Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Мислам дека досега никој не го спомнал во дискусија новиот филм на Ричард Линклатер (Dazed and Confused; Before Sunrise Trilogy) BOYHOOD. Филмот деновиве имаше фестивалска премиера на Берлин Филм Фестивал, и е еден од посериозните кандидати за Златна мечка. Што е толку интересно во проектот?

Она што е познато е дека филмот е сниман 12 години, во мај 2002 година, режисерот и авторот на филмот Линклатер изјави дека започнува со снимањето на нов филм кој има во план да земе во предвид приказна која се одвива во период од 12 години. Режисерот изјавил “Многу долго чекав да раскажам приказна за односот родител-дете за момче од прво одделение па го следи се до заминувањето на колеџ. Но дилемата е што децата растат премногу брзо, па затоа го ангаржирав тогаш 7-годишниот Ellar Coltrane да го игра момчето како централен лик во приказната". Ричард снимал краток филм секоја година во последните 11 години, која што го следи развојот на детето од 6-18 годишна возраст.

Ethan Hawke се појавува во улогата на таткото, додека Patricia Arquette во улогата на мајката. Со сигурност може да очекуваме доста квалитетна 163 минутна драма кој веројатно ќе биде еден од најдобрите филмови за годинава.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
робокап добар - гладијатор шит(n)
Не мрчи и не споредувај сај-фај со акциона драма - сценариото во гладијатор ми е видено во 50 филма досега, додека како Робокап досега не сум видел некој филм. (стариот Робокап го немам гледано). Гладијатор има добра глума и екипа, Робокап - немаше некоја посебна глума. Сценски ефекти немаше во Гладијатор додека Робокап целиот беше со нив. Нормално дека Гладијатор беше подобар филм како целина, не го оспорувам тој факт, ама приказната ми беше дежа ву и затоа си доби 8мица од мене, а Робокап доби солидна 5ка. Не ми е јасно како би го споредил на пример еден Into the wild со Star Wars или Monty Python. :unsure:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.268
Blue.Is.the.Warmest.Color.2013.1080p.BluRay.x264-PSYCHD

попознат како "тој-лезбејскиот-со-тие-со-фарбаните-коси-што-го-даваа-на-еден-фестивал-тука"
...и во кој според Ио имаше сцени на пенетрација. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom