MoneyBookers (официјална тема)

Член од
30 декември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
0
Imam drugo prasanje, dodadov pro kredit karticka na money bookers i posle koga klikna na "verify" mi se otvara ovoj prozorec za da izberam " Non gambling ili Gambling " prodolzuvm so non gambling i mi pokazuva posle sleden cekor "transaction failed" Dali zatoa sto na kartickata nema dovolno kredit, proveriv na nea ima 90 den.

Attachments

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Imam drugo prasanje, dodadov pro kredit karticka na money bookers i posle koga klikna na "verify" mi se otvara ovoj prozorec za da izberam " Non gambling ili Gambling " prodolzuvm so non gambling i mi pokazuva posle sleden cekor "transaction failed" Dali zatoa sto na kartickata nema dovolno kredit, proveriv na nea ima 90 den.

:facepalm:

Како мислеше да верифицираш картичка со 90 денари на неа, кога Манибукерс ти зема некаде помеќу 1 и 3 евра на првата трансакција, со цел да ја верифицираш картичката?

И ако планираш да се кладиш, зошто си ставил non gambling?

Член од
30 декември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
0
Pa zatoa prasav ne mi bese janso i plust toa staviv non gambling zatoa sto ne mi e za kladenje

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
И да ја верифицираш адресата пак не ќе можиш трансакции да правиш. Јас имам поднесено да си ја верифицирам адресата ама 1 година не ми е стигнато писмото и ме мрзи да им се јавам и да им кажам за проблемот. Но јас успешно си правам трансакции и без верифицирана адреса на живеење. Верифицирај си со Визата или Мастерот и уживај. Верификација на адреса на живеење само ти го крева лимитот на средства(пари) на акаунтот. Јас немам верифицирано адреса на живеење и лимитот(се подразбира лимит за имање на средства(пари) за upload(ставиш) или send(да пратиш)) ми е 1000 евра во период од 2 месеци, ако ја верифицирам адресата на живеење ќе ми се зголеми лимитот од +2500 евра. Мислам истото го пишува кај сите.

Во врска со верифицирањето на картичката најубаво е да имаш минимум 200 денари да речиме и ако повторно ти напиши Transaction failed најубо е да им се јавиш на skrill и да ги прашаш зошто не можиш да си ја верифицираш каричката. Ќе проверат и најверојатно ќе ти кажат дека твојата банка не ја дозволува трансакцијата(не верувам да е до skrill проблемот). Така се случува со Visa Electron од Стопанска Банка. Мислам дека самата банка има забрането да се прават трансакции со Visa Electron, а имаат посебна картичка Visa Internet. Или распрашај се во Про-Кредит ама строго по телефон зошто на шалтер ретко кој се разбира со ваква работа и на телефон барај да те поврзат со некој што знае за ова. Поздрав!

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
некој да не сака да правиме размена, имам 15 евра на пејпал а ми требаат на манибукерс, ке има 2-3 евра ќар за него

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Sakam da znam dali moze preku MB da se tipuva vo kladilnicive kako sto se wwin, betathome i sl... isto taka mi treba da za mi prefrlaat pari na smetka na MB.... dali moze da ima pobeke nameni ??? I sega so ova sto e zakonov za da mora da gi prijavis parite vo UJP dali treba da gi prijavuvam tie pari sto ke gi dobiam na sportska, ili tie pari sto ke mi gi pratat dali ke treba da gi prijavuvam ?

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
Преку Skrill(Moneybookers) ти е најдобро, најсигурно, најбрзо и тн да играш на нтернет обложувалници. Јас префрлам пари од Skrill на интернет обложувалници секој ден и нема никаква провизија (сега за сега). A во врска со законот за персонална добивка и дали треба парите да ги пријавиш во УЈП незнам и тоа е тема наназад во разговоров. Законот гласи Обложување на спортски натпревари на интернет е забрането ама никој не го почитува дури ни јас. За овај проблем со законот за персонална добивка или како и да гласи и законот за обложување на спортски наторевари на интернет треба да ни каже некое стручно лице што работи во УЈП или Министерство за финансии. Поздрав.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
60
Поени од реакции
47
здраво да ве прашам нешто
јас извадив пари од Moneybookers на мојата VISA картичка на 14.01.2014 (тогаш ги повлеков и најчесто се чекаат 7 работни дена) ама моите пари уште не се стигнати на мојата VISA картичка а веќе поминаа 10 дена, дај нека ми пише некој што има искуство дали ова е нормално и дали може да имам некој проблеми со префрлувањето.
фала

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
здраво да ве прашам нешто
јас извадив пари од Moneybookers на мојата VISA картичка на 14.01.2014 (тогаш ги повлеков и најчесто се чекаат 7 работни дена) ама моите пари уште не се стигнати на мојата VISA картичка а веќе поминаа 10 дена, дај нека ми пише некој што има искуство дали ова е нормално и дали може да имам некој проблеми со префрлувањето.
фала
Понекогаш и нормално е. Мислам дека имам чекано и 15 дена. Најдобро е да се јавиш на нивниот број и да прашаш шо е работата ќе ти објаснат, а парите ќе ги земиш 99% :)

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Преку Skrill(Moneybookers) ти е најдобро, најсигурно, најбрзо и тн да играш на нтернет обложувалници. Јас префрлам пари од Skrill на интернет обложувалници секој ден и нема никаква провизија (сега за сега). A во врска со законот за персонална добивка и дали треба парите да ги пријавиш во УЈП незнам и тоа е тема наназад во разговоров. Законот гласи Обложување на спортски натпревари на интернет е забрането ама никој не го почитува дури ни јас. За овај проблем со законот за персонална добивка или како и да гласи и законот за обложување на спортски наторевари на интернет треба да ни каже некое стручно лице што работи во УЈП или Министерство за финансии. Поздрав.
фала :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Сакам да повлечам 40$ од odesk преку skrill на виза електрон од тутунска. Прашањето ми е колку провизија ќе земат од скрил и дали банката ќе ми наплати дополнителна провизија затоа што има конверзија на валути? Ако менува нешто сметката ми е денарска. И кпга ќе ја додавам картичката ос кој тип да изберам да не ми ја блокираат?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.578
Сакам да повлечам 40$ од odesk преку skrill на виза електрон од тутунска. Прашањето ми е колку провизија ќе земат од скрил и дали банката ќе ми наплати дополнителна провизија затоа што има конверзија на валути? Ако менува нешто сметката ми е денарска. И кпга ќе ја додавам картичката ос кој тип да изберам да не ми ја блокираат?
Нема потреба да се замараш со тоа дали земаат и колку земаат провизија, бидејќи немаш избор, мора да ги повлечеш на тој начин. Скрил мислам зема 2.5 евра кога повлекуваш од Скрил на картица.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ја верифицирав картичка во settiings, внесов точна бројка што ми бараа, еве во credits card како изгледа

Но кога одам withdraw на тие 2 евра што ми ги зема, пак ми бара верификација.

Дали треба уште еднаш да правам верификација на истата картичка?

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Ја верифицирав картичка во settiings, внесов точна бројка што ми бараа, еве во credits card како изгледа
Дали треба уште еднаш да правам верификација на истата картичка?
Не би требало, отвори тикет на support , можно е грешка во системот да му е. Слични проблеми имаше еден другар ги контактираше и му средија...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Отприлика за колку време стигнаат пари откако ќе направам withdraw на скрил, ако менува нешто картичката е visa electron од тутунска.

Kajgana Shop

На врв Bottom