Мажите и спортот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Од другарите само двајца повеќе пратиме спорт, а овие другите обично во време кога има некој важен натпревар, ќе им текне „Еј, ај да одиме да прошетаме“. И кога ќе им речеш „Не бе ќе гледам фудбал“ они одговараат нешто во стил „Де бе ајде, мора ли да гледаш?“. Јас ги разбирам дека можеби нив не ги интересира спорт толку, ама зошто бре не разберат дека некој поинаку гледа на работите и тоа му е важно. Иста работа се случува и кога ќе се собереме групно да гледаме, обично Македонската репрезентација кога игра, одма се пишува статус на фејсбук: „Напред Македонија“ , а никој не гледа... Во последно време некои научија да не ме замараат кога игра Ливерпул, барем за тоа сум благодарен. :D

Абе што збориш. :pos: Ти ко паметен и социјален момак гледам само што заврши со своето успешно бунтовништво преточено во длабока филозовска мисла во Македонија, па тргна светот да го спасуваш.:)Постојат луѓе кои дркаат на политика, постојат луѓе кои дркаат на спорт, и постојат паметни и социјални момци кои дркаат на самите себе. Све е до страста, дур постои добро е.:)

:) :) :)
Хехехехехе така е пеер, не поставувај прашања, не барај вистини, забавата е најбитна!!!!! Забавата на сметка на другите е идеална :) :) Целта на животот е да се осеќаш добро бе чоече. И колку полесно толку подобро ;)

Исто така не заборавај да тражиш бесплатни одговори со кои секој се сложува, и кои те прават среќен. Да бараш комотни одговори затоа што мнозинството е секогаш во право.

Ти имаш супер карактер така пеер? Учиш како да се понашаш од телевизија и тоа функционира. Си кажуваш во себеси дека твојата перцепција за реалноста детернимира се.
Имаш супер живот така пеер? Знам дека имаш затоа ако те аднам на фејсбук ќе видам дека секад си тагнат у дискотека за викенд.

Уклучи сител и не заборавај да се сликаш пред фонтаната. Уживај.

Хехехехехе така е пеер, не поставувај прашања, не барај вистини, забавата е најбитна!!!!! Забавата на сметка на другите е идеална :) :) Целта на животот е да се осеќаш добро бе чоече. И колку полесно толку подобро ;)

Исто така не заборавај да тражиш бесплатни одговори со кои секој се сложува, и кои те прават среќен. Да бараш комотни одговори затоа што мнозинството е секогаш во право.

Ти имаш супер карактер така пеер? Учиш како да се понашаш од телевизија и тоа функционира. Си кажуваш во себеси дека твојата перцепција за реалноста детернимира се.
Имаш супер живот така пеер? Знам дека имаш затоа ако те аднам на фејсбук ќе видам дека секад си тагнат у дискотека за викенд.

Длабоко навлегла хомосексуалноста во Македонија.

Цел живот (со исклучоци) сум била со машки што немаат апсолутно никаков интерес за спорт. За никаков. Јас пример си сакам спорт, следам, си имам фаворити, тимови за кои навивам, додека моите дечковци или машките со кои сум излегувала на состаноци најчесто не ни биле воопшто заинтересирани. Како реагирам? Па нема баш како да реагирам, не гледа, не гледа - негов избор е тоа. :) Не е нешто што ми пречи или не ми пречи, не ми е фактор. Јас си гледам за свое уживање, не мора сите да го сакаат тоа. Ма да цел живот сум сакала да имам дечко кој ќе навива за комплетно спротивен тим од мене па да се рчкаме и нервираме и реметиме додека гледаме...:icon_lol:
Мене ме нервира само кога ќе спомнам некој натпревар и кога ќе ми кажат: “ЛЕЕЕААААООООЛЕ не ми збори, не ме интересира“. И мене не ме интересира за глупостите што ги тресеш, па те ислушувам од почит, пошто знам дека тебе те интересира тоа магаре едно. Да не се покаже барем трошка интерес за тоа што другиот го интересира е една од работите кои ги мразам кај еден човек, макар било и ислушување чисто од култура. Затоа, кога знам дека не сака спорт, уопште не му ни го спомнувам, освен у случај кога некој натпревар исклучително ме погодил. :)

Имало и спротивни случаи каде сум добивала и реплика од типот: Ај не туку ми збори, ти ќе ми кажуваш на мене, женско си, ќе ми даваш мислења за фудбал...(у тој стил) Може да претпоставите дека тоа не траело долго...:icon_lol:

Откога бе олку женскиве се интересираат за мажите дали гледаат спорт?
-Дали тоа е модерно сега како предуслов, да и ставиш до знаење дека гледаш спорт или уште подобро дека си спортист? :гик:

Што има лошо у тоа пеер?:) Секој на својот начин, некој е паметен и социјален, некој друг со бесплатни одговори со кои секој се сложува. Да те прашам да не се занимаваш и со хиромантија плус или имаш парапсихолошки способности, тоа вишокот памет не знаеш кај може да избликне.:)

Откога бе олку женскиве се интересираат за мажите дали гледаат спорт?
-Дали тоа е модерно сега како предуслов, да и ставиш до знаење дека гледаш спорт или уште подобро дека си спортист? :гик:

Гледам спорт цел мој живот, цел.
Што има лошо во тоа некој да гледа спорт?

Гледам спорт цел мој живот, цел.
Што има лошо во тоа некој да гледа спорт?

Ништо, убаво. Баш ми се симпатични тие девојки, се потсеќам кога бев помал и играа неколку девојчиња со нас фудбал.
Ништо, напротив поинтересно би ми било.

Само што јас друго прашав. ;)

Ништо, убаво. Баш ми се симпатични тие девојки, се потсеќам кога бев помал и играа неколку девојчиња со нас фудбал.
Ништо, напротив поинтересно би ми било.

Само што јас друго прашав. ;)

Тоа го праша... Од кога гледаат? Не е станато модерно, отсекогаш имало девојки што гледаат спорт, само што секогаш налетуваат на стандардните “женско си“ реплики, па многу често не ни се впуштаат во дискусија, пошто иде не нерви. Ретко се уклучувам во дебати за такви работи со луѓе што не ги знам, пошто ама апсолутно немам намера да се објаснувам со некој кој нема како да ме побие, па користи “женско си“ во аргумент.
Многумина не ни знаат дека гледам, не мора ни да знаат, тоа си е за моја душа. :)

Тоа го праша... Од кога гледаат? Не е станато модерно, отсекогаш имало девојки што гледаат спорт, само што секогаш налетуваат на стандардните “женско си“ реплики, па многу често не ни се впуштаат во дискусија, пошто иде не нерви. Ретко се уклучувам во дебати за такви работи со луѓе што не ги знам, пошто ама апсолутно немам намера да се објаснувам со некој кој нема како да ме побие, па користи “женско си“ во аргумент.
Многумина не ни знаат дека гледам, не мора ни да знаат, тоа си е за моја душа. :)

a strav ti e od reakcijata od takvite maski ?

За владата е многу подобро овие идиоти да бидат окупирани со утакмици отколку со нешто деструктивно како на пример протестирање против покачување на струјата, револтирање против ставањето на министерот за одбрана итн.

Мислам дека си грешка окулу ова,во македонија дали е некој окупиран со некоја активност или не за владата е сосема сеедно,и онака жив петел нема да искочи на протест.Не можеш да прелажеш човек со утакмица коа нема телевизор дома за да глеа,а во македонија има доста такви кој не глеам негде да протестираат.
Али нешто што им одговара е кревање на патриотизмот кај народот,за да ги држи послушни и лојални на државата.Нешто што и они а сите вие кој мислите дека сител пере нечиј мозок гадно се заебале,како што глеаме според податоците за масовно иселување.
Величење на нацијата преку спортот не е нешто што вмро го измисли нити па они можат директно да влијаат,го имаш во секоја земја и е корисно за државата(подобро да си ја сакаат него да работат контра нејзе),али кај нас ситуацијата е друга.Не верувам дека има човек во владата кој ја гледа земјава како држава на народот што живее тука,него како фарма од која бегаат офците.

2А праша од кога приоритет на женските им е машките да гледаат фудбал, а не праша за тоа дали женските треба да гледаат фудбал и да сакаат фудбал.
Коментарот му се однесуваше на првиот пост на Леа, кајшто леа мрчи дека мажите се тапа ако не гледаат фудбал.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Јас сум од тие што обожаваат спорт. Фудбал и тенис пратам редовно, а во тек сум и со ракометот, Ф1 и кошарката пред се. Кога викам во тек сум, не мислам дека ја гледам само Македонија или некој наш претставник, туку ги пратам случувањата и знам да седнам да изгледам некоја трка/утакмица од ЛШ ракомет, Евролига или НБА. И нормално ЕП/СП обавезно.

Кога има Олимписки игри гледам се живо и диво. :D Пливање, атлетика, ватерполо, одбојка, пинг понг (не оти знам кои играат, ама ако :D) итн, итн.

Исто така и спортувам. Играм фудбал и тенис најчесто, а сум играл и баскет, ракомет, пинг понг и тие полежерните биљардо, шах, пикадо и така натаму. Мада од кога тргнавме сега на факултет се на се 2 пати се имаме соберано, а пошто обожавам да јадам, качив некое килце над граница. :D

Иначе за мене спорт број еден е фудбалот. Го гледам во секоја форма, на трева, во сала, на плажа... :D Омилен ден од неделата ми е сабота. Во петок земам билтен, ќе разгледам во кој термин, кои утакмици се играат. Ќе направам 2-3 ливчиња (чисто рекреативно) и ќе си направам "распред" кои утакмици одприлика ќе ги гледам, во зависност од тоа колку слободно време имам, а во сабота (и недела) имам најмногу. :D Исто така и Champions League night секогаш е нешто посебно. :P Нема потреба да кажувам кој ми е омилен тим, доволно е да видете ник. xD Сум поминал и многу среќни моменти со овие ѓаволите мои, иако ги гледам само на телевизија. Освојувањето на ЛШ 2008 ќе биде секогаш еден од моментите кои ќе ги паметам цел живот, така немам рипано до сега.

Сум изгледал и во живо неколку утакмици. Не многу, мора да признаам. Бев на мечевите на Македонија против Ирска, Хрватска и Белгија. И по една утакмица од Вардар (против Барса) и Металург (против Динамо Минск). Планирам додека сум на факултет, да изгледам што е можно повеќе утакмици, било од фудбал, ракомет или кошарка. :) Следни на репертуар ми е се вардарките, заслужуваат девојките да се наполни салата на нивните утакмици. :)

П.С. Појма неам како ова мое исповедување има врска со љубовта или сексот, ама како што гледам сите си раскажуваат за нив во темава. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom