- Член од
- 22 јуни 2008
- Мислења
- 457
- Поени од реакции
- 52
Утре ќе одбереме за сигурно, а можно е во seacrets ноќниот клуб како doormen-и. Платата беше 7.5/h.Kade kje rabotite? Pllata, smestuvanje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Утре ќе одбереме за сигурно, а можно е во seacrets ноќниот клуб како doormen-и. Платата беше 7.5/h.Kade kje rabotite? Pllata, smestuvanje?
Sea Crest Beach Hotel на Cape Cod. Го поминав интервјуто, сега чекам повик од амбасада.
Што обично прашуваат на интервју, јас сега на 5ти имам преку skype, ако можеш сподели некој совет.
Со една работа заработив бруто 8000 долари.
убаво ти вика човекот БРУТО ...Што значи пари кои му се на последниот чек а не нето колку му останалеЗа 3 месеци? Гладуваше? По паркови спиеше? Не ми се верува , мој најдобар другар лани едвај преживеал , работел ко црнец али пари никако не му стигале и ако не му била повратна картата ке немал да се врати + фатил 1500 долари некое лото![]()
За 3 месеци? Гладуваше? По паркови спиеше? Не ми се верува , мој најдобар другар лани едвај преживеал , работел ко црнец али пари никако не му стигале и ако не му била повратна картата ке немал да се врати + фатил 1500 долари некое лото![]()
Епа излеа другар ти кажал само колку фатил на лото, а колку искоцкал не кажува, ваљда затоа не му стигнале![]()
Што губиш време да му реплицираш, како прво нема логика неговиот пост. Затоа што некој негов другар работел во Монтана или Дакота 30 саати неделно за 7 долари и не можел да најде втора работа, готово, пропаѓаат приказните за сите останати 2-3000 македонски студенти секое лето.убаво ти вика човекот БРУТО ...Што значи пари кои му се на последниот чек а не нето колку му останале
храната и сместувањето немаат врска со платата..толку заработел а колку му останале тоа е друго
Секој индивидуално некој ќе оди на шопинг, друг ќе шета, некој ќе штеди пари и ќе ги потроши тука првиот месец зошто ќе изиграва Џек...секој како му одговара
Тука си малку грешкаШто губиш време да му реплицираш, како прво нема логика неговиот пост. Затоа што некој негов другар работел во Монтана или Дакота 30 саати неделно за 7 долари и не можел да најде втора работа, готово, пропаѓаат приказните за сите останати 2-3000 македонски студенти секое лето.
Не ми беше тоа целта, еве нека не биде Дакота, нека биде Вајоминг или Ајдахо, само онака груб пример дадов. Не може он да ми кажува мене, и не само мене туку сите да ги поистоветува со тој негов другар што се заебал.Тука си малку грешка
За Дакота конкретно работат по 100 саати неделно и имаат по милион работи колку сакаат и плаќањето е најмалку 9 на саат
Јас немам слушнато човек кој бил во Дакота да се врати со помалку од 10-12.000 ама за Северна Дакота зборам за Јужна точно е плаќаат многу помалку
Тука си малку грешка
За Дакота конкретно работат по 100 саати неделно и имаат по милион работи колку сакаат и плаќањето е најмалку 9 на саат
Јас немам слушнато човек кој бил во Дакота да се врати со помалку од 10-12.000 ама за Северна Дакота зборам за Јужна точно е плаќаат многу помалку
Која година? Кој град и кај работеше?Еве сега си слушнал некој шо бил во Северна Дакота а се вратил со помалку, и тоа 4 пати помалку. Ама сепак не жалам.
Која година? Кој град и кај работеше?
Не заработи доволно или се потроши?