Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пелегрини тренериштето...

Прегледај го приврзокот 83666

... дури и си личат.

Покажа Мурињо колку е лесно да го допреш овој Сити. Само затвори го Туре и 70% тимот е помалку опасен. Секоја транзиција иде преку него, нема втора виолина која ќе го смени и без него/со него затворен се спори ко Маџари Солидарност.

И тоа најзаслужен за стопирањето на Туре беше неговиот белец пандан (кој можеби уште не е толку квалитативно добар), Немања Матиќ. Каков играч, мен оф д меч без двоумење а и без двоумење најдобри играчи со Туре на таа позиција. :cuc:

Да имаше Барса некој подобар тактичар на клупа, Сити ќе го лапнеше немиен, ма да и вака пак предност и давам на Барса во двобојот.

Батенце, прва виолина на Сити годинава е Агуеро, ако си го глеал доволно треба да знаеш, а Туре е дргуа, треќа виолина после Туре е Фернандињо, кој игра кариера живота..

Значи Сити играше без двајца од своите тројца најдобри играчи..

Ја гарантирам дека Агуеро ќе стигнеше на барем еден од оние центаршутеви остри на Коларов. Фернандињо ќе му помогнеше на Туре против тројцата играчи со кои играше денес, Луиз, Матиќ и Демикелис ...

Идејата на Пелегрини беше добра, играчот лош ( сеа еден Бери колку ќе му завшеше работа)...

Пелегрини е супер тренер, можда е и топ 5 у свет, али јебига Мурињо е број 1 моментално ...
Направи вистинска машинерија од тим кој под Манчини се мучеше 3-4 ебани години, екипа што гази све живо и диво, како што ќе ја изгази и Барселона...

Прво дерби кое го губи, да му ебем мајката се дешава...

Е таа машинерија што ја направи Пелегрини, веруј ми нема да изигра 0-0 дома со Вест Хем, никогаш, и затоа ќе ја освои Сити титулата оваа година и покрај овој пораз ..

Умрена публика, ц ц ц, овие од Сити со си топка во шеснаесетик од Челзи а публиката ќутит, ебате фудбалот.

Батенце, прва виолина на Сити годинава е Агуеро, ако си го глеал доволно треба да знаеш, а Туре е дргуа, треќа виолина после Туре е Фернандињо, кој игра кариера живота..

Ја гарантирам дека Агуеро ќе стигнеше на барем еден од оние центаршутеви остри на Коларов. Фернандињо ќе му помогнеше на Туре против тројцата играчи со кои играше денес, Луиз, Матиќ и Демикелис ...

Идејата на Пелегрини беше добра, играчот лош ( сеа еден Бери колку ќе му завшеше работа)...

Пелегрини е супер тренер, можда е и топ 5 у свет, али јебига Мурињо е број 1 моментално ...
Направи вистинска машинерија од тим кој под Манчини се мучеше 3-4 ебани години, екипа што гази све живо и диво, како што ќе ја изгази и Барселона...

Е таа машинерија што ја направи Пелегрини, веруј ми нема да изигра 0-0 дома со Вест Хем, никогаш, и затоа ќе ја освои Сити титулата оваа година и покрај овој пораз ..

Второ, да те исправам. Мурињо победи и во првата со тоа што тогаш Сити беше комплетен.

Kolku i da go mrazis Murinho,mora da te nasmee posle negovite 'gluposti' pokraj aut linijata.nesomneno eden od najdobrite treneri ikad,a mn lesno moze da stane najboli ikad.strasen takticar,opasen u pm.
Matic i Hazard apsolutno najdobri,istotaka odbranata a i Willian.
City i Chelzi ipak ke vodat bitka do kraj,ke se jadat megusebe do posleden atom,tek sega sleduva najinteresnoto i najjakoto.koj i da bide sampion,sosema zasluzeno.Cestito Celzi(iako stvarno najantipaticen tim mi se,ne igracite,tuku klubot,no zasluzuvaat respekt i pocit,za skoro vreme ke go imaat glavniot zbor vo evropskiot fudbal)

Sent from my HTC One using Tapatalk

И уште не можам да сфатам како тоа од Настасиќ не беше за црвен картон. Оскар ќе излезеше сам на 35 метри од голот, а од другата страна втрчуваше Хазард. Значи двајцата ќе беа сами пред Харт. Овој мртов-ладен вади жолт картон, дебил еден гнасен.

И милион ситни работи судеше во нивна корист. Компани 25 пати протестираше кај него, направи и многу подмукли стартови, а не доби ниту жолт картон.

Каква утакмица еј, мелем за очи.

Секоја чест за Мурињо, остајте вие тоа играчите играле не Мурињо. Играа да, ама голем дел од заслугата оди кај него. Одлично беше поставена играта на Челзи. Матиќ човече, каква утакмица. :cuc: Феноменално. Да го затвориш монструозниот Јаја толку лесно и рутински не е мала работа. Браво. Хазард класика, нема потреба да се коментира. Заслужена победа на Челзи од секој аспект. Доволен факт колку беше заслужена победа е тоа што не примија ниеден гол на стадион каде сите екипи досега не биле испод 3-4 гола.

Кај Сити, Џеко и Демикелис разочараа. Јоветич ми беше пријатно изненадување, Коларов исто одличен, предобра визија при центаршут има човекот.

Којзнае каква завршница ќе има сезонава во лигава. Ќе биде густо до крај.

Тоа се чекаше, али нема да е до тебе овај пут таков е распоредот.:LOL:

бев на бајачка брат, ми ја тргна црната магија комшијата ме боцкал со игли на вуду кукла :D

Иако очекував позатворена утакмица, навистина бев изненадев. Можеби само еден гол видовме, но прејака утакмица беше. (y)

Потајно и малку за Челзи навивав, колку да биде поинтересно првенството.

Брат не ме јеби, Пелегрини топ 5 у свет? :eek:

Што прави Пелегрини моментално повеќе од Манчини? И Манчини ја освои лигата? Не знам колку тоа го направи и него во топ5 у свет.

Токму на вакви мечеви се глеа кој колку е квалитетен. И без Агуеро, факт е дека Сити има поразновиден тим индивидуално гледано. Али пази што прае Пелегрини:

Место со Јоветиќ кој е далеку посличен профил на играч до Агуеро, он иде со Негредо и Џеко два класични напаѓачи, кој се гушат ако играат заедно. Иде со едно класично крило чија примарна цел и најјака страна се центаршутеви. Каде со центрирања против ваква одбрана на Челзи?

Иде со Демикелис у средина и тоа. Па не е ова Малага јеботе. Ако веќе сака со стопер таму, подобро нека го игра Компани. Ко што Демикелис порано играл дмф, така и Компани играше. У одбрана Лескот и Настасиќ. Кога сме кај вториов, не дека е лош ама е длабоко преценет играч.

За виолините, ти зборев за у среден ред, кај што да, хиерархиски Фернандињо е втора ама и тој без Туре до него е ко без компас.

Пелегрини е многу преценет тренер, ако не го глеате тоа сега ќе го увидите со тек на време.

Умрена публика, ц ц ц, овие од Сити со си топка во шеснаесетик од Челзи а публиката ќутит, ебате фудбалот.
Navivacite od gradot Manchester se najumreni od site. I United I City gi imaat najdosadnite navivaci. Ja neznam zosto ne im dadat ko na rakomet onie sto se za tropanje.

Експериментот со Демикелес, најголем фејл сезонава. Мурињо го прочита и нормално, направи контраигра, со фантстичен контранапад, по кој се постигна и гол. Иванович уште 100 000 пати да шутни, онака, нема шанси голот да го погоди, а камоли да дај гол. :)))))

Супер тактика, супер меч, му оди на Мурињо против големите тимови, секогаш. Имаја и уште 3 стативи, на Ето, Матич и Кејхил и ако имаа среќа може да слабат поубедливо.

Сепак, најважното за нас е дека сме 2 бода пред вториот и повторно на првото место, каде што и сме во 80% од сезоната. Ипак, сабота, прв термин во 13 45 тежок меч на Енфилд.

Утакмицава, мераци за гледање. Не ми беше по желба резултатот али Мурињо, браво. Си го има тоа кај него, викање, стварање притисок....гестикулациите што на моменти ми се смешни а на моменти и ме нервираат, мада како што вика еден мој добар другар „не се бираат средства за да дојдеш до победа“.

Стартот на Настасиќ беше чист црвен. Коментаторов, демек паметно изиграл, на време го сопрел ама :гомце:

И само мене ли ми е смешно колку го дудлаше за сите срби овој на спорт клуб?

:гомце:

Замисли да има толку Македонци како Срби да играат во топ 3 екипи од Премиер лигата и да коментира македонски коментатор.Јас мислам дека ќе има многу потешко дудлање и пушинела.

Утакмицава, мераци за гледање. Не ми беше по желба резултатот али Мурињо, браво. Си го има тоа кај него, викање, стварање притисок....гестикулациите што на моменти ми се смешни а на моменти и ме нервираат, мада како што вика еден мој добар другар „не се бираат средства за да дојдеш до победа“.

Стартот на Настасиќ беше чист црвен. Коментаторов, демек паметно изиграл, на време го сопрел ама :гомце:

Коларов зема залет за да нафрли, коментаторот вика одличен центаршут. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom