MoneyBookers (официјална тема)

Член од
4 февруари 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Некој да ми кажи како да ја верификувам адресата на манибукерс. Ми пишаа дека ќе ми пратат писмо дома со код ама нема стигнато. Им пишав и ми рекоја да им пратам извештај од банка или сметка каде се гледа мојата адреса. Пратив и пак ништо. Дали воопшто треба да ја верификувам или само виза картицата треба? Некој што знае нека ми помогни.
Поздрав

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Некој да ми кажи како да ја верификувам адресата на манибукерс. Ми пишаа дека ќе ми пратат писмо дома со код ама нема стигнато. Им пишав и ми рекоја да им пратам извештај од банка или сметка каде се гледа мојата адреса. Пратив и пак ништо. Дали воопшто треба да ја верификувам или само виза картицата треба? Некој што знае нека ми помогни.
Поздрав
Писмо нема да ти стигне , бидејќи мислам дека писма не испраќаат (чиста манипулација) јас имам неколку барања и ниту едно не стигна.Имав и проблем со верификација на банкарска девизна сметка , во Стопанска банка не дозволуваат бидејќи без испратена фактура од компанија се водело како перење на пари.Верификација направи само со кредитна картичка и не повлекувај многу пари наеднаш ќе имаш проблеми

Поздрав

Член од
4 февруари 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Писмо нема да ти стигне , бидејќи мислам дека писма не испраќаат (чиста манипулација) јас имам неколку барања и ниту едно не стигна.Имав и проблем со верификација на банкарска девизна сметка , во Стопанска банка не дозволуваат бидејќи без испратена фактура од компанија се водело како перење на пари.Верификација направи само со кредитна картичка и не повлекувај многу пари наеднаш ќе имаш проблеми

Поздрав
Значи ако направам само верификација на картичка ке можам да повлекувам пари така? А адресава да си стои дека не ми е верификована?

Член од
10 октомври 2012
Мислења
58
Поени од реакции
8
Ај здраво и едно прашање за тие што имаат повеќе искуство со SKRILL, од прилика пари за повлекување имам 200~ евра (НЛБ Виза Електрон) . Во ред то ќе почекам за писмо да стигни да се верификува адреса такви работи, ама ете на пример ако ги префрлам парите на картичкава, да не треба нешто да давам даноци или како и да оди тоа појма немам... Ај некој ако знае нека чкртне нешто

Член од
11 октомври 2007
Мислења
49
Поени од реакции
7
Дали некој има искуство со манибукерс?
што е потребно за да се прават трансакции (upload и withdraw)
и колку се сигурни?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.674
Потребно е да врзеш дебитна картица со Скрилот и така ќе можеш да правиш upload i withdraw. Со ова ќе имаш 1.000 евра лимит ако не се лажам, со верифицирање на адреса имаш 2.000 а со поврзување со банкарска сметка со Скрил имаш 5.000 лимит.
За сигурно сигурно е, немај гајле.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дали некој има искуство со манибукерс?
што е потребно за да се прават трансакции (upload и withdraw)
и колку се сигурни?

Потребно е акаунтот да го поврзеш со трансаксицка сметка / картичка, потоа ти одземаат одредена сума од сметката (до 3 евра), па ќе треба одземаната сума да ја внесеш во соодветното поле (ова како потврда за поврзувањето) и потоа можеш да ја користиш сметката/картичката.
За депозирање на пари не зимаат провизија, доколку ставаш преку картичка истото е со провизија т.е. 1.9% од сумата што ја ставаш и се врши во real time, доколку ставаш преку сметка потребно е 2-3 дена додека парите се префрлат на твојот акаунт, на овој начин не земаат провизија.
За повлекување пари пак се одзима еднократна сума од 1.8 евра без разлика на сумата што ја повлекуваш. Исто така можеш да испраќаш и пари кон други MB корисници, праќањето е без провизија.
Инаку ,MoneyBookers (официјална тема)

Член од
11 октомври 2007
Мислења
49
Поени од реакции
7
Вака,јас имам виза електрон картичка од стопанска скопска банка,
треба да ја регистрирам картичката и тоа е тоа?
преку неа ќе можам да депонирам и да повлекувам пари?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.674
Да, пази само кога ќе ти префрли од картицата пари ќе ти стаса порака колку ти земало, да речеме ти земало 1.10 евра тоа ти е пин, и кога ќе ти побара за верифицирање на картичката мора точно оваа сума да ја напишеш, колку ти префрлило од картицата на скрилот. И да ќе можеш да депонираш и повлекуваш пари.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Јас користам иста таква картичка, но од Тутунска. За Стопанска незнам како стојат работите, но мислам дека не би требало да имаш проблем при користењето.

Член од
11 октомври 2007
Мислења
49
Поени од реакции
7
Јас користам иста таква картичка, но од Тутунска. За Стопанска незнам како стојат работите, но мислам дека не би требало да имаш проблем при користењето.
Сега се јавив во стопанска во контакт центарот ми рече дека не може,имало посебна виса интернет картичка,изгледа ќе треба да земам картичка од тутунска

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сега се јавив во стопанска во контакт центарот ми рече дека не може,имало посебна виса интернет картичка,изгледа ќе треба да земам картичка од тутунска

Како што видов на нивната веб страна оваа картичка се користи исклучиво за интернет трансакции, за се друго ќе треба да ја користиш другата виза електрон картичка. Не сум имал никакво искуство со оваа банка, така да неможам да коментирам за нивните услуги.
Од Тутунска сум доста задоволен, сметката ќе ти ја отворат за 5 минути, а картичката додека ти стигне може да почекаш и до 2 недели.
Имаат добар е-банкинг систем, така да во секое време ќе имаш увид во состојбата, трансакциите и се останато. Имам праќано/повлекувано и суми од 200+ евра па не сум имал проблем во смисла на испитување на потекло на пари и слично, парите од МБ секогаш стигнувале за (најмногу) 7 дена.

Член од
11 октомври 2007
Мислења
49
Поени од реакции
7
и уште нешто да прашам
дали ќе можам да ја користам картичката за повлекување пари од бвин,бет365 и сл?
или е поарно дирекно таму да платам со картичката и на неа да ми ја испраќаат добивката

Kajgana Shop

На врв Bottom