Традиционалната битка: св. Трифун vs. св. Валентајн?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Што ќе славите оваа година?

• Вкупно гласачи
    175
Па лепша половина не ми е по Ваљентин (AWW YIS :D ), а ја па прв пат да не сум сам за денов... like i give a shit...
а па не ми е ни по пиење па прописно ќе се Трифуносам валда... :D

Прва работа: Не е наш празникот Св. Валентајн
Втора работа: Нормално дека Трифун ќе си го прославам
Трета работа: Безвезе се трескаат од земја за Валентајн, кога тоа е еден обичен ден, ист како и другите 364 во годината.
Четврта работа: Пенисот ми го потекоа на ФБ со статусите за Валентајн.
Ае.

Прва работа: Не е наш празникот Св. Валентајн
Втора работа: Нормално дека Трифун ќе си го прославам
Трета работа: Безвезе се трескаат од земја за Валентајн, кога тоа е еден обичен ден, ист како и другите 364 во годината.
Четврта работа: Пенисот ми го потекоа на ФБ со статусите за Валентајн.
Ае.

Сосема точно напишано нема што повеќе да додаде.

И двете се слават на ретардиран начин кај нас. За едниов празник се фрлаат парички по мечиња, куклиња, цвејчиња, за другиов се прават магариња затоа што така ги лажеле од мали дека мора чоек да се очука на сам ден.

Св. Трифун ниту бил пијандура, ниту се правел зелка. На овој ден лозарите ги закројуваат лозјата, а Трифун се смета за заштитник на лозарите. Па така лозарите бараат ,,помош" демек да имаат породна година. Во ниедно житие не стои-Народе напрајте се ѕемна, народе Трифун си локаше, пијте до бесвест. Сличен курац и со другите паганштини кои се практикуваат тука.

Инаку, јас утре славам 3 години со женската, за другите не знам. :)

lF9QuNn.jpg

Нешто вака само груди ќе биде, не нозе.

Сличен курац и со другите паганштини кои се практикуваат тука.

Ке те тужам за мегурелигиска нетрпеливост :sneaky: Зашто ми ја врегаш верата !?!?!? Ја не ти ја врегам твојата така да немој ни ти мојата.
Како прво ни кај паганите го нема овој ритуал на пијанчење до јаја ;)
А ја лично утре ке идам со екипата у некој паб и ке си се запиеме бира (неможам ич вино) и после ке отидеме да пееме серенади низ улиците на градот наш :love:

И двете се слават на ретардиран начин кај нас. За едниов празник се фрлаат парички по мечиња, куклиња, цвејчиња, за другиов се прават магариња затоа што така ги лажеле од мали дека мора чоек да се очука на сам ден.

Св. Трифун ниту бил пијандура, ниту се правел зелка. На овој ден лозарите ги закројуваат лозјата, а Трифун се смета за заштитник на лозарите. Па така лозарите бараат ,,помош" демек да имаат породна година. Во ниедно житие не стои-Народе напрајте се ѕемна, народе Трифун си локаше, пијте до бесвест. Сличен курац и со другите паганштини кои се практикуваат тука.

Инаку, јас утре славам 3 години со женската, за другите не знам. :)

Sve si napisal ubo i na kraj ....abe odi begaj si ja fatil vo ocajnost na denov :icon_lol:

Inace preku kurov mi dojde denov, ovie so imaat zenski radi drugarite i radi zenskata si kjutat(po so go napravija denov bros or hoes,ednite picka si so ne idas so nas da se opijanis ojs so devojkata a pak taa picka si so ojs so drugarite da se opijanis a ne mi posvetvis mene vreme)a drugive pak morat po socijalnive mrezi da naglaset deka ke se opijanet vecerva. I sto e najtragicno sekoja godina istoto sv Valentin ili sv Trifun i statusite okolu toa.

Искрено ни двата празника ми немаат некаква значење ... Личност сум која не пие алкохол ... но за Валентајн,би направил исчекор поради мојата драга сепак, онака ајде за атер ... Џабе ти е еден ден споделување,кога ако не покажеш љубов низ цела година ... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom