- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.245
Kill Your Darlings 2013 720p BluRay DTS x264-PublicHD
Еве што ќе се гледа вечер
Еве што ќе се гледа вечер

Конечно, а? Очекувам коментар после.Kill Your Darlings 2013 720p BluRay DTS x264-PublicHD
Еве што ќе се гледа вечер![]()
Да де, затоа и реков дека сфаќам зошто даваат турски серии наместо серии што се светски признаени.Pa davaa Sopranovi.. mislis imase ista gledanost kako turskite? Imavme friends, lost, twin peaks, csi.. od sve, a sve sobereno nemase gledanost ko Seherezad.
Што знам, мене овој повеќе ми се допадна од On The Road. Цело време филмов си го споредував со On The Road, и се чудев зошто филмовите се напревени во сличен стил, дури од после дознав дека еден од ликовите е уствари писател на On The RoadKill Your Darlings - добар, но не подобар од On the Road. И двата филма се надоврзуваат со еден лик Џек Керуак, иако во овој поновиот го гледаме во споредна улога, сепак можам да правам споредби поради сличната содржина, формирање на современо движење, поети, секс, хомосексуалност и слично. Глумата беше одлична, посебно младиот Кар изглуми фантастично. Од мене има 7.
Не секогаш подобрите идеи носат поголем профит. Финтата е што нема ни приближно да заработат тие луѓе ако откупуваат права за оскаровски филмови. Кај нас се знае од што се заработува и како. Турски серии (порано шпански) преку цела година, за време на празници српски филмови од 60тите и тоа е тоа.Мислам глупо е јас да имам подобри идеи од луѓе што заработуваат за ова.
Во право си за се ова што го кажа, ама мислам дека кога би давале поквалитетна програма повеќе од твоите и моите другари би гледале ТВ. Порано А1 кога даваа добра програма беа најгледана телевизија во Македонија.Не секогаш подобрите идеи носат поголем профит. Финтата е што нема ни приближно да заработат тие луѓе ако откупуваат права за оскаровски филмови. Кај нас се знае од што се заработува и како. Турски серии (порано шпански) преку цела година, за време на празници српски филмови од 60тите и тоа е тоа.
Мене лично проблемот со слаба понуда на телевизија не ме засега воопшто. Не сме ние публиката која седи пред телевизор. Единствено го уклучувам за фудбал и тоа е тоа. Сите другари со кои сум правел муабет на оваа тема го кажуваат истото.
Еве за споредба, го даваа Шошанк (не ми текнува на која тв, мислам Телма) пред некое време. Пола дијалог не беше преведен и снимката беше катастрофа.
Значи горе-долу се согласуваме со мислењето. Само што јас не сум го гледал On The Road за да можам да споредам.Kill Your Darlings - добар, но не подобар од On the Road. И двата филма се надоврзуваат со еден лик Џек Керуак, иако во овој поновиот го гледаме во споредна улога, сепак можам да правам споредби поради сличната содржина, формирање на современо движење, поети, секс, хомосексуалност и слично. Глумата беше одлична, посебно младиот Кар изглуми фантастично. Од мене има 7.
Зошто да гледаат ТВ?Во право си за се ова што го кажа, ама мислам дека кога би давале поквалитетна програма повеќе од твоите и моите другари би гледале ТВ. Порано А1 кога даваа добра програма беа најгледана телевизија во Македонија.
А инаку, да жално но вистинито е се од ова што го кажа(Само како што тргнало ни спорт нема да има по нашите канали)
Добро псајсајд сфативме дека знаеш да хакираш акаунти, ама не мора и да постираш во нивно име си имаш свој акаунт.Зошто да гледаат ТВ?По тракерите има најубава понуда по твој избор и вкус. Ниедна МК телевизија нема да го победи ова, па и да даваат оскаровци. Тие оскаровци ти ги имаш на тракер во оригинална резолуција во ФулХД. Имаш и УСБ, ХДМИ кабел или што и да е за да поврзеш компјутер со твојот ТВ ако ти е за да гледаш на поголем екран. Имаш и преводи за сите филмови. Бонус покрај резолуцијата и квалитетот, немаш реклами и имаш пауза/враќање назад опции!
Зошто уживаш srsly? Нели можеш да си симнеш и да гледаш на ТВ шо сакаш?Најмногу уживам во некој добар филм кога го дават на ТВ, а во последните неколку години квалитетни филмови на ТВ дават се помалку. Откако прекинаа со емитување на НоваТВ, ХРТ2, ОБН (моменталната ОБН не е ни малку слична со таа пред неколку години), а и А1, единствена корист од телевизорот е тоа што на телма даваа Сериа А и на ФоксЛајф сериите беа добри, сега и таа програма ја расипаа, дават претежно некои глупи емисии, а на телма веќе не пренесуват Сериа А.
За среќа, локалните програми, ВИС и Интел, кои еден период дури и ги избришав бидејќи беа катастрофа, сега се програми кои најмногу ги гледам, заедно со National Geographic и NatGeoWild, бидејќи, барем на Интел буквално секоја вечер даваат филм, а после тој филм го репризираат филмот од претходната вечер.
Не можам, немам од тие модерните телевизориЗошто уживаш srsly? Нели можеш да си симнеш и да гледаш на ТВ шо сакаш?