Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Утакмицава, мераци за гледање. Не ми беше по желба резултатот али Мурињо, браво. Си го има тоа кај него, викање, стварање притисок....гестикулациите што на моменти ми се смешни а на моменти и ме нервираат, мада како што вика еден мој добар другар „не се бираат средства за да дојдеш до победа“.

Стартот на Настасиќ беше чист црвен. Коментаторов, демек паметно изиграл, на време го сопрел ама :гомце:

И само мене ли ми е смешно колку го дудлаше за сите срби овој на спорт клуб?

Пристрасен беше, онака. А и треба да е. Да гледаш 5 Срби во еден меч, е успех, особено за онака мала држава. Рачунај ние ко ќе игра Пандев за Наполи, насловни со Спорт прајме, а камоли да дај гол или асистенција. Ехеееее.. :))))

Замисли да има толку Македонци како Срби да играат во топ 3 екипи од Премиер лигата и да коментира македонски коментатор.Јас мислам дека ќе има многу потешко дудлање и пушинела.

Дефинитивно, нема муабет и се согласувам.

Само што друго ми беше прашањето...али ај.

Пелегрини нема шанси да е во топ 5 тренери во свет, али не е ни лош како Манчини. Како за прва сезона добро ја среди екипата со тоа што единствена слабост на Сити е одбраната. На тоа да се додаде и повредата на најдефанзивниот од средината, Фернандињо, како и повредата на главниот играч во нападот, Агуеро. Лоша поставеност на првиот тим и Мурињо знаеше како да го искористи тоа со што Челзи го изигра најдобриот натпревар сезонава.

Али изјавата на Пелегрини после мечот...очај!

Пристрасен беше, онака. А и треба да е. Да гледаш 5 Срби во еден меч, е успех, особено за онака мала држава. Рачунај ние ко ќе игра Пандев за Наполи, насловни со Спорт прајме, а камоли да дај гол или асистенција. Ехеееее.. :))))

Ама смешно беше што не можеше да се одлучи...кој игра подобро...дали од едните или другите...у заблуда беше. Затоа викам дека е смешно :D

Demikelis i vo Baern Minhen ihrase DMF ne znam shto se cudite.Ali aj kolku da kukate neshto....ali edno ke recam...SSSSHHHHHHHH!!!!!!!!!TISHINAAAAAAAA!!!!!!

Брат не ме јеби, Пелегрини топ 5 у свет? :eek:

Што прави Пелегрини моментално повеќе од Манчини? И Манчини ја освои лигата? Не знам колку тоа го направи и него во топ5 у свет.

Токму на вакви мечеви се глеа кој колку е квалитетен. И без Агуеро, факт е дека Сити има поразновиден тим индивидуално гледано. Али пази што прае Пелегрини:

Место со Јоветиќ кој е далеку посличен профил на играч до Агуеро, он иде со Негредо и Џеко два класични напаѓачи, кој се гушат ако играат заедно. Иде со едно класично крило чија примарна цел и најјака страна се центаршутеви. Каде со центрирања против ваква одбрана на Челзи?

Иде со Демикелис у средина и тоа. Па не е ова Малага јеботе. Ако веќе сака со стопер таму, подобро нека го игра Компани. Ко што Демикелис порано играл дмф, така и Компани играше. У одбрана Лескот и Настасиќ. Кога сме кај вториов, не дека е лош ама е длабоко преценет играч.

За виолините, ти зборев за у среден ред, кај што да, хиерархиски Фернандињо е втора ама и тој без Туре до него е ко без компас.

Пелегрини е многу преценет тренер, ако не го глеате тоа сега ќе го увидите со тек на време.

Неколку утакмице од кој се повреди Агуеро, Џеко и Негредо функкционираја многу добро заедно, па изјави дека се разбирале ко да играат цел живот, па убоо им било, абе љубов :)
Јоветиќ само што се врати од повреда, нема цела година цел натпревар изиграно, ни Алегри не би го ставил него против Челзи цел натпревар да игра...

Друго крило нема, Насри е повреден, НАвас и Милнер, ниту еден неможе лево да игра, верувал или не и еден Сити може да му се деси да нема опција =)

Па ти кажав и претходно, тимов со Манчини се мучеше, среќен сплет на околности беше таа година кога освоија титула...
Што направил Пелегрини со овој тим за разлика од Манчини, е нивната игра, ги газат помалите екипи, моеш да видиш и разлика у ЛШ...

Пелегрини чуда праеше и со Малага, сети се само како испаднаа од Дортмунд у ЛШ..

Па и со Реал ако добро ме држи памтењето, од Барса до Барса у лига им беа се победи, сите противници ги победи измеѓу двата натпревара со Барселона, јбг двата со Барса ги изгуби и му избега титулата, ама таа Барса свите знаемо колку беше јака..

Типот знае игра да создаде, да напрае од хаос екипа, незнам можда е ствар на вкусови, мене ептен ми се свиѓа као тренер, уште од времето у Виљареал

Моментално како подобри тренери од него ги гледам само Мурињо, Венгер, Анчелоти и Пеп, добро и Клоп !!

Ама смешно беше што не можеше да се одлучи...кој игра подобро...дали од едните или другите...у заблуда беше. Затоа викам дека е смешно :D

За сите навиваше на теренот, за сите Срби. Дури и ко влезе Јоветич, шо е тој Црногорец таму, кефој беше. :)))) Али мене друго ме нервира. Падежите.

Бакариу Сањи
Бакариа Сање
Бакриу Сању
Бакари Сање или пак

Јају Туреу
Јаја Туреи
Јајуту Туреиу и у пичкус материнс да оди. :D :D :D
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:42 ---
Demikelis i vo Baern Minhen ihrase DMF ne znam shto se cudite.Ali aj kolku da kukate neshto....ali edno ke recam...SSSSHHHHHHHH!!!!!!!!!TISHINAAAAAAAA!!!!!!

Да, ама пред 10 години играше во Баерн. И Фифи пред 10 години беше машко :)))))

За сите навиваше на теренот, за сите Срби. Дури и ко влезе Јоветич, шо е тој Црногорец таму, кефој беше. :)))) Али мене друго ме нервира. Падежите.

Бакариу Сањи
Бакариа Сање
Бакриу Сању
Бакари Сање или пак

Јају Туреу
Јаја Туреи
Јајуту Туреиу и у пичкус материнс да оди. :D :D :D
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:42 ---

Да, ама пред 10 години играше во Баерн. И Фифи пред 10 години беше машко :)))))

Дефинитивно победува Дембом Бом :D

Im veruvav na fanvovite na United sto vikaa pred 4 meseci deka ke tepa Siti ubedlivo pa uplativ pola zivotno zasteduvanje na 4-0 konecen na Siti, pola zivotno zasteduvanje na 5-0 Siti i za sekoj slucaj ako imaat srekja gostive se pozajmiv so lihvari na 3-0 Siti, baska kukjata si ja uplativ na Celzi ne dava gol posto oni se branat samo i ne znaat da napagjaat, ke moze li kaj nekoj da prespijam ?

Sent via Tapatalk from Kartonska Kutija G290 near dom za bedomnici with Spase pekarot and 2 others.

strasno dobra utakmica,Mou samo dokaza po ne znam koj pat deka momentalno e numero uno.
Da bese i City kompleten,ke bese daleku poopasen,ama sredniot red na Chelsea vecerva bese strasen.Se utepaa od sansi pravenje,Zabaleta na momenti pokraj Hazard izgledase ko mlad majmun.Willian i Hazard niz cel teren oraa,Matic vecerva odlicen,dodeka odbranata neporegresliva.Toj Cahil mislev deka nema da bide nisto od nego,ke si ostane back-up vo Chelsea zasekogas,ama strasno me demantirase vecerva.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom