Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Не зафркавај и ти сега, 3 месеци е сосема доволно време за да се спреми и да истрча 21км. Пет километри не е никаков предизвик за здрав млад човек :)

ako tvoeto nivo na kondicija e 10 minuti so umiranje...i nikogas u tvojot zivot ne si bil staven na tolkav fizicki i psihicki napor.....ne e dovolno 3 meseci...na tolkav pritisok moze samo da otkaze neso

А

Атомската мравка

Гостин
ako tvoeto nivo na kondicija e 10 minuti so umiranje...i nikogas u tvojot zivot ne si bil staven na tolkav fizicki i psihicki napor.....ne e dovolno 3 meseci...na tolkav pritisok moze samo da otkaze neso

Лани со 15тина дена (максимум) припреми успеав да го истрчам полумаратонот, искрено си кажувам првиот пат кога почнав да трчам 3 круга со малце побрзо темпо и морав да застанам а на 2 дена пред полумаратонот стигнав до 10км со мала пауза колку за вода :) а не сум бил којзнае колку физички активен предходно напротив бев прилично залежан и со 6-7кг вишок. Ако не пуши цигари јас сум сигурен дека за 3 месеци ќе биде комплет спремен нормално ако трча барем 3-4 пати неделно..

Како што реков 5км уопште не е предизвик зошто женски и мали деца го трчаат а не пак машко од 20тина години како членов, секако и психата игра тука голема улога

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Лани со 15тина дена (максимум) припреми успеав да го истрчам полумаратонот, искрено си кажувам првиот пат кога почнав да трчам 3 круга со малце побрзо темпо и морав да застанам а на 2 дена пред полумаратонот стигнав до 10км со мала пауза колку за вода :) а не сум бил којзнае колку физички активен предходно напротив бев прилично залежан и со 6-7кг вишок. Ако не пуши цигари јас сум сигурен дека за 3 месеци ќе биде комплет спремен нормално ако трча барем 3-4 пати неделно..

Како што реков 5км уопште не е предизвик зошто женски и мали деца го трчаат а не пак машко од 20тина години како членов, секако и психата игра тука голема улога

neka se proba ali kondicija se gradi so godini :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ејјј...дојде време за пријавување. Каунт ми ин, дефинитивно.
Овој пат, се надевам дека ќе одам на време под 2 часа мада и времето под минатото 2:15 некаде, би било задоволително.
Мора да се трча, мора да се спортува. Да помине месец дена, да влезам малку во форма (зошто зимава скоро и да не мрднав, освен некој фудбал) па ве барам да удриме некоја километража.

За дечкото што сака да се пријави а не може да истрча 10 мин. Види другар како ќе ти се движи напредокот наредни 2-3 недели..еве месец, па сам ќе си оцениш. Ако се посветиш верувами се надевам дека ќе успееш да го истрчаш.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 16:14 ---
И да, дај боже времето да биде како лани. Ако биде пекол, го наебав :D

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Денеска прв пат во сезонава по куси горе, ептен топло беше 12 степени. На кеј сонце, убајна :)

Член од
18 јануари 2013
Мислења
24
Поени од реакции
13

Фала за подршката :P
И не не пушам цигари

После 7 миот тренинг денеска успеав да истрчам 12 минути.Трчам секој втор ден и секој втор ден (кога не трчам) правам јога.Исхраната ми е високо протеинска со минимален влес на јаглехидрати и за 10 дена успеав да симнам 3 кила.

А

Атомската мравка

Гостин
Фала за подршката :P
И не не пушам цигари

После 7 миот тренинг денеска успеав да истрчам 12 минути.Трчам секој втор ден и секој втор ден (кога не трчам) правам јога.Исхраната ми е високо протеинска со минимален влес на јаглехидрати и за 10 дена успеав да симнам 3 кила.
Браво продолжи само така со тек на време ќе зголемуваш и време и брзина, инаку на почеток фокусирај се само на што повеќе да истрчаш со бавно темпо не се брзај. И не се оптеретувај толку со килажата немаш многу вишок а секако чим трчаш пополека и ќе слабееш, друго сложени јаглехидрати е препорачливо да не речам обавезно да конзумираш бидејки трчаш.. јаглехидратите ти се енергија за тренингот, пробај ден да трчаш без и со јаглехидрати и ќе видиш колку повеќе енергија имаш со нив.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Можеш да се спремиш за полумаратонот, додуше кога разгледував пред некое време како програми за спремање за полумаратон, отприлика времетрањето беше 12 недели и слично.

Него за годинава секако планирам да учествувам, претходната година касно почнав со тренинзи и истрчав за 1 час и 49 минути, мада мора да се земе во предвид и времето кое беше перфектно за трчање, ако е пекол, ќе биде многу потешко годинава.
Како и да е ако идам на полумаратонот цел ми е да спуштам под 1час и 40 мин. само што некако бубачки ми влегуваат да се спремам за 42км :eek: За второво не знам, вајда тешко, али на полумаратон ако не излезе нешто непланирано, планирам да идам и годинава да ве запознаам, зашто лани ве утнав :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
На оваа тема ли читав дека некој има купувано energy gels од Скопје? Ако да, каде и шо пари идат. Фала.

Член од
21 декември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
143
Јас со 90кг летото трчав скоро по 8км сега зимото се здебелив до 95кг па ослабнав на 89кг да не зборам дека сум висок само 170цм па од 3 дена трчање трчам по 5км а се спремам за полумаратонот и држам ужасна диета, планирам до маратонот да сум 75кг и се надевам дека ке успеам да истрчам. Инаку имам 30 год. пред 7-8 год бев доста активен, теретана, трчање и возење точак сега полека како да ми се враќа тоа назат, штом јад не се предавам членот погоре само нека се спрема и сигурно ке успее.

Sent from my iPhone 5 ( black ) using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се надевам дека ако не најброен, барем ќе бидеме тим со најдобро време :)
Ние дебелите, нема да ве разочараме :D

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Ќе трча ли некој годинава полумаратон ? Спремање што како ? Ме мрзи сам да трчам :D[DOUBLEPOST=1392729409][/DOUBLEPOST]Ќе трча ли некој годинава полумаратон ? Спремање што како ? Ме мрзи сам да трчам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom