ic ne ni ja vidov.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom