True Detective

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
А замислите следниот детективски пар да биде женски.
Шо знам, тапа ке биде да се центрира околу две женски, не ми се некако детективски материјал жените :P
Не дека сум шовинист нешо...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
Хахаха.. толку од познатите фаци момци, исто како Sean Bean у GOT, па Gerard Butler ќе го зимаа.. :rolleyes: Ништо чудно серијата да продолжи со двајцата црни детективи понатаму, што е најдосадно можно сценарио. (n)

Шо знам, тапа ке биде да се центрира околу две женски, не ми се некако детективски материјал жените :P
Не дека сум шовинист нешо...

Тhe Heat, како филм веќе видено, ултрауспешен беше, негледам зашоне. :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас како следни детективи би сакал малце понепознати актери но според мене се совршени во оваа улога.

Мајкл Шенон (кој во Boardwalk Empire има одлична улога)

Џон Бернтал (од Walking Dead го знаат повеќето)

Локација на снимање: Држава Вашингтон.

G

grande-juve

Гостин
Ликот на Метју ни Зозе Мурговски неможе да го преведе на македонски ;-)
Да, на Англиски е она вистинското, ама еве ја почнав да ја преведувам, и пак ми се потврди дека сценариото е совршено и уживанција за преведување :)

Гледаш во нивните очи, дури и на слика. Не е важно дали се мртви или живи. Можеш да ги прочиташ. И знаете што се гледа? Ја пречекале со отворени раце. Отпочеток не, но таму некаде во последните моменти. Непогрешливо олеснување, затоа што биле исплашени и сега за првпат виделе колку е лесно да едноставно се пуштиш. И во таа последна наносекунда, виделе што се. Дека се поврзано со нас е една драма, ништо друго освен лош спој на веројатност и слепа волја.
И конечно можеш да се препуштиш, веќе не мораш толку грчевито да се држиш до тоа... Да сфатиш дека сиот твој живот, сета љубов, сета омраза, сето сеќавање, сета болка, е едната иста работа. Истиот сон, сон кој сте го имале во заклучена соба. Сон дека сте личност... И како во многу соништа... на крајот се појавува чудовиште.

И да, Метју растура, добива повеќе внимание веројатно поради репликите напишани за него, ама според мене и глумата на Вуди е на исто ниво, прејак тандем...

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Ете и недела дојде...

Шубо ќе ми дојди, утре од сабајле полагам и после то дома ме чека нова епизода од TD :vozbud:

Инаку, како што може да забележите, за време на испрашувањата во 2012 Харт не носи прстен, што може значи дека неговиот брак нема да го издржи случајов..

Друго, видете ја сликава, забележувате нешто?

Презимето на Харт е напишано со капс лок а презимето на Кол си е нормално напишано... Еден член на форумов го има напишано следново:
"I read police reports almost every day. Apparently, police are trained to fully capitalize the last name of the suspect in their reports every time it occurs; I suppose it helps the reader keep straight whether the officer is referring to M. GONZALES or his wife, M. Gonzales."

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Торентче да не ви се најдува вечерва, по ПП пратете.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
:vozbud:
Последната сцена се осетив ко да играм GTA, еден кадар 15 минути упм. :cuc:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Последните десетина минути беа најдоброто нешто шо имам гледано на телевизија. :cuc:

Ваква одлично изведена сцена немам видено досега. Толку долга, со толкав број на актери и статисти, се средено во едно снимање. НВО пак се искачи на ниво погоре од другите серии.

Немам друг коментар, серијва е ремек дело, цела епизода беше супер, ама крајот беше нешто посебно.

For your pleasure:

Kajgana Shop

На врв Bottom