Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кај се клава бре течност за волант АТФ за фиат стило пичку матер нека фати и кола и се

Бошот е друже. Чарето е нов бош. Затоа Волксваген е лекот. Кај Клио бошот не трпи лоша нафта. И ако го возиш така моторот си заминува за нула време.
Тоа е тоа.

Демек ако биди волксваген тој не се сипи ?

Дечки колку би чинело Ауди 80 Б4 до кај 1300 евра :) ?

или голфче 3че до тие пари, гледам има низ огласите ама пошто не се разбирам толку си реков да прашам некој од вас

Дечки колку би чинело Ауди 80 Б4 до кај 1300 евра :) ?

или голфче 3че до тие пари, гледам има низ огласите ама пошто не се разбирам толку си реков да прашам некој од вас

помалку од 1300 евра

-Тето колко пари е воа чоколаато до 10?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
помалку од 1300 евра

под чинење мислев колку би било добро, патем и дали можи да се најди гледам има како што пишав и некој голфчиња 95та 3ки ама некако мн ниска цената, па побарав совет ...

под чинење мислев колку би било добро, патем и дали можи да се најди гледам има како што пишав и некој голфчиња 95та 3ки ама некако мн ниска цената, па побарав совет ...

што ќе ти е ауди пензионерска кола, земи бимерче е36ки имаш за таа цена

Аха епа извини :D

инаку зависи, можеш да најдеш срање, а може и да ти се погоди. Обично за тие пари има некои "нашминкани".

што ќе ти е ауди пензионерска кола, земи бимерче е36ки имаш за таа цена

Као демек дизел со помала потрошња ...

Аха епа извини :D

инаку зависи, можеш да најдеш срање, а може и да ти се погоди. Обично за тие пари има некои "нашминкани".

Јасно фала ти :)

во собраќајна како го пишува возилото ? товарно? - ако е така мислам дека ке треба атест да правиш..

него да си прашам јас нешто друго. - На модулот за централно излага една жица жолта +. таа е за автоматско затварање на прозори откако ке се заклучи колата, е сега - незнам кој ми рече дека за тоа автоматско затварање прозори се додавало плус дополнителен уред што малце ми е нелогично. - Се мислам дека таа после заклучување на колата дава сигнал уште Х секунди се додека прозорецот не се затвори комплетно и после се гаси сигналот - дали некој може да ми го потврди ова или ако не е така да пообјасни како се врзува таа жица?

одговор? никој не се разбира во електрика електроника модули за аларми централни и слично?

Се работит за опел вектра, му имаме ставено аларм (не е фабрички).. Иначе предходно колава си имаше само централно отклучување на вратите.. Е од ко се стави алармот многу проблеми излегоја со то центрланото, во возејне кога му теквит се одлкучвит кога му теквит се заклучвит, некогаш не мојш да ја заклучиш колата се блокират и требит ранчно да ти туркаш, прашањето ми е дали можам сам да го средам да се одлкучвит на далинсконо шо го имам и да не се заклучвит сами при палење на колата, исто така при одклучување алармот дават звучен сигнал и тоа ме нервират ако мојт некако да се исклучит?

во собраќајна како го пишува возилото ? товарно? - ако е така мислам дека ке треба атест да правиш..

него да си прашам јас нешто друго. - На модулот за централно излага една жица жолта +. таа е за автоматско затварање на прозори откако ке се заклучи колата, е сега - незнам кој ми рече дека за тоа автоматско затварање прозори се додавало плус дополнителен уред што малце ми е нелогично. - Се мислам дека таа после заклучување на колата дава сигнал уште Х секунди се додека прозорецот не се затвори комплетно и после се гаси сигналот - дали некој може да ми го потврди ова или ако не е така да пообјасни како се врзува таа жица?

корекција на истото прашање со плус подпрашање - пошто пршаував и на друг форум ке го пастирам од почеток постот.

Дечки вака - имам ставено во кола дополнителен модул за централно пошто фабричкото не работи + го немам оригиналниот клуч. Се работи за кинеско централно купено од ауто лидер.

Порано кога го имав 101 сам го намонтирав цело комплет со се инсталација ама тука на ова заглавив затоа што имаше некоја постоечка инсталација + различни бои на жици и во недостиг на време решив за 500 денари да ми го намонтираат.

Е сеа прашањето ми е следново - на сите тие модули има неколку жици со дополнителни плус опции - опција за отварање на гепек на хауба сирена како и дополнителна жица за автоматско затварање на прозорците. Тука заглавив..

Водејки се според шемата
20140213_234649.jpg

розевата жица е онаа која треба да функционира за автоматското затварање на прозорци. Не ми е јасно зашто таа жица воопшто дава минус (-) и како да ја поврзам истата.

На моторчињата за затварање на прозори мислам дека идат 3 жици од кои едната е минус а другите две се плус каде што минусот цело време е активен и зависно од тоа дали сакаме да го отвориме прозорот или да го затвориме се ативира еден од дополнителните плусови (моторчето врти од лево према десно или од десно према лево - во зависност дали се отвара или се затвара прозорот)

и друго под прашање за истата жица - кога би ја поврзал се како што треба (кога ке дознаам точно каде треба) како да го регулирам времетраењето на пуштање на струја - откако модулот ке прими сигнал да ги заклучи вратите таа жица пушта струја 25 секунди а мене максимум ми се потребни 7 секунди за затварање на двата прозорци од најдолно до најгорно ниво истовремено. ПОМОШ???

Има ли некој искуство со поврзување на вакви работи да споделиме некое искуство и да ми помогне?

Шкода фелиција 1.3 бензинец, возејки вчера почна чудно да се понаша,кога ја стискам на гаста почнува да сецка како да губи сила тоа се дешава во сите брзини кога додаваш гас и не забрзува сецкањето е слично како да тргнуваш со 3та брзина. што може да е проблемот ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom