Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Опел κоρса 1.4 16в иде κо луда не тρоши многу оκолу 8κг гоρиво, ама уље лапа невидено 3000κм 2 л GM. Чаρе κолκу би ме κоштало ρемонт или дρуго нешто да ја намалам потρошувачκата на уље?
Шкода фелиција 1.3 бензинец, возејки вчера почна чудно да се понаша,кога ја стискам на гаста почнува да сецка како да губи сила тоа се дешава во сите брзини кога додаваш гас и не забрзува сецкањето е слично како да тргнуваш со 3та брзина. што може да е проблемот ?
провери си свеќиците ,кабловите оној што е меѓу свеќиците и разводна капак и разводниот капак дали се истрошени и патем дали имаш вграден плински уред ???
Ako se realni kilometrite verovatno se zapeceni uljnite kariki, ako se butani i e mnogu vozena togas se istroseni karikite.Minimalna moznost ima da trosi ulje i radi gumickite na ventilite. Moze znaci samo da se osvezi motorot da se smenat karikite i letecite lageri (ako se zdravi starite lageri i ne mora da se menjaat, koga ke se otvori odozdole ke se vidi) i gumickite na ventilite. So ova obicno se zavrsuva rabota, imaat zdravi hilzni i klipovi. Materijalot e eftin, kariki 40-50 evra,lageri 50 evra, dihtung 20-25e sose stranicniot kaj lanecot. E sega kolku ke ti zemat za rabotna raka, ako imas nekoj prijatel moze so 100tina evra da projdes, ako ne moze i da te osisaat. Ovie se tersene motori za popravanje zaradi lanecot, treba specijalen alat i dosta znaenje za mestenje na lanecot. Zatoa malce poskapo naplakaat majstorite za ovakvi aboti.180.000 km ide ko luda pali na pola kljuc...
Кога парите не се проблем тогаш нова!Веројатно е за тука прашањето...ме интересира,од поискусни во коли,што е подобро да се земе доколку се има пари,на старо од Германија нешто во стил на А4,Ц220,БМВ 320,Пассат,2007-2008-2009,или нова од салон кола,конкретно тојота корола,со највисоката опрема,дизел ? во секоја можна смисла,а колата не би се возела многу,како за пример,имаме тојота корола,скратена верзија,од 2004 година,и имаме не цели 60 илјади километри направено![]()
Кога парите не се проблем тогаш нова!
Сепак најдобра кола е нова кола![]()
Vidi ... poubavo e postara ako se ucis I za iskustvo da. Ama zavisi koga si polozil zs sea kaj nas zakonot e da nemozes da vozis kola nad 70kw mislam... ne sum siguren za brojkava. Znam bas brat mi sega polaga a moite Imaat mercedes koj e 81 kw I ne smee da fo vozi. Kolite se posocuvani fakt ama takvite koli gi zimaat tie sto patuvaat povekke I se so natepani km.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Факт е дека Ауди, Мерцедес, БМВ се полуксузни и поубави коли, но зависи колку си подготвен да платиш за одржување ако нешто се расипе.Одржувањето на редовни сервисни интервали горе-доле со Королата се исти, но ако увезеш половен автомобил ,тој ќе има поминато над 160000 илјади сигурно и ќе треба одржување.Сега не знам колку буџет имаш, ама Королота има доста висока цена, па можеш да разгледаш и Мазда 3 2-2 150 кс,во моментов според мене подобар избор од Корола, имам Корола, ама според мене моторот од 90 кс не е доволен, а друга опција Тојота не нуди во моментов, освен да нарачаш да ти достават 2.0 д4д но таа верзија на Корола е премногу скапа.Види и разгледај други опции, Ауди А4 2.0 ТДИ 140 кс е одлична кола и поевтина за одржување одколку ЦДИ на Мерцедес и БМВ.Види,имаме и кола која што ќе смеам да ја возам додека наполнам 2 години искуство.Цитроен Ц3ка имаме,така да оваа кола што би ја земале би ме чекала откако ќе наполнам 2 години искуство,а и башка ќе ја зимам чат-пат и вака,не ми е толку страв
туку тоа ми е муабетот,за што мислите,што е подобро помеѓу тие две опции..:![]()