Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Можам да сфатам зошто телевизииве даваат турски серии а не даваат сопранови на пример. Поефитини им се а повеќе луѓе ќе ги гледаат турскиве. Ама не знам зошто не искористат што идат Оскари па со јак рекламирање да даваат 6 филма што добиле награда за најдобар филм. Еве на пример Сител ги даваат Оскарите во недела од 23:30. Па мавнете една кампања "Оскарска недела" и од понеделник до недела во терминот од 23:30 (ајде не смее да се пипне прајм тајмот на турските серии) давајте филмови што освоиле награда за најдобар филм. Сигурно не се ептен скапи. Никој не ви бара Арго да го давате. Во понеделник некој од 1955, вторник 1968, среда 1973, четврток 1985, петок 1993, сабота 2001. Преку ова ќе кажеш дека гледачите можат да видат како се сменвуале годините пред големото финале-Оскарите во Недела. Сигурно ќе има луѓе што ќе го гледаат.. башка еднаш ќе го купат филмот можат истите и другата година да ги даваат а и следново лето и зима поради тоа што тоа е "на барање на гледачите". Мислам глупо е јас да имам подобри идеи од луѓе што заработуваат за ова.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Kill Your Darlings - добар, но не подобар од On the Road. И двата филма се надоврзуваат со еден лик Џек Керуак, иако во овој поновиот го гледаме во споредна улога, сепак можам да правам споредби поради сличната содржина, формирање на современо движење, поети, секс, хомосексуалност и слично. Глумата беше одлична, посебно младиот Кар изглуми фантастично. Од мене има 7.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Pa davaa Sopranovi.. mislis imase ista gledanost kako turskite? Imavme friends, lost, twin peaks, csi.. od sve, a sve sobereno nemase gledanost ko Seherezad.
Да де, затоа и реков дека сфаќам зошто даваат турски серии наместо серии што се светски признаени.

Kill Your Darlings - добар, но не подобар од On the Road. И двата филма се надоврзуваат со еден лик Џек Керуак, иако во овој поновиот го гледаме во споредна улога, сепак можам да правам споредби поради сличната содржина, формирање на современо движење, поети, секс, хомосексуалност и слично. Глумата беше одлична, посебно младиот Кар изглуми фантастично. Од мене има 7.
Што знам, мене овој повеќе ми се допадна од On The Road. Цело време филмов си го споредував со On The Road, и се чудев зошто филмовите се напревени во сличен стил, дури од после дознав дека еден од ликовите е уствари писател на On The Road :ROFLMAO:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.435
Поени од реакции
25.356
Мислам глупо е јас да имам подобри идеи од луѓе што заработуваат за ова.
Не секогаш подобрите идеи носат поголем профит. Финтата е што нема ни приближно да заработат тие луѓе ако откупуваат права за оскаровски филмови. Кај нас се знае од што се заработува и како. Турски серии (порано шпански) преку цела година, за време на празници српски филмови од 60тите и тоа е тоа.
Мене лично проблемот со слаба понуда на телевизија не ме засега воопшто. Не сме ние публиката која седи пред телевизор. Единствено го уклучувам за фудбал и тоа е тоа. Сите другари со кои сум правел муабет на оваа тема го кажуваат истото.
Еве за споредба, го даваа Шошанк (не ми текнува на која тв, мислам Телма) пред некое време. Пола дијалог не беше преведен и снимката беше катастрофа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не секогаш подобрите идеи носат поголем профит. Финтата е што нема ни приближно да заработат тие луѓе ако откупуваат права за оскаровски филмови. Кај нас се знае од што се заработува и како. Турски серии (порано шпански) преку цела година, за време на празници српски филмови од 60тите и тоа е тоа.
Мене лично проблемот со слаба понуда на телевизија не ме засега воопшто. Не сме ние публиката која седи пред телевизор. Единствено го уклучувам за фудбал и тоа е тоа. Сите другари со кои сум правел муабет на оваа тема го кажуваат истото.
Еве за споредба, го даваа Шошанк (не ми текнува на која тв, мислам Телма) пред некое време. Пола дијалог не беше преведен и снимката беше катастрофа.
Во право си за се ова што го кажа, ама мислам дека кога би давале поквалитетна програма повеќе од твоите и моите другари би гледале ТВ. Порано А1 кога даваа добра програма беа најгледана телевизија во Македонија.

А инаку, да жално но вистинито е се од ова што го кажа :) (Само како што тргнало ни спорт нема да има по нашите канали)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.271
Поени од реакции
37.981
Значи горе-долу се согласуваме со мислењето. Само што јас не сум го гледал On The Road за да можам да споредам.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Во право си за се ова што го кажа, ама мислам дека кога би давале поквалитетна програма повеќе од твоите и моите другари би гледале ТВ. Порано А1 кога даваа добра програма беа најгледана телевизија во Македонија.

А инаку, да жално но вистинито е се од ова што го кажа :) (Само како што тргнало ни спорт нема да има по нашите канали)
Зошто да гледаат ТВ? o_O По тракерите има најубава понуда по твој избор и вкус. Ниедна МК телевизија нема да го победи ова, па и да даваат оскаровци. Тие оскаровци ти ги имаш на тракер во оригинална резолуција во ФулХД. Имаш и УСБ, ХДМИ кабел или што и да е за да поврзеш компјутер со твојот ТВ ако ти е за да гледаш на поголем екран. Имаш и преводи за сите филмови. Бонус покрај резолуцијата и квалитетот, немаш реклами и имаш пауза/враќање назад опции!

Порано беше најгледана А1 оти уште не беше ерата на Интернетот и пиратеријата. Требаше да се изнамачиш за да изнајмиш или симнеш филм. Сега и мајки/татковци знаат да симнат филм, а тоа е 1 саат максимум, ако имаш катастрофа интернет.
Нека си останат турските серии за пензионерите, да има што да гледаат додека не се возат со ЈСП. Ич не треба да ни е гајле на нас младите, кога си имаме на располагање што сакаме - кога сакаме. Не треба да се лимитира човек на ТВ, лоши снимки, реклами и лејм преводи кога има подобро.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Зошто да гледаат ТВ? o_O По тракерите има најубава понуда по твој избор и вкус. Ниедна МК телевизија нема да го победи ова, па и да даваат оскаровци. Тие оскаровци ти ги имаш на тракер во оригинална резолуција во ФулХД. Имаш и УСБ, ХДМИ кабел или што и да е за да поврзеш компјутер со твојот ТВ ако ти е за да гледаш на поголем екран. Имаш и преводи за сите филмови. Бонус покрај резолуцијата и квалитетот, немаш реклами и имаш пауза/враќање назад опции!
Добро псајсајд сфативме дека знаеш да хакираш акаунти, ама не мора и да постираш во нивно име си имаш свој акаунт.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Најмногу уживам во некој добар филм кога го дават на ТВ, а во последните неколку години квалитетни филмови на ТВ дават се помалку. Откако прекинаа со емитување на НоваТВ, ХРТ2, ОБН (моменталната ОБН не е ни малку слична со таа пред неколку години), а и А1, единствена корист од телевизорот е тоа што на телма даваа Сериа А и на ФоксЛајф сериите беа добри, сега и таа програма ја расипаа, дават претежно некои глупи емисии, а на телма веќе не пренесуват Сериа А.
За среќа, локалните програми, ВИС и Интел, кои еден период дури и ги избришав бидејќи беа катастрофа, сега се програми кои најмногу ги гледам, заедно со National Geographic и NatGeoWild, бидејќи, барем на Интел буквално секоја вечер даваат филм, а после тој филм го репризираат филмот од претходната вечер.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Најмногу уживам во некој добар филм кога го дават на ТВ, а во последните неколку години квалитетни филмови на ТВ дават се помалку. Откако прекинаа со емитување на НоваТВ, ХРТ2, ОБН (моменталната ОБН не е ни малку слична со таа пред неколку години), а и А1, единствена корист од телевизорот е тоа што на телма даваа Сериа А и на ФоксЛајф сериите беа добри, сега и таа програма ја расипаа, дават претежно некои глупи емисии, а на телма веќе не пренесуват Сериа А.
За среќа, локалните програми, ВИС и Интел, кои еден период дури и ги избришав бидејќи беа катастрофа, сега се програми кои најмногу ги гледам, заедно со National Geographic и NatGeoWild, бидејќи, барем на Интел буквално секоја вечер даваат филм, а после тој филм го репризираат филмот од претходната вечер.
Зошто уживаш srsly? Нели можеш да си симнеш и да гледаш на ТВ шо сакаш?

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Зошто уживаш srsly? Нели можеш да си симнеш и да гледаш на ТВ шо сакаш?
Не можам, немам од тие модерните телевизори :D А и не ми е исто чувството кога гледам филм на ТВ и на компјутер... голем број филмови ми се гледани по повеќе пати, ама ептен ретко се случува некој филм да го изгледам по втор пат на компјутерот, а на телевизрот се случувало ЛоТР да го гледам по 5-6ти пат или D&D, како филмови кои најчесто ги пуштат. А и кога гледам филм на компјутерот ми недостига тоа што кога гледам филм на ТВ едвај чекам да пуштат реклами за да одам до ВЦ :D

Kajgana Shop

На врв Bottom