Македонија - Унгарија [ 18.01.2014 - 16:00 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 80 66,7%
  • нерешено

Гласови: 15 12,5%
  • Унгарија

Гласови: 25 20,8%

• Вкупно гласачи
    120
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Gledav pogolem del od mecot. Moze imase raboti za koi sudiite im progledaa niz prsti na madzarite koi ne bea znacajni za katastrofata, no nema sansi toa da dozvolam da se koristi kako izgovor za uzasno losoto zdanie. Vreme e da prekineme da se vadime na sudiite.

Абе каков изговор си поигруваја со нас како со мали деца....Туку муабетот ми беше дека денес немавме добро судење! Можи и разликата да не беше на крај толку голема за во случај на некаков круг на крај да имавме шанси за подобро место...

Не сум многу активен во оставање мислења на овие теми за Македонија ама ги следам редовно темите, и едноставно не ми се следи веке кога ги читам членовите што оставаат мислења од типот :
"Се одјавувам од темата,ке ги губиме и следните" "Не ги гледам повеке , не можам да се нервирам како губиме " итн.... Не знам како може да има вакви , после секој пораз да се наогате во ситуација да одлучувате дали ке ја подржувате репрезентацијата до крајот на првенството или во иднина, се надевам дека сте деца под 15 години, пошто ако не сте стварно е жално.

Незнам која фудбалска репрезентација беше , немале постигнано гол на официјален натпревар 6-7 години , мртви пијани биле сите тој ден од срека за репрезентацијата , на нашите фудбалери такво нешто да се случи има да ги линчуваат сите до еден.

Да не се лажиме, тоа е реалната слика, без разлика што потајно се надевавме на изненадување. Со овој тим + Мојсовски сме некаде на средина помеѓу топ 10 репрезентациите и оние што играат квалификации и никогаш не се пласирале на ЕП/СП. Сепак за нас и тоа е успех. Желбите ни се нереални и затоа ваквите порази болат. Само нека стегнат заби, да изиграат што може подобро со другиве, да не бидиме толку лесен залак, нашето го направивме со пласман во оваа фаза и толку е максимумот. Нека ни е честито 10-то место на ова ЕП и се надеваме на поволна ждрепка за баражот за СП, па и таму да си учествуваме, ако ништо друго барем нека не има како редовни учесници, за мене и тоа е доволно ;)

Без Мојсо ова е максимумот,џабе беа пумпања ачивмент анлокт :facepalm: за прибак.......ме разочара мислев колку толку ќе допринесе ама шипки.
Ако ништо друго барем Пецаковски искина.

Вугринец да беше во тимов сосема друг муабет ќе беше,човекот повеќе се залага и игра напред назад од 80% од репрезентативците,да не зборам што е бомбардер и што комотно по 5-6 гола на утакмица ќе даваше. Ама тоа е,ако може во иднина да игра супер.

Следна со Исланд очекувам многу подобро да изиграат,зошто сме такви по менталитет,јас затоа кажав дека е многу лошо што првата ни е со унгарија,касно палат нашите уште се трезнат од славењето после австрија,со шпанија прва да беше многу подобро ќе беше ама тоа е.

Важно дебилите што се фетишираат кога губи Македонија мирно ќе спијат вечер.

Без Мојсо ова е максимумот,џабе беа пумпања ачивмент анлокт :facepalm: за прибак.......ме разочара мислев колку толку ќе допринесе ама шипки.
Ако ништо друго барем Пецаковски искина.

Вугринец да беше во тимов сосема друг муабет ќе беше,човекот повеќе се залага и игра напред назад од 80% од репрезентативците,да не зборам што е бомбардер и што комотно по 5-6 гола на утакмица ќе даваше. Ама тоа е,ако може во иднина да игра супер.

Следна со Исланд очекувам многу подобро да изиграат,зошто сме такви по менталитет,јас затоа кажав дека е многу лошо што првата ни е со унгарија,касно палат нашите уште се трезнат од славењето после австрија,со шпанија прва да беше многу подобро ќе беше ама тоа е.

Важно дебилите што се фетишираат кога губи Македонија мирно ќе спијат вечер.

koj ti e ovoj muabet ziti se ma daaj...

Za utakmicava... sto da se kaze ne procitaa kako selski bukvar toa e. Uste istata bolka realizacijata. Pribak ne odgira na nivo prva utakmica e ajde ke se oprosti naredna mislam deka so Island ke bide megju podobrite i normalno ocekuvam pobeda

Не вреди да се даде подолг коментар па ќе бидам краток:

Натпреварот беше загубен во првите 15-20 минути. После тоа бевме рамноправен па дури и подобар противник. Одбраната во првата половина од првото полувреме комплетно потфрли и беше жална да се гледа. Згора на тоа голманите беа тотално деконцентрирани. Нападот и не беше така лош.

Добро: Искрено нападот генерално мене ми се допадна (како за наши стандарди да се разбериме). Имаше повеќе комбинирање и акции отколку на сите 3 претходни меча заедно. Прибак ги разигруваше крилата и пикерите, на Пецаковски му тргна шутот и Миркуловски не беше лош, па дури и видовме неколку гола од крило.

Лошо: Одбраната и голманите. Додуша Борко фати некои полесни топки на крајот, ама тоа колку да си ја подобри статистиката која и вака беше слаба - 30%. Одбраната целосно комплетно потфрли. Дали беше тактички или индивидуален проблемот не знам, но лимитирана офанзивна репрезентација како нашата не може да победува никаква екипа со ваква одбрана.

Катастрофално: Изведувањето на пеналите. Да ги погодеше Лазаров пеналите во првото полувреме, можеше цел натпревар поинаку да се одвива.

WTF: Играта на Ангеловски во првите 10тина минути :facepalm:

Судењето :sick:: Иако никогаш не сакам да ги коментирам судиите овој пат ќе морам да го направам тоа. Ужасно судење од двојка која не знам што бара на европско. И во СЕХА ги имам гледано овие судии (не можиш да го промашиш тој со косичето) и секогаш се катастрофа. Ќе згубевме и без тоа, ама ова беше недозволиво. Еден куп бесмислени одлуки...

П.С. Унгарците играа ненормално груб ракомет УПМ.

Абе каков изговор си поигруваја со нас како со мали деца....Туку муабетот ми беше дека денес немавме добро судење! Можи и разликата да не беше на крај толку голема за во случај на некаков круг на крај да имавме шанси за подобро место...

Pa dobro. Priznavam mozebi so dobro sudenje ke izgubevme so 4-5 razlika. E sega mi e mnogu potesko.

Па кога ќе ги прочиташ оние двајцана од Метлаург, демек Мојсо да бил тука друга песна ќе била, е да ви кажам исти кур ќе беше, башка што не игра ни одбрана па ќе имамве плус уште една измена и плус уште поспоро формирање на нашата одбрана, дека нешто ќе сменел он нека ви биде пример Светското лани во Шпанија, кога се посраа а токму он имаше најмногу изгубени топки, плус тоа што губевме во проске по 15 топки. Демек он ако бил ќе бевме први фаворити за злато. :facepalm:

Па кога ќе ги прочиташ оние двајцана од Метлаург, демек Мојсо да бил тука друга песна ќе била, е да ви кажам исти кур ќе беше, башка што не игра ни одбрана па ќе имамве плус уште една измена и плус уште поспоро формирање на нашата одбрана, дека нешто ќе сменел он нека ви биде пример Светското лани во Шпанија, кога се посраа а токму он имаше најмногу изгубени топки, плус тоа што губевме во проске по 15 топки. Демек он ако бил ќе бевме први фаворити за злато. :facepalm:

Ne zezaj sea so Mojsvo drugo ke bese u napad, sea toa so izmeneti i nema bas mn vlijanie. Kako i da e Kire veke ne e onoj vistinskiot sto go znaeme godini si go praat svoeto i plus mu igraat odbrana a drug nema koj osven mirkulovsi neso ako uspee da vleze

Реалноста е дека сме една топ репрезентација. Не мора да значи дека ако не одиме на медал сме тапа. Видете ја целината, сепак до негде сме дотуркале. Сите што кажуваат дека после ова не се гледа, на полувреме сите смениле, изгледа дека гледаат само натпревари на нашата репрезентација. Треба да се сфати дека можеби дека некои работи не се во ред во федерација, во селекции, но никаде не е совршено, а не па да збориме кај нас. Имаме солидни играчи и еден играч во топ 10 најјаки во свет можеби. Значи ок е. :) Можеме да изненадиме против Исланд, зошто не и против Шпанија, но и да ги изгубиме сите треба да бидеме задоволни и да гледаме да ни се падне некоја селекција која можеме да ја добиеме во баражот за СП, зашто ако ни се падне некоја јака ќе биде многу тешко па ќе немаме барем две недели возбуда за репрезентативен ракомет.

impression.php

Денеска одиграа максимално п*чкарски... Никаква борбеност никаква желба... Кире денес најслаб... Незнам дали одиграл послаб натпревар од денешниот... Борко имаше 11-12 одбрани... Прими некој глупави голови, но одбрани и некои тешки топки... Диви го замени малку, но незнам и тој дали одбрани нешто... Одбраната катастрофа, секогаш Унгарија ни правеше вишок било играле со играч плус, било со играч минус, било со еднаков број играчи... Пецаковски денес беше единствена светла точка во нападот... Во еден период имаше и 5/5, 100% учинок... Никакви судии, никакви бакрачи... Вината треба да си ја бараме кај нас... То је то што би рекол Катанец... Белки ке ни се насмее среќата против Исланд, па да победиме барем една во овој круг... Никој не очекуваше медал, но сите очекувавме да го остават срцето на теренот, а денес тоа не беше случај... И уште еднаш г-дине Обрван, извади го малку Манасков, типот лета во вис ко да е незнам која ѕвезда, а промашува зицери кои ретко кој ракометар ке ги промаши...

Ne ispleskale poshteno a? Tipuvam uste 2 poraza.
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 20:40 ---
Ne ispleskale poshteno a? Tipuvam uste 2 poraza

.
Не мора да значи дека ако не одиме на медал сме тапа.

но и да ги изгубиме сите треба да бидеме задоволни и да гледаме да ни се падне некоја селекција која можеме да ја добиеме во баражот за СП

impression.php

Od vakvi mislenja na tipot bitno e da se uchestvuva Makedonija osvena 4toto mesto u Basket nema poznacajni uspesi sportski.

Сеа ја гледав емисијата на Стефче и убаво ја искритикува одбраната. Не сум некој фактор, ама мислам дека критиките се со право, одбраната беше катастрофа денес. Најлоша досега на првенствово. Стефче повеќе идеше на тактиката на Обрван, али сеедно, срамота е да влегуваш така ноншалантно во дуели.

Го искритикува и нападот, иако ко што кажав претходно, мене ми се допадна како изигравме во напад во прво полувреме. Особено кога Прибак беше во игра заедно со Миркуловски и Кире. Имавме повеќе разновидност и лесно создававме зицер ситуации. Реализацијата на тие беше катастрофа исто како и одбраната, па затоа и влеговме во толку негатива. Не беше реална разликата во прво. Веќе во второ бродот беше потонат, немаше шанси да се вратиме од 7 негатива.

Сеа ќе не истресат и Исланд и Шпанија и тоа е тоа. Реалноста е таа и мислам дека со овој тим изненадување можевме да бараме само против Унгарија. Со овој тим исходот од првенството е очекуван и не може да се каже дека сме се посрамотиле. Тоа може да се каже за репрезентација како Србија.

Ne zezaj sea so Mojsvo drugo ke bese u napad, sea toa so izmeneti i nema bas mn vlijanie. Kako i da e Kire veke ne e onoj vistinskiot sto go znaeme godini si go praat svoeto i plus mu igraat odbrana a drug nema koj osven mirkulovsi neso ako uspee da vleze

Абе што ќе било друго у напад, не зафркавај истото ова се дешаваше и во Шпанија со Мојосвски во тимот. Демек е овој класа играч, па леле Мојсовски да беше злато ќе осовевме, бидете серизони и со Мојсовски во состав успех ќе беше да ја поминеме групата.
Ете сеа во бараж за Катар ќе видиме дали ќе има разлика некоја со Мојсовски или не, јас типувам дека ќе испаднеме, освен ако не ни се паднат Грција, Литванија и Босна ( за овие не су мбаш сиугрен дека може лесно да ги поминеме) од другите ќе испаднеме 90%.

Абе што ќе било друго у напад, не зафркавај истото ова се дешаваше и во Шпанија со Мојосвски во тимот. Демек е овој класа играч, па леле Мојсовски да беше злато ќе осовевме, бидете серизони и со Мојсовски во состав успех ќе беше да ја поминеме групата.
Ете сеа во бараж за Катар ќе видиме дали ќе има разлика некоја со Мојсовски или не, јас типувам дека ќе испаднеме, освен ако не ни се паднат Грција, Литванија и Босна ( за овие не су мбаш сиугрен дека може лесно да ги поминеме) од другите ќе испаднеме 90%.

Баражот не е како во Јуни или така нешто? Нема шанси Мојсовски да е здрав дотогаш. Да не зборувам што неколку месеци најмалку ќе му требаат да се врати во форма... Гледате што се случува со Манасков а тој е 12 години помлад...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom